A MicroStrategy vezérigazgatója elmondta, hogy miért választotta a bitcoint az arany helyett

-

A jelenlegi inflációs helyzet során a bitcoin a logikus vagyontárolási eszköz – mondta Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója a Binance Blockchain Week konferenciáján.

Saylor elmondta, hogy a cég eredeti stratégiája az volt, hogy államadósságokba fektetett, azonban a koronavírus miatt kialakult agresszív pénzügyi terjeszkedés miatt alternatív vagyontárolási eszközöket kellett keresniük.

A vállalat éves szinten 15%-os veszteséget számolt készpénzvagyonával, így olyan befektetéseket céloztak meg, mint az államadósságok, részvények, derivátumok, ingatlanok és nemesfémek, de egyszerűen semmi sem hozott olyan megtérülést, mint a bitcoin.

„Az arany nem tűnt annyira vonzónak, mint a bitcoin. Idővel rátaláltunk a kriptopénzekre, mivel itt megalkotható a digitális arany, és lényegében a bitcoin ez a digitális arany. Ha egy alternatív vagyontárolási eszközt keresel egy inflációval teli környezetben, akkor természetes választás lehet a bitcoin.”

Saylor a bitcoin áringadozásairól elmondta, hogy a MicroStrategy nem kereskedéssel foglalkozik, így nem aggodalmaskodnak a bitcoin napi ingadozásai miatt. A bitcoinra hosszú távú befektetésként tekintenek.

„10 éves befektetéssel számolunk, és a bitcoin 10 év alatt egyáltalán nem ingadozott, csak felfelé ment.”

Hozzátette, hogy egy átlagbefektető legalább négyéves távlatokban gondolkodik, és az árfolyam ennyi idő alatt sem adhat okot az aggodalomra.

„Ha aggódnánk az árfolyam miatt akkor megtartanánk készpénzvagyonunkat, de 90%-ban biztosak vagyunk benne, hogy 10 év alatt legalább 75%-ot esne az értéke. Ez a stabilitás ára. Az ingadozásokat meg kell fizetni ahhoz, hogy valami felmenjen.”

Saylor elismerte, hogy ha tavaly februárban kérdezték volna a bitcoinról, akkor csak annyit mondott volna, hogy a bitcoin „csak valami kiberdigitális kriptodolog.”
Elismerte, hogy akkoriban „máson járt az esze,” és nem volt annyira tisztában a bitcoinnal, azóta azonban véleménye jelentősen megváltozott.

„A bitcoin megoldást jelent egy problémára, de ez a probléma is szükséges ahhoz, hogy emelkedjen a megoldás értéke. A probléma márciusban jelentkezett. Amikor a tőkeköltség a világ minden cége számára 5-ről 15%-ra emelkedik, akkor találni kell egy olyan megoldást, amely többet hoz, mint 15%.”

A bitcoin minden cég számára védelmet jelenthet az infláció ellen. Minden cég küzd ezzel a problémával, és a bitcoin megoldást jelent a vagyontárolás problémájára.

A MicroStrategy az egyik első hagyományos pénzügyi cég volt, amely beszállt a bitcoinba.
A cég 425 millió dollárt fektetett bitcoinba augusztus és szeptember között, majd további 650 millió dollárnyi értékpapírt adtak el, hogy még több bitcoint vásároljanak.

Olvastad már? Már a defit is élteti Mark Cuban milliárdos befektető

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!