Az USA-ban a bitcoin már az aranynál is népszerűbb befektetés

-

A Bitflyer nemrég megjelent kutatása alapján a bitcoin egyre népszerűbb befektetési lehetőség az amerikai háztartások körében. Japánban azonban nem ez a helyzet.

Továbbra is a részvények állnak az első helyen

A japán Bitflyer kriptotőzsde nemrég kiadott egy cikket, melyben felmérték az amerikai és japán befektetők befektetési szokásait.

A legnagyobb különbség a kriptopénzek elfogadása tekintetében mutatkozott:

Hogyan tekintesz a kriptopénz-befektetésekre? kék: pozitívan, szürke: negatívan. Forrás: bitflyer.com

Az amerikai befektetők 76%-a viszonyul pozitívan a kriptopénzekre, míg a japánok 78%-a negatívan tekint rájuk.
A két teljesen eltérő grafikonon is látszik, hogy mennyiben eltér a két piac egymástól. A cikkben nem jelölték, hogy mikor készült a felmérés, de feltételezhető, hogy a bitcoin elmúlt hónapok során tapasztalt emelkedése jelentősen javította a kriptopénzek megítélését az USA-ban.
Lehetséges, hogy a japánok konzervatív, gyanakvó természete állhat az ellenkezés mögött a kriptopénzek új, ismeretlen világa miatt.
A kutatás alapján az amerikai lakosság 82%-a fektet pénzügyi eszközökbe, mint biztonsági háló. A Pew felmérése alapján ez pár hónapja még 52% volt, így lehetséges, hogy a koronavírus állhat amögött, hogy az emberek pénzügyi biztonságot keresnek.
A befektetők körében a bitcoin és a kriptopénzek átvették az arany helyét mint a negyedik legnépszerűbb befektetési eszköz. A dobogón továbbra is az ingatlan, a 401(k) nyugdíjalap és a részvények szerepelnek.
Forrás: bitflyer.com

Érdekes módon a japánok 69%-a nem fektet pénzügyi eszközökbe. További tény, hogy az amerikai és japán befektetők közül is a férfiak hajlamosabbak több befektetésre.
Forrás: bitflyer.com

2021-ben az amerikaiak 68%-a tervez több befektetést, ez a japánok esetén 18%.
Azok közül akik nem terveznek több pénzt befektetni: az amerikai befektetők a pénzügyi lehetőségek hiánya miatt döntött így, a japán befektetők pedig a kockázatok miatt.

Olvastad már? A bitcoinkínálat 40%-a kis- és közepes befektetők kezében van

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!