A Bank of Canada aggodalmát fejezte ki a digitális valuták miatt

-

A Bank of Canada elemzői aggódnak a központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) miatt, mivel egyre több ország kezd digitális tokeneket alkalmazni a papíralapú pénz helyett.

Az Egy központi bank által kiadott digitális valuta biztonsága és kényelme néven megjelent cikk szerint a CBDC-felhasználók három fő kockázattal szembesülhetnek, ha anonim módon tárolják digitális valutáikat.

  • A privát kulcsok elfelejtése, elhagyása
  • Az e-tárcák sebezhetősége, amely lopásokhoz vezethet
  • Különböző csalások és átverések
Három fő kockázat

Elemzők szerint a kockázatok megoszlanak majd a felhasználók és szolgáltatók között.
Az üzleti résztvevők és a CBDC-k végfelhasználói kihasználhatják a kulcskezelési és harmadik féltől származó biztonsági rendszereket, hogy ne történjenek lopások, miközben a tárcaszolgáltatók (a bankok és tőzsdék) hatalmas felhasználói vagyonokat irányítanak

„A bizonyítékok alapján elmondható, hogy meglehetősen gyakori, hogy a tárcaszolgáltatók visszaélnek helyzetükkel.”

Bármilyen digitális valuta utalásához szükséges a megfelelő felhasználóhoz tartozó privát kulcs. Ennek elvesztése azt jelenti, hogy a kérdéses cím hozzáférhetetlenné válik.
Tehát a kulcsok kezelése mondhatni kulcsfontosságú, ugyanis ezek elvesztése vagyonok eltűnéséhez vezethet (a hagyományos pénzügyekkel szemben).
A bank elmondása szerint ez elkerülhető, ha valaki egy megbízható kriptotárcát használ. Azonban a bank elmondása szerint a tárcaszolgáltatók nem vonhatók felelősségre, ha valaki elveszti a pénzét „attól függetlenül, hogy a kód sebezhetősége, vagy a felhasználó nemtörődömsége áll a háttérben.” Ez további kockázatokat jelenthet.

Érdemes lesz CBDC-t birtokolni?

A Bank of Canada szerint a kockázatok fényében a központi bankoknak a hagyományos bankjegyekhez és felhasználókhoz hasonló biztonságot kell nyújtaniuk, és „fokozott óvatossággal” kell kezelniük a CBDC-ket.
Azonban a szabályok betartása problémákat okozhat, mivel nem minden esetben bizonyítható, hogy ki a felelős a pénzek elvesztéséért:

„A felelősségi szabályok betartása még tovább bonyolíthatja a CBDC-k tervezését, ha minden ember és cég saját maga kezelné digitális tokenjeit.”

Hozzátette, hogy egyes felhasználók akár harmadik feleknek is kiadhatják vagyonukat, melyeket elképzelhető, hogy nem érhetnek el a hatóságok.
Mindeközben a bank elemzői szerint „Egy olyan CBDC megtervezése, amely univerzálisan elérhető, de csakis hitelesített közvetítőknél tárolható egy olyan technológiai kihívás, melyet érdemes lehet kikutatni.”
A cikk zárásként elmondja, hogy egyes országok, mint Szingapúr, Japán, Hongkong, az USA és Kína is úgy tervezi, hogy az elkövetkezendő évek során átállhat egy készpénzmentes rendszerre.

Olvastad már? Defitokeneket tesz elérhetővé a magyar CoinCash kriptováltó születésnapja alkalmából

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.28.

Prémium Solana (SOL) A piac napközbeni gyengesége ellenére, ahogy a Bitcoin és az Ethereum küzd, a Solana (SOL) árfolyam trendje fenntartja az optimizmust. Annak ellenére, hogy a múlt...

A Solana lépést tud tartani az Ethereum emelkedésével? Az elemző 10x nyereségre ajánlja ezt a vírusszerűen terjedő AI altcoint!

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) egy lendületes hullámvölgyben van. A vezető DeFi platform árfolyama az elmúlt hetekben az egekbe szökött, megszilárdítva dominanciáját a területen. Az Ethereum jól megalapozott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!