Rendkívüli: a MicroStrategy után a Square is milliós tételben vásárolja a bitcoint

-

4709 bitcoint vásárolt a Square befektetési stratégiája részeként. Elmondásuk szerint bitcoinban rejlő potenciál adott okot minderre.
50 millió dollárt fektetett bitcoinba a Square fizetési vállalat egy ma megjelent nyilatkozat szerint. A cég 4709 bitcoint vásárolt, amely így vagyoneszközeik 1%-át teszi ki.

„Úgy véljük, hogy a bitcoinnak megvan a lehetősége arra, hogy egy mindenhol jelenlévő valutává váljon a jövőben”

– mondta Amrita Ahuja, a Square vezető pénzügyi szakembere. Hozzátette: „Ahogy növekszik az elfogadottság, úgy szeretnénk mi is egyre többet megtudni, hogy fegyelemzett módn vehessünk részt [az ágazatban]. Egy olyan vállalat számára, amely az inkluzív jövőre építi termékeit, egy ilyen befektetés csak az utazás kezdete”.


A Square tulajdonosa egyébként Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója (és a Bitcoin ismert szószólója). A cég alá tartozik az a CashApp nevű alkalmazás, amelynek kínálatában egy ideje már ott van a bitcoin is.
Dorsey korábban azt mondta, ő rendszeresen kihasználja a rendelkezésre álló teljes heti bitcoinvásárlási limitet a CashAppen belül.
A Square számára korábban sem volt ismeretlen a kriptopénzekbe történő befektetés. 2019 márciusában létrehozták a Square Cryptót azzal a céllal, hogy így támogassák a Bitcoin-hálózat fejlődését.
Ennek keretén belül már egy sor díjat kiosztottak olyan Bitcoin-fejlesztőknek és vállalatoknak, akik / amelyek az ágazaton belül tevékenykednek.

Ha már vállalati befektetés, ne feledkezzünk meg a MicroStrategy piacelemző cégről sem, amely kezdetben 200 millió dollárnyi bitcoint vett befektetésként, majd ezt követően további 175 millió dollárnyit vásárolt.
„Ez idáig összesen 38.250 bitcoint vásároltunk meg, összesen 425 millió dollárért, amelyben benne vannak a díjak és más kiadások is” – mondta akkor Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója.
(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Ennyi pénzed lenne, ha 5 éve bitcoinba fektetsz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!