Bill Miller vagyonkezelője 300 millió dollárt fektet be a Grayscale Bitcoin Trustba

-

Bill Miller befektetési alapja is beszáll a bitcoinba. Cége eszközeinek 15%-át helyezné bitcoinba.
A Miller Opportunity Trust által – az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) – benyújtott dokumentum szerint, a Bill Miller amerikai befektető által alapított cég „közvetett módon juthat bitcoinhoz a Grayscale Bitcoin Trustba történő befektetésével”.

Az alapkezelő kijelentette, hogy leáll vásárlással, amint eszközei 15%-át áthelyezte a Grayscale-hez.
Mivel a vagyonkezelő jelenleg 2,25 milliárd dollárnyi összértékkel rendelkezik, így több mint 300 millió dollár közvetett átirányítását tervezi bitcoinba a Grayscale-en keresztül.
A hír két héttel azután érkezett, hogy Miller írt egy levelet bevételi stratégájáról, melyben a bitcoint „feltörekvő és alulértékelt technológiának” nevezi „egy széles körben megszólítható piacon, nagyszerű, logikailag következetes protokollal, és elosztott irányítással”.

Egy közvetett piac

A Miller Opportunity Trust nem az első nagy befektető, amely közvetetten vásárol bitcoint. A hír egy héttel azután jelent meg, hogy a Grayscale újranyitotta ethereumra, valamint egy tucat más altcoinra bejegyzett alapkezelőjét egy Delaware állambeli vállalati nyilvántartással.
Jelenleg, ETF-ek hiányában az olyan vagyonkezelők, mint a Grayscale a befektetők számára auditált kriptotulajdonjogot kínálnak hagyományos befektetési eszközök révén.
A Grayscale kvázi egybegyűjti a bitcoin- (vagy ethereum-) alapjait azoktól a magánbefektetőktől, akik a kriptoeszközökben kívánnak kitettséget szerezni.
Ethereum-alapjuk jelenleg 4 milliárd dollárt kezel. Az így összegyűlt pénzt kriptobefektetésekbe helyezi, és 2%-ot számít fel a befektetőknek, a nyilvános kereskedési részvényeit eladva.

Közvetett kriptovásárlás, máshogyan

Az alapkezelők használata az egyik módja hogy a kriptopiac növekedéséből profitáljunk.
Egy másik mód az, hogy követjük a Morgan Stanley-t, és egy olyan cég részvényeit vásároljuk meg, amely vagyonát kriptóba helyezi, ez esetben: a MicroStrategy.
Február 2-tól a MicroStrategy több mint 2,5 milliárd dollárt tart bitcoinban.
Ez része Michael Saylor vezérigazgató hosszú távú befektetési tervének, mely azon a meggyőződésen alapszik, hogy a bitcoin lényegesen magasabb hozamot fog termelni, mint az arany, és túléli az amerikai dollárt.

A kripto ETF-ek várható érkezése

Az ETF-ek olcsóbb alternatívát jelentenének a kripto-vagyonkezelők díjaival szemben, azonban az eddigi összes kérelem megtagadásra került az ilyen típusú ETF-ek nyilvántartásba vételéről az amerikai SEC által.
Ennek ellenére Jay Clayton, az SEC elnökének lemondása után számos kriptovállalkozás egyre bizakodóbb.
A lemondás óta olyan vállalatok, mint a VanEck és a Valkyrie Digital Assets, újra jelentkeztek kripto-ETF-ek megalapítására.

Olvastad már? Nigéria jegybankja betiltaná a kriptopénzek használatát

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!