A bitcoin 2021-ben valószínűleg eléri a 60 ezer dollárt az Investing.com elemzője szerint

-

Az Egyesült Királyságból származó 800 válaszadó 63%-a tervez a bitcoint vásárolni 2021-ben – derült ki az Investing.com új felméréséből.

Az Investing.com pénzügyi kiadvány elemzője szerint a bitcoin 2021-ben valószínűleg el fogja érni a 60.000 dollárt a növekvő mainstream elfogadás miatt.

Jesse Cohen, az Investing.com vezető pénzügyi elemzője azt jósolta, hogy a bitcoin 2021 első felében fogja elérni a 60.000 dolláros szintet.
Cohen szerint a bitcoin növekedését 2021-ben az intézményi befektetők támogatása fogja hajtani, kombinálva a nagy központi bankok intézkedéseivel.
Például az USA jegybankjának „a globális pénzügyi rendszerbe történő végtelen pénznyomtatásával”.

„A rekordokat döntő 2020-as év után, a több mint 300%-ot emelkedő bitcoin úgy tűnik, hogy erős marad 2021-ben is, mivel több kiskereskedelmi – és nagynevű intézményi vásárló – lép be a piacra […]. A stratégia továbbra is a tartogatás marad […]. A kezdő befektetők számos kockázatos pénzeszközzel ismerkedtek meg, beleértve a bitcoint is.”

Cohen észrevételei az Investing.com új kriptofelmérésével egészülnek ki, amely szerint az Egyesült Királyságban a válaszadók 63%-a tervezi bitcoin vásárlását 2021-ben.
A 800 válaszadó több mint 60%-a elmondta azt is, hogy véleményük szerint a bitcoin 2021-ben 60.000 dollár fölé emelkedik.
Annak ellenére, hogy növekszik a bitcoin idei ralijába vetett bizalom, számos aggály merül fel a szabályozási környezettel kapcsolatban.

„Ha a bitcoin bekerül a mainstreambe, és nagyobb figyelmet kap, az valószínűleg további ellenőrzéseket von majd maga után az Egyesült Államok, Európa és Ázsia szabályozói részéről.” – mondta Cohen.

Cohent különösen aggasztja az Egyesült Államok új elnöki hivatalának esetleges hatása. „Az előre vezető út azonban nem feltétlenül lesz ilyen zökkenőmentes. Kisebb visszaesésre számítok.” – tette hozzá Cohen.
A felmérés szerint a brit válaszadók többsége az új szabályozási korlátozásokat tekinti a legveszélyesebbnek a bitcoin számára 2021-ben.

Cohené korántsem a legmagasabb bitcoinjóslat idén. Dan Morehead, a Pantera Capital igazgatója abban bízik, hogy a bitcoin 2021 augusztusáig eléri a 115.000 dollárt.
Január elején a Binance US vezérigazgatója, Catherine Coley azt jósolta, hogy a bitcoin év végére elérheti a 100.000 dollárt.
PlanB, a „Stock-to-Flow” modell megalkotója szerint pedig a bitcoinnak 2021 decemberéig valahol 100.000 és 288.000 dollár között kell mozognia.

Olvastad már? Fairspin blokklánckaszinó – új játékok, nagy versenyek, hatalmas bónuszok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!