Az USA-ban a bitcoin már az aranynál is népszerűbb befektetés

-

A Bitflyer nemrég megjelent kutatása alapján a bitcoin egyre népszerűbb befektetési lehetőség az amerikai háztartások körében. Japánban azonban nem ez a helyzet.

Továbbra is a részvények állnak az első helyen

A japán Bitflyer kriptotőzsde nemrég kiadott egy cikket, melyben felmérték az amerikai és japán befektetők befektetési szokásait.

A legnagyobb különbség a kriptopénzek elfogadása tekintetében mutatkozott:

Hogyan tekintesz a kriptopénz-befektetésekre? kék: pozitívan, szürke: negatívan. Forrás: bitflyer.com

Az amerikai befektetők 76%-a viszonyul pozitívan a kriptopénzekre, míg a japánok 78%-a negatívan tekint rájuk.
A két teljesen eltérő grafikonon is látszik, hogy mennyiben eltér a két piac egymástól. A cikkben nem jelölték, hogy mikor készült a felmérés, de feltételezhető, hogy a bitcoin elmúlt hónapok során tapasztalt emelkedése jelentősen javította a kriptopénzek megítélését az USA-ban.
Lehetséges, hogy a japánok konzervatív, gyanakvó természete állhat az ellenkezés mögött a kriptopénzek új, ismeretlen világa miatt.
A kutatás alapján az amerikai lakosság 82%-a fektet pénzügyi eszközökbe, mint biztonsági háló. A Pew felmérése alapján ez pár hónapja még 52% volt, így lehetséges, hogy a koronavírus állhat amögött, hogy az emberek pénzügyi biztonságot keresnek.
A befektetők körében a bitcoin és a kriptopénzek átvették az arany helyét mint a negyedik legnépszerűbb befektetési eszköz. A dobogón továbbra is az ingatlan, a 401(k) nyugdíjalap és a részvények szerepelnek.
Forrás: bitflyer.com

Érdekes módon a japánok 69%-a nem fektet pénzügyi eszközökbe. További tény, hogy az amerikai és japán befektetők közül is a férfiak hajlamosabbak több befektetésre.
Forrás: bitflyer.com

2021-ben az amerikaiak 68%-a tervez több befektetést, ez a japánok esetén 18%.
Azok közül akik nem terveznek több pénzt befektetni: az amerikai befektetők a pénzügyi lehetőségek hiánya miatt döntött így, a japán befektetők pedig a kockázatok miatt.

Olvastad már? A bitcoinkínálat 40%-a kis- és közepes befektetők kezében van

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!