Rekordot döntött a bitcoin, leállt a Binance

-

Hiába szerette volna bárki is a Binance-en percről percre nyomon követni a bitcoin mostani rekorddöntését – nem sikerült. A felelősségteljesnek nem éppen mondható tőzsde weboldala kudarcot vallott.
És alig történt pár órája, hogy Csabai Csaba, a hazai Inlock közösségi kölcsönplatform vezérigazgatója az Inlock Telegram-csatornáján hívta fel a figyelmet a Binance különféle múltbéli ügyeire és szabályozatlanságára.

Elég csak visszagondolni a 2019-es hackertámadásra, amikor a cég odáig is elmerészkedett volna, hogy a rablás pillanatáig visszaállították volna a blokkláncot – mondta el Csabai.
A tőzsde nem éppen „prudens” működése mellett hozta még fel azt az érvet is, hogy a Binance korábban azt állította, hogy Máltán bejegyzett váltóként működik. Később azonban hivatalos dokumentumokból kiderült, hogy mindezekből semmi sem igaz.
Csabai szerint legutóbb Szingapúrban folyamodtak engedélyekért, az ott nemrég megjelent, szigorúbb pénzügyi szabályok miatt azonban szinte kizártnak tartja azt, hogy sikerrel járnának.
Felhívja még a figyelmet a Binance szerződési feltételeire is, amelyben semmilyen információ nem található a céges struktúráról, mindössze annyi, hogy egy bonyolult felépítésről van szó.
Ha szeretnéd Csabai Csaba teljes véleményét elolvasni, csatlakozz az Inlock Offtopic Telegram-csatornához.
A cikk írása alatt eközben a bitcoin további magaslatokba emelkedik a Coingecko független kriptohírforrás szerint, a Binance weboldala pedig továbbra is 504-es hibát jelez.
A dolog érdekessége, hogy a leállások miatt sokat szidott Coinbase most jól bírja a strapát.
Cikkünket további fejlemények esetén frissítjük. Utoljára firssítve: 14:35)
FRISSÍTÉS: A Techcrunch értesülései szerint a Tesla 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt. Valószínűleg ez állhat a mostani őrült növekedés mögött. Hamarosan érkezünk egy erről szóló teljes cikkel.
FRISSÍTÉS: Megjelent a teslás cikk.
FRISSÍTÉS (14:35): Újra működik a Binance.

Olvastad már? Mi az a Litecoin?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!