Új rekord ethereum ár, a defi gázdíjai az egekben

-

Miközben az Ethereum ára új csúcsot ért el, az egyes összetett defiprotokollok használatához kapcsolódó díjak 1000 dollár fölé emelkedtek.
Az Ethereum gas díjai ismét rekordmagasságokban járnak, amitől számos decentralizált pénzügyi protokoll használhatatlanná vált az alkalmi befektetők számára.

Az elmúlt 24 órában nagyjából 20%-kal nőttek az átlagos Ethereum tranzakciós díjak, elérve ezzel a rekordmagas 17,67 dollárt.
Számos olyan defiprojekt esetében, amelyek összetett okosszerződések végrehajtását igénylik, a bonyolultabb tranzakciók díjai már meghaladják az 1000 dollárt.
A nagy zűrzavar közepette, Olive Allen, Twitter-felhasználó becslései szerint, közel 5000 dolláros gas díjat fizetett a Rarible ajánlatának elfogadásáért.


A Cointelegraph a mai napon ellenőrizte a Synthetix egyetlen nagy tranzakcióját, amit 1100 dollár fölé becsültek – ugyanakkor a protokoll frissítése folyamatban van, ami a becsléseket befolyásolhatja.
Még a decentralizált váltók – mint a Uniswap és a SushiSwap – segítségével végzett egyszerű csereügyletek díja is 40 és 75 dollár közé esik.


A magas díjakra reagálva, a ConsensusRough podcast egyik szervezője „Checkmate” figyelmeztette a defi felhasználókat, hogy befektetés előtt mérlegeljék az okosszerződések végrehajtásával járó költségeket.
Megosztotta egy felhasználó képernyőképét is, amely az ethereum árát meghaladó becsült gas díjat mutat. (Bár ezt hamisítani is lehet, nagyjából összhangban van a többi bejelentéssel.)


Az ethereum azonban nincs egyedül, a bitcoin átlagos díja jelenleg is meghaladja a 14 dollárt.
Annak ellenére, hogy a Bitcoin és az Ethereum hálózatok használatával járó költségek magasak, a kereskedők bullish lendülettel tűntek fel, amikor az ether ma új, 1700 dolláros rekordárat ért el helyi idő szerint hajnal 3 óra körül.
Az előző, február 2-i rekordár elérése óta, az ether durván 14%-ot emelkedett. A bitcoin is jól áll, jelenleg a 38.000 dolláros szintet teszteli, miután az elmúlt 24 órában 6%-ot emelkedett.

Az ether jelenlegi rekorddíjai rávilágítanak a második rétegű skálázási megoldások hasznosságára az ethereum 2.0 átalakítása előtt.
A Synthentix jelenleg fokozatosan áll át az ún. „Optimistic Rollup” rendszerre a gas árak enyhítése érdekében, míg más platformok olyan rivális megoldásokat kutatnak, mint az xDai, vagy a skálázható első rétegű hálózatot használó Polkadot.
Az Ankr Network igazgatója és társalapítója, Chandler Song nemrégiben így nyilatkozott a kripto bull run-ról:

„Az Ethereum hálózat számos sebezhető pontját felfedi, amelyre a legtöbb defi projekt épül.”

Előfordulhat azonban, hogy a defi felhasználóknak nem kell várniuk az Ethereum 2.0-ig, hogy elkezdődjön az Ethereum mainnet gas díjának csökkenése, számolt be a múlt hónapban Tim Beiko fejlesztő az EIP-1559 tesztnet jelentős előrelepéséről.
2019-ben, Vitalik Buterin és Eric Conner javasolta egy égetési mechanizmus bevezetését a díjak volatilitásának csökkentésére.
Azonban azzal a javaslattal, hogy a bányászok bevételeit az égetett alapdíj mellett elküldött apró díjakra csökkentik, az EIP-1559 jelentős ellenállásba ütközött az ethereum bányász közösség részéről.
A Grayscale nemrégiben arra spekulált, hogy az EIP-1559 „pozitív visszacsatolási kört” hozhat létre az ethereum árában, ha a díjkiadások meghaladják az új kínálat létrehozásának mértékét.

Olvastad már? Az USA-ban a bitcoin már az aranynál is népszerűbb befektetés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!