A magas költségek miatta a Liquid szünetelteti az Ethereum-utalásokat

-

Az átlagos gas költségek minden idők legmagasabb szintjét érték el február 3-án, ami tranzakciónként 17,5 dollár volt. Emiatt néhány tőzsde szünetelteti az ethereum és egyéb ERC-20 token utalásait.

A Liquid japán kriptotőzsde ideiglenesen letiltotta az ether küldését miközben az altcoin elérte eddigi rekordárfolymát.

Egy február 4-i bejelentés szerint, a Liquid leállította az ETH és néhány ERC-20 token küldését a tranzakciós költségek hatalmas megugrása miatt.

„A szolgáltatást ismét elérhetővé tesszük, amint a díjak visszatérnek a normális szintre. Az összes többi kriptovaluta a szokásos módon elérhető.”– jelentette ki a Liquid.

Február 4-én az ETH ára újabb csúcsot ért el 1600 dollár körül, miután az elmúlt egy hét alatt közel 20%-os növekedést produkált. Az emelkedő ár folyamatosan növeli a tranzakciós költségeket, így azok is új történelmi csúcsokat döntöttek.
A YCharts adatai alapján a gas díjak tranzakciónként átlagosan 17,5 dollárt értek el február 3-án.

Forrás: ycharts.com

A gas díjak az idei év januárjának elején kezdtek jelentősen növekedni, amikor az ethereum megdöntötte korábbi, 1400 dollár feletti rekordját.
Ez a legutóbbi emelkedés óriási hatással volt számos decentralizált pénzügyi projektre, és néhány defi tranzakciós díja meghaladta még az 1000 dollárt is.
A nagyobb decentralizált tőzsdék díjai, mint a Uniswap és a SushiSwap is abnormális szintre emelkedtek, 40 és 75 dollár közé. Alacsonyabb díjak után kutatva a defifelhasználók állítólag olyan Ethereum-alternatívákhoz fordultak, mint a Flamingo.

Kain Warwick, a Synthetix (egy Ethereum-alapú szintetikuseszköz-kibocsátási platform) alapítójának meggyőződése, hogy az ETH-díjak növekedése a tranzakciók volumenét is növelheti:

„Látnunk kell, hogy milyen a felhasználói viselkedés [ilyenkor], erősen gyanítom, hogy a tranzakció mennyiség innen csak növekedni fog.”

A cikk megjelenésekor az Ethereum-tranzakciók volumene 44 milliárd dollárt tesz ki, szemben a január 28-i 37 milliárd dollárral.
A második legnagyobb kriptovaluta jelenleg 1639 dollárt ér, ami 6,3%-os emelkedés az elmúlt 24 órában.

Olvastad már? A bitcoinkínálat 40%-a kis- és közepes befektetők kezében van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!