Esnek a defi indexek, pedig erősek a fundamentumok

-

A Binance határidős defi indexének árfolyama a felére esett, a TokenSet hasonló terméke pedig egyharmaddal csökkent.
A Binance Futures platformja augusztus végén indította el a DeFi Composite Index nevű termékét, amely mögé több defi tokent gyűjtött be.

Alapesetben 27% LINK, 11% LEND adja a fő letétet, emellett kilenc más projekt tokenje is megtalálható benne, 6 és 9,5% közötti részesedéssel, ez volt az induló felállás.
Azóta hetente frissítettek a kosár összetételén, és mostanra 19 tokent tartalmaz.
Az első napján 1189 dolláros induló kereskedés mostanra 50%-ot meghaladó mértékben esett, jelenleg 507 dolláron cserél gazdát. Az augusztusi felfutást követő lufidurranás nem kímélte az index által követett projekteket sem.

Binance Futures

Szeptember közepén a TokenSets indította el a saját indexét, amelyben a DeFi Pulse által listázott, a legnagyobb tőkével rendelkező projekteket követi.
Minden hónap első napján újrasúlyozzák, a tokeneknek egyensúlyba kell kerülniük a piaci részesedésükkel, a többiekhez viszonyítva.
Annak ellenére, hogy a defi protokollokban lekötött pénz mennyisége szinte folyamatosan növekszik, a DPI értéke is komolyan lecsökkent, a szeptemberi 130 dollárról mostanra 90 USD környékére.
CoinGecko

A legtöbb piaci adatgyűjtő és adatösszesítő oldal is úgy méri, a defi egyelőre lejtmenetben van. Az elmúlt 7 napban a top100 defi tokenből a Coinmarketcap listája alapján például csak 16 emelkedett több, mint 1%-ot.
A Messari elemzése az Ethereum-alapú alkalmazások kapcsán szintén rávilágít arra, hogy lassú esésnek vagyunk a tanúi. Általánosságban a defi szektor heti, havi 2%-os mértékben csökken.

Az árfolyamok lassú visszahúzódása ellenére viszont a fundamentumok kifejezetten erősnek számítanak.
Az elmúlt 30 napban 40%-kal nőtt a lekötött tőke mennyisége, 7,4 milliárd dollárral, és a legismertebb decentralizált tőzsde, az UniSwap is átlépte szeptemberben a 15 milliárd dolláros forgalmat, ez pedig több, mint az USA vezető váltójának, a Coinbase napi forgalmának a mértéke.

Olvastad már? Folyamatos az elvándorlás a BitMEX-ről, „teljesen felborultak” a határidős szerződések

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!