Egy mai SEC-nyomtatványban a Tesla felfedte, hogy 1,5 milliárd dollárnyi bitoint vásárolt. Ezenfelül a vállalat megjegyezte, hogy a későbbiekben bitcoinban is fizethetünk majd autóikért, habár ezen törekvés körül még vannak szabályozói bizonytalanságok.

A hír megjelenése után nem sokkal a bitcoin árfolyama új rekordra emelkedett, 7%-ot növekedett 1 óra alatt, és megdöntötte a 42.000 dollárt.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A Telsa korábban már elárulta, hogy érdeklődik a kriptopénz iránt, azonban ilyen nagy bevásárlásra talán senki nem számított.

A nyomtatványban a Tesla arról ír, hogy korábban ebben az évben „frissítették befektetési irányelveiket, hogy az rugalmasabbá váljon a további diverzifikálásra, és maximalizálja a készpénzbevételeiket, amely szükséges a megfelelő likviditás biztosításához.”

Hozzátették, hogy most megvan a lehetőségük arra, hogy pénzt helyezzenek „bizonyos alternatív tartalékeszközökbe”, amelyek között szerepelnek „digitális eszközök, aranyrudak, aranyalapú ETF-ek és más, a jövőben részletezett eszközök.”

Ennek keretén belül a cég “összesen 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba”, és az is elmondható, hogy a jól ismert, elektromos autókat gyártó vállalat „további digitális eszközökbe fektethet időről időre.”

A vállalat azonban ennyivel nem fejezte be, hozzátették, hogy terveik szerint bitcoinban is fognak fizetéseket fogadni termékeikért a közeljövőben, természetesen az illetékes törvényekkel összhangban, és kezdetben korlátozott módon.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pár napja azzal keltett nagy feltűnést a kriptovilágban, hogy egyetlen Twitter-bio frissítéssel megpumpolta a bitcoin árfolyamát, majd később a Dogecoint sem kímélte.

Csabai Csaba, az Inlock közösségi kölcsönplatform vezérigazgatója a hírrel kapcsolatban megjegyezte, hogy „ez a hír kb végig fog söpörni a teljes financial szektoron.” Nos, kíváncsian várjuk, a nagy szereplők vajon hogy fognak reagálni.

Olvastad már? Bill Miller vagyonkezelője 300 millió dollárt fektet be a Grayscale Bitcoin Trustba

Forrás: Techcrunch.com

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂