Nem a közeljövőben fogja elárasztani a piacokat a Mt. Gox

-

Egyre többen spekulálnak arról, hogy a Mt. Gox 150.000 bitcoinos kártérítése október 15-én valósulhat meg.
Számos tényező azonban arra utal, hogy minderre nem sok esély mutatkozik.
2011 és 2013 között a Mt. Gox 850.000 bitcoint veszített el, amely ezáltal a legnagyobb hackertámadásnak bizonyult a kriptopénz történetében.

A jelentések szerint a tőzsde tárcáiban jelenleg 150.000 BTC állomásozik arra várva, hogy visszakerüljön jogos tulajdonosaihoz, akik a negatív esemény következtében veszítették el vagyonuk nagy részét.
Még most is számos akadályt kell leküzdeni, mielőtt a kártérítés megtörténhetne. Magát a folyamatot egyébként már 2019 óta folyamatosan elhalasztgatják, éppen ezért tűnik valószínűnek, hogy most sem lesz másképp.

Miért lett hirtelen olyan felkapott téma?

Június 30-án a Mt. Gox vagyonkezelője megjelentetett egy nyilatkozatot a Mtgox.com weboldalon. Ez az entitás, amely a pénz szétosztásáért felel a volt felhasználók között, a Tokiói Kerületi Bíróságra hivatkozva október 15-ig hosszabbította meg a határidőt.
A dokumentum szerint:

„Az előzőek fényében a rehabilitációs vagyonkezelő a Tokiói Kerületi Bírósághoz indítványt nyújtott be a rehabilitációs terv benyújtása határidejével kapcsolatban, 2020. június 30-án pedig a Tokiói Kerületi Bíróság határozatot fogadott el a rehabilitációs terv benyújtása határidejének 2020. október 15-ig történő meghosszabbítását illetően.”

A dokumentum alapján néhány befektető attól tart, hogy a 150.000 BTC megmozdulása potenciális veszélyt jelenthet a piacra.
Van azonban két kulcstényező, amely továbbra is akadályozza a vagyonkezelőt abban, hogy a közeljövőben megmozdítsa a bitcoinokat.
Először is, a idő kitolása a rehabilitációs terv benyújtására vonatkozik, nem pedig a BTC-k visszatérítésére.

Egyszerűen szólva, október 15-e annak a határideje, hogy a vagyonkezelő előálljon egy épkézláb javaslattal, nem pedig a befektetők kártalanításának.
Másodszor, a megbízott további határidő-kitolást kért a múlt év folyamán. Ugyanezt a nyilatkozatot tették közzé 2020 márciusában és 2019 áprilisában, a halasztás pedig várható volt.
Nem október 15-e a jelenlegi határideje a felhasználók kártalanításának, a vagyonkezelőnek pedig már jó párszor sikerült elhalasztania a a folyamatot a múltban.
Ezen két tényállás alapján jogosan feltételezhetjük azt, hogy a Mt. Goxtól származó 150.000 BTC rövid távon nem jelent csapást a piacra.

A Bitcoin a negatív események ellenére is ellenáll

A múlt héten a bitcoin számos olyan negatív eseménnyel nézett szembe, amely jelentős eladási nyomást helyezett a kriptopénzre.
Október 1-én az amerikai CFTC keresetet nyújtott be a BitMEX ellen, amely azonnal 5%-os visszahúzódást eredményezett a bitcoin árfolyamában.
24 órával később Donald Trump amerikai elnök vírusteszteredményének kiderülése után szintén több eszközosztály – köztük a kriptopénzek is – kisebb korrekción estek át.
Az egymást követő negatív hatások ellenére a bitcoin meglepően ellenálló volt október eddigi 5 napja során. Az árfolyam továbbra is 10.500 dollár fölött tartózkodik, amely árszint már augusztusban is kritikus árszintként viselkedett.


Willy Woo láncelemző közepes-hosszú távon úgy látja, hogy a bitcoin piaci kilátásai pozitívak.

Olvastad már? Defitokeneket tesz elérhetővé a magyar CoinCash kriptováltó születésnapja alkalmából

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!