A Binance határidős defi indexének árfolyama a felére esett, a TokenSet hasonló terméke pedig egyharmaddal csökkent.

A Binance Futures platformja augusztus végén indította el a DeFi Composite Index nevű termékét, amely mögé több defi tokent gyűjtött be.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Alapesetben 27% LINK, 11% LEND adja a fő letétet, emellett kilenc más projekt tokenje is megtalálható benne, 6 és 9,5% közötti részesedéssel, ez volt az induló felállás.

Azóta hetente frissítettek a kosár összetételén, és mostanra 19 tokent tartalmaz.

Az első napján 1189 dolláros induló kereskedés mostanra 50%-ot meghaladó mértékben esett, jelenleg 507 dolláron cserél gazdát. Az augusztusi felfutást követő lufidurranás nem kímélte az index által követett projekteket sem.

Binance Futures

Szeptember közepén a TokenSets indította el a saját indexét, amelyben a DeFi Pulse által listázott, a legnagyobb tőkével rendelkező projekteket követi.

Minden hónap első napján újrasúlyozzák, a tokeneknek egyensúlyba kell kerülniük a piaci részesedésükkel, a többiekhez viszonyítva.

Annak ellenére, hogy a defi protokollokban lekötött pénz mennyisége szinte folyamatosan növekszik, a DPI értéke is komolyan lecsökkent, a szeptemberi 130 dollárról mostanra 90 USD környékére.

CoinGecko

A legtöbb piaci adatgyűjtő és adatösszesítő oldal is úgy méri, a defi egyelőre lejtmenetben van. Az elmúlt 7 napban a top100 defi tokenből a Coinmarketcap listája alapján például csak 16 emelkedett több, mint 1%-ot.

A Messari elemzése az Ethereum-alapú alkalmazások kapcsán szintén rávilágít arra, hogy lassú esésnek vagyunk a tanúi. Általánosságban a defi szektor heti, havi 2%-os mértékben csökken.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Az árfolyamok lassú visszahúzódása ellenére viszont a fundamentumok kifejezetten erősnek számítanak.

Az elmúlt 30 napban 40%-kal nőtt a lekötött tőke mennyisége, 7,4 milliárd dollárral, és a legismertebb decentralizált tőzsde, az UniSwap is átlépte szeptemberben a 15 milliárd dolláros forgalmat, ez pedig több, mint az USA vezető váltójának, a Coinbase napi forgalmának a mértéke.

Olvastad már? Folyamatos az elvándorlás a BitMEX-ről, „teljesen felborultak” a határidős szerződések

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂