A bitcoin tartja a 10.500 dollárt, de egy 30 millió dolláros eladási fal állhat előtte

-

A Binance-en egy 2800 bitcoinos eladási fal nehezítheti meg, hogy a bitcoin értéke áttörje a 11.000 dollárt.

Cole Garner, ismert elemző szerint egy 2800 bitcoinos eladási fal van a Binance tőzsdén.

A bitcoin értéke jelenleg 10.700 dolláron áll, így ez a fal több mint 30 millió dollárnyi eladást jelent és mindezt csupán egyetlen tőzsdén.
Ez önmagában nem azt jelenti, hogy teljes visszahúzás várható a piacon, csupán csökkenti egy nagyobb emelkedés esélyét. Rövid távon a bitcoin értéke 10.500 és 11.000 dollár között mozoghat, melyek mind kulcsfontosságú szintek.

A lehető legrosszabb jövő kezd kirajzolódni a bitcoin és kriptopénzek számára

Az elmúlt két év során a bitcoin negatív teljesítményt hozott az utolsó negyedévekben. Egyesek szerint ez ciklikus mozgásokra utal, míg mások szerint csupán a véletlen műve.
A bitcoin ismét belépett az utolsó negyedévbe és több makrotényező is lelassíthatja növekedését. Ezek a tényezők a sok vitát kavaró elnökválasztás, a járvány okozta gazdasági pangás, és az amerikai tőzsdék szenvedése.
A különböző negatív tényezők mellett egyéb technikai mutatók is arra utalnak, hogy a bitcoin számára alacsony egy kitörés esélye.
A Binance tőzsdén található hatalmas eladási fal az egyik ilyen technikai oka annak, hogy a bitcoin nem fogja áttörni a 11.000 dolláros ellenállási szintet.
Más szempontból a bitcoin az elmúlt hetek során sikeresen megtartotta a 10.500 dolláros támaszszintet és a digitális eszköz technikai alapjai és kilátásai nem váltottak medvére. Sőt lényegében semlegesnek mondhatók, melyek alapján egy vásárlási fázisban vagyunk.
Garner hangsúlyozta, hogy az árfolyam és a nagy eladási fal alapján sokan újra bevásárolhatnak:

„2800 bitcoinos eladási fal 11.000 dolláron. Egy megállíthatatlan erő találkozik egy elmozdíthatatlan testtel. Ismét beindulhatnak a visszavásárlások.”

Annak ellenére, hogy egyes technikai mutatók alapján 10.500 és 11.000 dollár között fog oldalazni a bitcoin, egyes szakértők szerint a kriptopénz alapjai továbbra is pozitívak.
Rafael Schultze-Kraft, a Glassnode technikai igazgatója szerint a bitcoin „előtt hatalmas növekedési lehetőségek lehetnek.”


A Market Cap to Thermocap arányt idézte, amely azt mutatja, hogy a bitcoin értéke még közel sincs egy új csúcshoz.
Schultze-Kraft hozzátette:

„A Market Cap to Thermocap arány azt mutatja, hogy hatalmas növekedés várhat a bitcoinra. Még el sem kezdte a bika piacra jellemző hirtelen emelkedést. A jelenlegi szint egy nagyságrenddel alacsonyabban áll, mint a korábbi csúcsok.”

Olvastad már? Nem a közeljövőben fogja elárasztani a piacokat a Mt. Gox

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!