Nem a közeljövőben fogja elárasztani a piacokat a Mt. Gox

-

Egyre többen spekulálnak arról, hogy a Mt. Gox 150.000 bitcoinos kártérítése október 15-én valósulhat meg.
Számos tényező azonban arra utal, hogy minderre nem sok esély mutatkozik.
2011 és 2013 között a Mt. Gox 850.000 bitcoint veszített el, amely ezáltal a legnagyobb hackertámadásnak bizonyult a kriptopénz történetében.

A jelentések szerint a tőzsde tárcáiban jelenleg 150.000 BTC állomásozik arra várva, hogy visszakerüljön jogos tulajdonosaihoz, akik a negatív esemény következtében veszítették el vagyonuk nagy részét.
Még most is számos akadályt kell leküzdeni, mielőtt a kártérítés megtörténhetne. Magát a folyamatot egyébként már 2019 óta folyamatosan elhalasztgatják, éppen ezért tűnik valószínűnek, hogy most sem lesz másképp.

Miért lett hirtelen olyan felkapott téma?

Június 30-án a Mt. Gox vagyonkezelője megjelentetett egy nyilatkozatot a Mtgox.com weboldalon. Ez az entitás, amely a pénz szétosztásáért felel a volt felhasználók között, a Tokiói Kerületi Bíróságra hivatkozva október 15-ig hosszabbította meg a határidőt.
A dokumentum szerint:

„Az előzőek fényében a rehabilitációs vagyonkezelő a Tokiói Kerületi Bírósághoz indítványt nyújtott be a rehabilitációs terv benyújtása határidejével kapcsolatban, 2020. június 30-án pedig a Tokiói Kerületi Bíróság határozatot fogadott el a rehabilitációs terv benyújtása határidejének 2020. október 15-ig történő meghosszabbítását illetően.”

A dokumentum alapján néhány befektető attól tart, hogy a 150.000 BTC megmozdulása potenciális veszélyt jelenthet a piacra.
Van azonban két kulcstényező, amely továbbra is akadályozza a vagyonkezelőt abban, hogy a közeljövőben megmozdítsa a bitcoinokat.
Először is, a idő kitolása a rehabilitációs terv benyújtására vonatkozik, nem pedig a BTC-k visszatérítésére.

Egyszerűen szólva, október 15-e annak a határideje, hogy a vagyonkezelő előálljon egy épkézláb javaslattal, nem pedig a befektetők kártalanításának.
Másodszor, a megbízott további határidő-kitolást kért a múlt év folyamán. Ugyanezt a nyilatkozatot tették közzé 2020 márciusában és 2019 áprilisában, a halasztás pedig várható volt.
Nem október 15-e a jelenlegi határideje a felhasználók kártalanításának, a vagyonkezelőnek pedig már jó párszor sikerült elhalasztania a a folyamatot a múltban.
Ezen két tényállás alapján jogosan feltételezhetjük azt, hogy a Mt. Goxtól származó 150.000 BTC rövid távon nem jelent csapást a piacra.

A Bitcoin a negatív események ellenére is ellenáll

A múlt héten a bitcoin számos olyan negatív eseménnyel nézett szembe, amely jelentős eladási nyomást helyezett a kriptopénzre.
Október 1-én az amerikai CFTC keresetet nyújtott be a BitMEX ellen, amely azonnal 5%-os visszahúzódást eredményezett a bitcoin árfolyamában.
24 órával később Donald Trump amerikai elnök vírusteszteredményének kiderülése után szintén több eszközosztály – köztük a kriptopénzek is – kisebb korrekción estek át.
Az egymást követő negatív hatások ellenére a bitcoin meglepően ellenálló volt október eddigi 5 napja során. Az árfolyam továbbra is 10.500 dollár fölött tartózkodik, amely árszint már augusztusban is kritikus árszintként viselkedett.


Willy Woo láncelemző közepes-hosszú távon úgy látja, hogy a bitcoin piaci kilátásai pozitívak.

Olvastad már? Defitokeneket tesz elérhetővé a magyar CoinCash kriptováltó születésnapja alkalmából

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!