A magas költségek miatta a Liquid szünetelteti az Ethereum-utalásokat

-

Az átlagos gas költségek minden idők legmagasabb szintjét érték el február 3-án, ami tranzakciónként 17,5 dollár volt. Emiatt néhány tőzsde szünetelteti az ethereum és egyéb ERC-20 token utalásait.

A Liquid japán kriptotőzsde ideiglenesen letiltotta az ether küldését miközben az altcoin elérte eddigi rekordárfolymát.

Egy február 4-i bejelentés szerint, a Liquid leállította az ETH és néhány ERC-20 token küldését a tranzakciós költségek hatalmas megugrása miatt.

„A szolgáltatást ismét elérhetővé tesszük, amint a díjak visszatérnek a normális szintre. Az összes többi kriptovaluta a szokásos módon elérhető.”– jelentette ki a Liquid.

Február 4-én az ETH ára újabb csúcsot ért el 1600 dollár körül, miután az elmúlt egy hét alatt közel 20%-os növekedést produkált. Az emelkedő ár folyamatosan növeli a tranzakciós költségeket, így azok is új történelmi csúcsokat döntöttek.
A YCharts adatai alapján a gas díjak tranzakciónként átlagosan 17,5 dollárt értek el február 3-án.

Forrás: ycharts.com

A gas díjak az idei év januárjának elején kezdtek jelentősen növekedni, amikor az ethereum megdöntötte korábbi, 1400 dollár feletti rekordját.
Ez a legutóbbi emelkedés óriási hatással volt számos decentralizált pénzügyi projektre, és néhány defi tranzakciós díja meghaladta még az 1000 dollárt is.
A nagyobb decentralizált tőzsdék díjai, mint a Uniswap és a SushiSwap is abnormális szintre emelkedtek, 40 és 75 dollár közé. Alacsonyabb díjak után kutatva a defifelhasználók állítólag olyan Ethereum-alternatívákhoz fordultak, mint a Flamingo.

Kain Warwick, a Synthetix (egy Ethereum-alapú szintetikuseszköz-kibocsátási platform) alapítójának meggyőződése, hogy az ETH-díjak növekedése a tranzakciók volumenét is növelheti:

„Látnunk kell, hogy milyen a felhasználói viselkedés [ilyenkor], erősen gyanítom, hogy a tranzakció mennyiség innen csak növekedni fog.”

A cikk megjelenésekor az Ethereum-tranzakciók volumene 44 milliárd dollárt tesz ki, szemben a január 28-i 37 milliárd dollárral.
A második legnagyobb kriptovaluta jelenleg 1639 dollárt ér, ami 6,3%-os emelkedés az elmúlt 24 órában.

Olvastad már? A bitcoinkínálat 40%-a kis- és közepes befektetők kezében van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!