Ennyi pénzed lenne, ha 5 éve bitcoinba fektetsz

-

2020 sem kivétel az alól a szabály alól, mely szerint 1 dollár bitcoinba történő befektetés is nagyobb hasznot hozott a befektetőknek, mintha hagyományos eszközökkel tették volna ugyanezt.
A vezető kriptopénz továbbra is kiüti a ringből az aranyat befektetés tekintetében 2020-ban, annak ellenére, hogy a nemesfém az évtized legnagyobb megtérüléseit generálja.

Az aranymániások bánatára az adatok szerint a befektetési eszköz idei futama ellenére a bitcoin továbbra is üti az összes makroeszközt, ha a befektetés profitjáról van szó.

A Bitcoin „lassan felfalja a pénzügyi világot”

Eddigi második legjobb negyedéves zárását követően nem sokkal a bitcoin árfolyama majdnem 50%-ot növekedett 2020 során, míg az arany mindössze 25,6%-os megtérülésre volt képes.
Az S&P500 részvényindex, amellyel a bitcoin jelentősebb korrelációt mutatott, csak 5,5%-kal magasabb, mint január kezdetén volt.
Bár az amerikai dollár erőssége növekszik, a devizakereskedők mégis csak 2,2%-os profitot tudhatnak maguk mögött az év elejéhez képest. Az év idei legnagyobb vesztese egyértelműen a kőolaj, a WTI nyersolaj árfolyama csaknem 35%-ot csökkent.

Forrás: Skew

Willy Woo népszerű statisztikus szerint ha 2009 óta vizsgáljuk a bitcoin növekedését az aranyéval szemben, az sokkal inkább kiemeli a BTC erősségét.


A számok magukért beszélnek. 1 dollárnyi bitcoin 1 évvel ezelőtt történt megvásárlása 31 dollárcentnyi profitot generált, míg az arany esetében ez a szám 27 dollárcent.
2017 vége előtt, amikor a BTC/USD a 20.000 dolláros rekord elérése után konszolidálódni kezdett, a különbségek sokkal látványosabbak voltak.
Aki 5 éve egyetlen dollár befektetése mellett döntött, már 44,43 dollár büszke tulajdonosa, aki pedig ugyanennyi aranyat vásárolt akkor, annak most 1,67 dollárra növekedett a „vagyona” – legalábbis Woo számadatai alapján.

Az USA államadóssága elérte a 27 billió dollárt

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, Woo szerint a bitcoin hamarosan elválhat az aranytól és más hagyományos piacoktól, hogy aztán egy saját árútvonalat járhasson be.
A kriptopénz háza elejét nagyon sok kritika érte az aranymániások részéről a 2020-as piaci volatilitás idején, élükön Peter Schiff-fel, aki a leginkább hangot adott negatív véleményének. Schiff az utóbbi időkben tompította szkepticizmusát, és inkább az amerikai dollárra és az USA államadósságára fókuszált.
Az amerikaiak adóssága az ország történelme során most először haladta a 27 billió dollárt. Az aktuális adatok a US Debt Clock.org oldalon keresztül érhetők el.

„Az államadósság meghaladta a 27 billió dollárt, amelyből nagyjából 7 billió Trump elnöksége alatt halmozódott fel. Ha [Donald Trump] a következő négy évben is hivatalban marad, azzal az államadósság 4 év alatt több növekedést könyvelhet majd el, mint Obama 8 éve alatt”írta Schiff kedden.

„Ami még ennél is rosszabb, hogy [Joe Biden] első mandátuma többel növelheti ezt a számot, mint ez a kettő összesen.”

Olvastad már? Esnek a defi indexek, pedig erősek a fundamentumok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!