1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt a Tesla

-

Egy mai SEC-nyomtatványban a Tesla felfedte, hogy 1,5 milliárd dollárnyi bitoint vásárolt. Ezenfelül a vállalat megjegyezte, hogy a későbbiekben bitcoinban is fizethetünk majd autóikért, habár ezen törekvés körül még vannak szabályozói bizonytalanságok.
A hír megjelenése után nem sokkal a bitcoin árfolyama új rekordra emelkedett, 7%-ot növekedett 1 óra alatt, és megdöntötte a 42.000 dollárt.
A Telsa korábban már elárulta, hogy érdeklődik a kriptopénz iránt, azonban ilyen nagy bevásárlásra talán senki nem számított.
A nyomtatványban a Tesla arról ír, hogy korábban ebben az évben „frissítették befektetési irányelveiket, hogy az rugalmasabbá váljon a további diverzifikálásra, és maximalizálja a készpénzbevételeiket, amely szükséges a megfelelő likviditás biztosításához.”
Hozzátették, hogy most megvan a lehetőségük arra, hogy pénzt helyezzenek „bizonyos alternatív tartalékeszközökbe”, amelyek között szerepelnek „digitális eszközök, aranyrudak, aranyalapú ETF-ek és más, a jövőben részletezett eszközök.”
Ennek keretén belül a cég „összesen 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba”, és az is elmondható, hogy a jól ismert, elektromos autókat gyártó vállalat „további digitális eszközökbe fektethet időről időre.”
A vállalat azonban ennyivel nem fejezte be, hozzátették, hogy terveik szerint bitcoinban is fognak fizetéseket fogadni termékeikért a közeljövőben, természetesen az illetékes törvényekkel összhangban, és kezdetben korlátozott módon.
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pár napja azzal keltett nagy feltűnést a kriptovilágban, hogy egyetlen Twitter-bio frissítéssel megpumpolta a bitcoin árfolyamát, majd később a Dogecoint sem kímélte.
Csabai Csaba, az Inlock közösségi kölcsönplatform vezérigazgatója a hírrel kapcsolatban megjegyezte, hogy „ez a hír kb végig fog söpörni a teljes financial szektoron.”
Nos, kíváncsian várjuk, a nagy szereplők vajon hogy fognak reagálni.

Olvastad már? Bill Miller vagyonkezelője 300 millió dollárt fektet be a Grayscale Bitcoin Trustba

Forrás: Techcrunch.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!