A bitcoin 2021-ben valószínűleg eléri a 60 ezer dollárt az Investing.com elemzője szerint

-

Az Egyesült Királyságból származó 800 válaszadó 63%-a tervez a bitcoint vásárolni 2021-ben – derült ki az Investing.com új felméréséből.

Az Investing.com pénzügyi kiadvány elemzője szerint a bitcoin 2021-ben valószínűleg el fogja érni a 60.000 dollárt a növekvő mainstream elfogadás miatt.

Jesse Cohen, az Investing.com vezető pénzügyi elemzője azt jósolta, hogy a bitcoin 2021 első felében fogja elérni a 60.000 dolláros szintet.
Cohen szerint a bitcoin növekedését 2021-ben az intézményi befektetők támogatása fogja hajtani, kombinálva a nagy központi bankok intézkedéseivel.
Például az USA jegybankjának „a globális pénzügyi rendszerbe történő végtelen pénznyomtatásával”.

„A rekordokat döntő 2020-as év után, a több mint 300%-ot emelkedő bitcoin úgy tűnik, hogy erős marad 2021-ben is, mivel több kiskereskedelmi – és nagynevű intézményi vásárló – lép be a piacra […]. A stratégia továbbra is a tartogatás marad […]. A kezdő befektetők számos kockázatos pénzeszközzel ismerkedtek meg, beleértve a bitcoint is.”

Cohen észrevételei az Investing.com új kriptofelmérésével egészülnek ki, amely szerint az Egyesült Királyságban a válaszadók 63%-a tervezi bitcoin vásárlását 2021-ben.
A 800 válaszadó több mint 60%-a elmondta azt is, hogy véleményük szerint a bitcoin 2021-ben 60.000 dollár fölé emelkedik.
Annak ellenére, hogy növekszik a bitcoin idei ralijába vetett bizalom, számos aggály merül fel a szabályozási környezettel kapcsolatban.

„Ha a bitcoin bekerül a mainstreambe, és nagyobb figyelmet kap, az valószínűleg további ellenőrzéseket von majd maga után az Egyesült Államok, Európa és Ázsia szabályozói részéről.” – mondta Cohen.

Cohent különösen aggasztja az Egyesült Államok új elnöki hivatalának esetleges hatása. „Az előre vezető út azonban nem feltétlenül lesz ilyen zökkenőmentes. Kisebb visszaesésre számítok.” – tette hozzá Cohen.
A felmérés szerint a brit válaszadók többsége az új szabályozási korlátozásokat tekinti a legveszélyesebbnek a bitcoin számára 2021-ben.

Cohené korántsem a legmagasabb bitcoinjóslat idén. Dan Morehead, a Pantera Capital igazgatója abban bízik, hogy a bitcoin 2021 augusztusáig eléri a 115.000 dollárt.
Január elején a Binance US vezérigazgatója, Catherine Coley azt jósolta, hogy a bitcoin év végére elérheti a 100.000 dollárt.
PlanB, a „Stock-to-Flow” modell megalkotója szerint pedig a bitcoinnak 2021 decemberéig valahol 100.000 és 288.000 dollár között kell mozognia.

Olvastad már? Fairspin blokklánckaszinó – új játékok, nagy versenyek, hatalmas bónuszok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!