Rekordot döntött a bitcoin, leállt a Binance

-

Hiába szerette volna bárki is a Binance-en percről percre nyomon követni a bitcoin mostani rekorddöntését – nem sikerült. A felelősségteljesnek nem éppen mondható tőzsde weboldala kudarcot vallott.
És alig történt pár órája, hogy Csabai Csaba, a hazai Inlock közösségi kölcsönplatform vezérigazgatója az Inlock Telegram-csatornáján hívta fel a figyelmet a Binance különféle múltbéli ügyeire és szabályozatlanságára.

Elég csak visszagondolni a 2019-es hackertámadásra, amikor a cég odáig is elmerészkedett volna, hogy a rablás pillanatáig visszaállították volna a blokkláncot – mondta el Csabai.
A tőzsde nem éppen „prudens” működése mellett hozta még fel azt az érvet is, hogy a Binance korábban azt állította, hogy Máltán bejegyzett váltóként működik. Később azonban hivatalos dokumentumokból kiderült, hogy mindezekből semmi sem igaz.
Csabai szerint legutóbb Szingapúrban folyamodtak engedélyekért, az ott nemrég megjelent, szigorúbb pénzügyi szabályok miatt azonban szinte kizártnak tartja azt, hogy sikerrel járnának.
Felhívja még a figyelmet a Binance szerződési feltételeire is, amelyben semmilyen információ nem található a céges struktúráról, mindössze annyi, hogy egy bonyolult felépítésről van szó.
Ha szeretnéd Csabai Csaba teljes véleményét elolvasni, csatlakozz az Inlock Offtopic Telegram-csatornához.
A cikk írása alatt eközben a bitcoin további magaslatokba emelkedik a Coingecko független kriptohírforrás szerint, a Binance weboldala pedig továbbra is 504-es hibát jelez.
A dolog érdekessége, hogy a leállások miatt sokat szidott Coinbase most jól bírja a strapát.
Cikkünket további fejlemények esetén frissítjük. Utoljára firssítve: 14:35)
FRISSÍTÉS: A Techcrunch értesülései szerint a Tesla 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt. Valószínűleg ez állhat a mostani őrült növekedés mögött. Hamarosan érkezünk egy erről szóló teljes cikkel.
FRISSÍTÉS: Megjelent a teslás cikk.
FRISSÍTÉS (14:35): Újra működik a Binance.

Olvastad már? Mi az a Litecoin?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!