2020 sem kivétel az alól a szabály alól, mely szerint 1 dollár bitcoinba történő befektetés is nagyobb hasznot hozott a befektetőknek, mintha hagyományos eszközökkel tették volna ugyanezt.

A vezető kriptopénz továbbra is kiüti a ringből az aranyat befektetés tekintetében 2020-ban, annak ellenére, hogy a nemesfém az évtized legnagyobb megtérüléseit generálja.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

Az aranymániások bánatára az adatok szerint a befektetési eszköz idei futama ellenére a bitcoin továbbra is üti az összes makroeszközt, ha a befektetés profitjáról van szó.

A Bitcoin „lassan felfalja a pénzügyi világot”

Eddigi második legjobb negyedéves zárását követően nem sokkal a bitcoin árfolyama majdnem 50%-ot növekedett 2020 során, míg az arany mindössze 25,6%-os megtérülésre volt képes.

Az S&P500 részvényindex, amellyel a bitcoin jelentősebb korrelációt mutatott, csak 5,5%-kal magasabb, mint január kezdetén volt.

Bár az amerikai dollár erőssége növekszik, a devizakereskedők mégis csak 2,2%-os profitot tudhatnak maguk mögött az év elejéhez képest. Az év idei legnagyobb vesztese egyértelműen a kőolaj, a WTI nyersolaj árfolyama csaknem 35%-ot csökkent.

Forrás: Skew

Willy Woo népszerű statisztikus szerint ha 2009 óta vizsgáljuk a bitcoin növekedését az aranyéval szemben, az sokkal inkább kiemeli a BTC erősségét.

A számok magukért beszélnek. 1 dollárnyi bitcoin 1 évvel ezelőtt történt megvásárlása 31 dollárcentnyi profitot generált, míg az arany esetében ez a szám 27 dollárcent.

2017 vége előtt, amikor a BTC/USD a 20.000 dolláros rekord elérése után konszolidálódni kezdett, a különbségek sokkal látványosabbak voltak.

Aki 5 éve egyetlen dollár befektetése mellett döntött, már 44,43 dollár büszke tulajdonosa, aki pedig ugyanennyi aranyat vásárolt akkor, annak most 1,67 dollárra növekedett a „vagyona” – legalábbis Woo számadatai alapján.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Az USA államadóssága elérte a 27 billió dollárt

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, Woo szerint a bitcoin hamarosan elválhat az aranytól és más hagyományos piacoktól, hogy aztán egy saját árútvonalat járhasson be.

A kriptopénz háza elejét nagyon sok kritika érte az aranymániások részéről a 2020-as piaci volatilitás idején, élükön Peter Schiff-fel, aki a leginkább hangot adott negatív véleményének. Schiff az utóbbi időkben tompította szkepticizmusát, és inkább az amerikai dollárra és az USA államadósságára fókuszált.

Az amerikaiak adóssága az ország történelme során most először haladta a 27 billió dollárt. Az aktuális adatok a US Debt Clock.org oldalon keresztül érhetők el.

„Az államadósság meghaladta a 27 billió dollárt, amelyből nagyjából 7 billió Trump elnöksége alatt halmozódott fel. Ha [Donald Trump] a következő négy évben is hivatalban marad, azzal az államadósság 4 év alatt több növekedést könyvelhet majd el, mint Obama 8 éve alatt”írta Schiff kedden.

„Ami még ennél is rosszabb, hogy [Joe Biden] első mandátuma többel növelheti ezt a számot, mint ez a kettő összesen.”

Olvastad már? Esnek a defi indexek, pedig erősek a fundamentumok

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.