Bill Miller vagyonkezelője 300 millió dollárt fektet be a Grayscale Bitcoin Trustba

-

Bill Miller befektetési alapja is beszáll a bitcoinba. Cége eszközeinek 15%-át helyezné bitcoinba.
A Miller Opportunity Trust által – az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) – benyújtott dokumentum szerint, a Bill Miller amerikai befektető által alapított cég „közvetett módon juthat bitcoinhoz a Grayscale Bitcoin Trustba történő befektetésével”.

Az alapkezelő kijelentette, hogy leáll vásárlással, amint eszközei 15%-át áthelyezte a Grayscale-hez.
Mivel a vagyonkezelő jelenleg 2,25 milliárd dollárnyi összértékkel rendelkezik, így több mint 300 millió dollár közvetett átirányítását tervezi bitcoinba a Grayscale-en keresztül.
A hír két héttel azután érkezett, hogy Miller írt egy levelet bevételi stratégájáról, melyben a bitcoint „feltörekvő és alulértékelt technológiának” nevezi „egy széles körben megszólítható piacon, nagyszerű, logikailag következetes protokollal, és elosztott irányítással”.

Egy közvetett piac

A Miller Opportunity Trust nem az első nagy befektető, amely közvetetten vásárol bitcoint. A hír egy héttel azután jelent meg, hogy a Grayscale újranyitotta ethereumra, valamint egy tucat más altcoinra bejegyzett alapkezelőjét egy Delaware állambeli vállalati nyilvántartással.
Jelenleg, ETF-ek hiányában az olyan vagyonkezelők, mint a Grayscale a befektetők számára auditált kriptotulajdonjogot kínálnak hagyományos befektetési eszközök révén.
A Grayscale kvázi egybegyűjti a bitcoin- (vagy ethereum-) alapjait azoktól a magánbefektetőktől, akik a kriptoeszközökben kívánnak kitettséget szerezni.
Ethereum-alapjuk jelenleg 4 milliárd dollárt kezel. Az így összegyűlt pénzt kriptobefektetésekbe helyezi, és 2%-ot számít fel a befektetőknek, a nyilvános kereskedési részvényeit eladva.

Közvetett kriptovásárlás, máshogyan

Az alapkezelők használata az egyik módja hogy a kriptopiac növekedéséből profitáljunk.
Egy másik mód az, hogy követjük a Morgan Stanley-t, és egy olyan cég részvényeit vásároljuk meg, amely vagyonát kriptóba helyezi, ez esetben: a MicroStrategy.
Február 2-tól a MicroStrategy több mint 2,5 milliárd dollárt tart bitcoinban.
Ez része Michael Saylor vezérigazgató hosszú távú befektetési tervének, mely azon a meggyőződésen alapszik, hogy a bitcoin lényegesen magasabb hozamot fog termelni, mint az arany, és túléli az amerikai dollárt.

A kripto ETF-ek várható érkezése

Az ETF-ek olcsóbb alternatívát jelentenének a kripto-vagyonkezelők díjaival szemben, azonban az eddigi összes kérelem megtagadásra került az ilyen típusú ETF-ek nyilvántartásba vételéről az amerikai SEC által.
Ennek ellenére Jay Clayton, az SEC elnökének lemondása után számos kriptovállalkozás egyre bizakodóbb.
A lemondás óta olyan vállalatok, mint a VanEck és a Valkyrie Digital Assets, újra jelentkeztek kripto-ETF-ek megalapítására.

Olvastad már? Nigéria jegybankja betiltaná a kriptopénzek használatát

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!