1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt a Tesla

-

Egy mai SEC-nyomtatványban a Tesla felfedte, hogy 1,5 milliárd dollárnyi bitoint vásárolt. Ezenfelül a vállalat megjegyezte, hogy a későbbiekben bitcoinban is fizethetünk majd autóikért, habár ezen törekvés körül még vannak szabályozói bizonytalanságok.

A hír megjelenése után nem sokkal a bitcoin árfolyama új rekordra emelkedett, 7%-ot növekedett 1 óra alatt, és megdöntötte a 42.000 dollárt.

A Telsa korábban már elárulta, hogy érdeklődik a kriptopénz iránt, azonban ilyen nagy bevásárlásra talán senki nem számított.
A nyomtatványban a Tesla arról ír, hogy korábban ebben az évben „frissítették befektetési irányelveiket, hogy az rugalmasabbá váljon a további diverzifikálásra, és maximalizálja a készpénzbevételeiket, amely szükséges a megfelelő likviditás biztosításához.”
Hozzátették, hogy most megvan a lehetőségük arra, hogy pénzt helyezzenek „bizonyos alternatív tartalékeszközökbe”, amelyek között szerepelnek „digitális eszközök, aranyrudak, aranyalapú ETF-ek és más, a jövőben részletezett eszközök.”
Ennek keretén belül a cég „összesen 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba”, és az is elmondható, hogy a jól ismert, elektromos autókat gyártó vállalat „további digitális eszközökbe fektethet időről időre.”
A vállalat azonban ennyivel nem fejezte be, hozzátették, hogy terveik szerint bitcoinban is fognak fizetéseket fogadni termékeikért a közeljövőben, természetesen az illetékes törvényekkel összhangban, és kezdetben korlátozott módon.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pár napja azzal keltett nagy feltűnést a kriptovilágban, hogy egyetlen Twitter-bio frissítéssel megpumpolta a bitcoin árfolyamát, majd később a Dogecoint sem kímélte.
Csabai Csaba, az Inlock közösségi kölcsönplatform vezérigazgatója a hírrel kapcsolatban megjegyezte, hogy „ez a hír kb végig fog söpörni a teljes financial szektoron.” Nos, kíváncsian várjuk, a nagy szereplők vajon hogy fognak reagálni.

Olvastad már? Bill Miller vagyonkezelője 300 millió dollárt fektet be a Grayscale Bitcoin Trustba

Forrás: Techcrunch.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!