Nigéria jegybankja betiltaná a kriptopénzek használatát

-

A Nigériai Központi Bank (CBN) emlékeztette a pénzügyi intézeteket arra, hogy tilos kriptovalutákkal üzletelni.
Bello Hassan jegybankigazgató levele arra figyelmeztet, hogy súlyos szabályozási szankciókkal számolhatnak a rendelet betartását elmulasztó entitások.

Hassan szerint a pénzügyi intézeteknek azonosítaniuk kell, és azonnal le kell zárniuk a kriptóban vezetett számlákat.

„Ennek megfelelően utasítja az összes DMB-t (Debt Management Bank), NBFI-t (Nem banki pénzügyi intézet) és OFI-t, (pénzügyi közvetítő) hogy azonosítsa azokat a személyeket és/vagy szervezeteket, akik kriptotőzsdét használnak vagy működtetnek rendszereiken belül, és biztosítsa az itt vezetett számlák azonnali megszüntetését.”

A jegybank véleménye szerint ez egy szükséges lépés a kriptovalutákkal kapcsolatos kockázatok elleni védelemhez.

Nigéria Afrika legnagyobb kriptovaluta-piaca

A kriptovalutákkal való kereskedés Nigériában nem törvénytelen. A CBN azonban kétségekkel szemléli a digitálisvaluta-szektort.
2018-ban kiadtak egy nyilatkozatot, miszerint a kriptovalutákat nem ismerik el törvényes fizetőeszközként.
Ráadásul arra figyelmeztettek, hogy ha a dolgok rosszra fordulnak, nincs visszaút. Ennek ellenére Nigéria továbbra is a legnagyobb afrikai kriptovaluta-piac.
Mi több, Afrikának számos nyomós oka van a digitális valuták elterjesztésére, és széles körű használatára.

Ilyen például a banki szolgáltatásokhoz való nehézkes hozzáférés, a technológiában otthonosan mozgó, széles fiatal demográfiai réteg, valamint a helyi pénznemek instabilitása.
Ekene Ojieh, a Buffalo Chase elemzőcég PR-vezetője ezek közül több pontot is érintett:

„Egy olyan fiatal ország, mint Nigéria, könnyen átveheti a bitcoin használatát, mert lakosságának nagy hányada a technológiához jól értő korosztályba esik. Bár nem ez az egyetlen oka annak, hogy sok nigériai fiatal befogadja a bitcoint. A nigériai fiatalok inkább bitcoinban vagy stabilcoinokban tartják vagyonukat, mivel a naira is – ahogy minden más fiat pénznem – hajlamos az inflációra.”

Ezek alapján úgy tűnik, a CBN eleve vesztes csatát készül vívni.

Az indiai központi bank is lépett a bitcoin ellen

Nem a CBN az egyetlen központi bank, amely erőfeszítéseket tesz a kriptopénzek visszaszorítására. Nigériához hasonlóan az indiai hatóságok is kemény harcot folytatnak a kriptopénzipar megfékezése érdekében.
Az Indiai Legfelsőbb Bíróság tavaly márciusi határozatában tiltotta meg a kereskedelmi bankok számára a kriptopénzek kezelését.
A törvényhozók azonban nemrég terjesztették elő a kriptovaluták és hivatalos digitális pénznemek szabályozásáról szóló törvényjavaslatot.

Ez a javaslat keretet biztosít a jegybanki digitális valutákhoz (CBDC-k), ugyanakkor törvényen kívül helyezi a privát digitális valutákat.
Nischal Shetty, a WazirX kriptotőzsde alapítója is új fokozatra kapcsolta #IndiaWantsCrypto kampányát.
Válaszra szólít fel azáltal, hogy felveszi a kapcsolatot a parlamenti képviselőkkel, hogy ellenezzék a törvényjavaslatot.

Olvastad már? Új rekord ethereum ár, a defi gázdíjai az egekben

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!