1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt a Tesla

-

Egy mai SEC-nyomtatványban a Tesla felfedte, hogy 1,5 milliárd dollárnyi bitoint vásárolt. Ezenfelül a vállalat megjegyezte, hogy a későbbiekben bitcoinban is fizethetünk majd autóikért, habár ezen törekvés körül még vannak szabályozói bizonytalanságok.
A hír megjelenése után nem sokkal a bitcoin árfolyama új rekordra emelkedett, 7%-ot növekedett 1 óra alatt, és megdöntötte a 42.000 dollárt.
A Telsa korábban már elárulta, hogy érdeklődik a kriptopénz iránt, azonban ilyen nagy bevásárlásra talán senki nem számított.
A nyomtatványban a Tesla arról ír, hogy korábban ebben az évben „frissítették befektetési irányelveiket, hogy az rugalmasabbá váljon a további diverzifikálásra, és maximalizálja a készpénzbevételeiket, amely szükséges a megfelelő likviditás biztosításához.”
Hozzátették, hogy most megvan a lehetőségük arra, hogy pénzt helyezzenek „bizonyos alternatív tartalékeszközökbe”, amelyek között szerepelnek „digitális eszközök, aranyrudak, aranyalapú ETF-ek és más, a jövőben részletezett eszközök.”
Ennek keretén belül a cég „összesen 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba”, és az is elmondható, hogy a jól ismert, elektromos autókat gyártó vállalat „további digitális eszközökbe fektethet időről időre.”
A vállalat azonban ennyivel nem fejezte be, hozzátették, hogy terveik szerint bitcoinban is fognak fizetéseket fogadni termékeikért a közeljövőben, természetesen az illetékes törvényekkel összhangban, és kezdetben korlátozott módon.
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pár napja azzal keltett nagy feltűnést a kriptovilágban, hogy egyetlen Twitter-bio frissítéssel megpumpolta a bitcoin árfolyamát, majd később a Dogecoint sem kímélte.
Csabai Csaba, az Inlock közösségi kölcsönplatform vezérigazgatója a hírrel kapcsolatban megjegyezte, hogy „ez a hír kb végig fog söpörni a teljes financial szektoron.”
Nos, kíváncsian várjuk, a nagy szereplők vajon hogy fognak reagálni.

Olvastad már? Bill Miller vagyonkezelője 300 millió dollárt fektet be a Grayscale Bitcoin Trustba

Forrás: Techcrunch.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!