5 dolog a bitcoinnal kapcsolatban, amire figyeljünk a héten

-

A hétre jut néhány makrogazdasági faktor, amely megmozgathatja a bitcoint. Trump jobban van, mint előre várható volt, de a koronavírus továbbra is beszedi a sápot a világtól.

A BTC ára szépen megindult felfelé, de aztán jött a megtorpanás, hasonlóan a hagyományos piacokhoz, ahogy egyre több részlet lát napvilágot Trump elnök fertőzöttségéről.
Van több faktor is, amely komoly hatás gyakorolhat rövid távon a kriptopiacra, nézzük meg ezeket közelebbről.

Trump egészsége is mozgatja a piacot

Hétfőre már azt jósolták az orvosok, hogy Trump elhagyhatja a kórházat. A piacok értelemszerűen jól reagáltak erre a pozitív hírre.
A határidősök is fellendültek, visszafordulva a pénteki lecsúszásból, és a nagy tőzsdeindexek is pozitívba fordultak, ismét korrelálva a bitcoinnal.
Trump megbetegedése egy kisebb pánikot okozott a világgazdaságban, és ebből a BTC sem maradhatott ki.
Az elnök egy videóüzenetben osztotta meg a gondolatait, amelyet a Twitteren tett közzé, és amelyet a kórház előtt várakozó, a gyógyulását váró tömegnek címzett:

„Ez kifejezetten érdekes. Rengeteget tanultam most a koronavírusról. Mintha megint iskolába mennék, de ez most az élet iskolája. Nem csak az, hogy na lássuk, mit írnak a könyvek, most már én is értem. Ez nagyon érdekes dolog most, és azt akartam, hogy tudjatok róla.”

Mikor kiadta a videót, a Wall Street még a hétvégéjét töltötte, így igazából a hétfői nyitásig nem is tudta lereagálni ezt a dolgot.

A Cineworld részvényei 56%-ot estek

Az USA területén ugyanúgy, mint a világ többi részén is a korona továbbra is bizonytalanságban tart sok mindent.
New York is bizonyos szintű lezárásokkal reagált a növekvő esetszámra, eközben Európában, Párizsban a rekord sok megbetegedés miatt hoztak intézkedéseket.
Az üzleti szférából is érkezett ilyesmi hír, a világ második legnagyobb mozi-üzemeltetője zárja be a létesítményeit október 8-tól. a Cineworld össze USA és Egyesült Királyságbeli moziját érinti a leállás. A cég részvényei 56%-ot estek, új aljat érve el.
Mindenesetre Trump aktuális helyzete felgyorsíthatja a következő stimulus ügyében tervezett döntés meghozatalát, ez pedig nagy hatással lehet a piacra.
Steven Mnuchin pénzügyminiszter már egyértelművé tette, hogy bármilyen intézkedéscsomagot is hoznak össze, egy újabb 1200 dolláros támogatást ismét minden amerikai megkap.
Az ilyen állami segély hosszú távú hatása egyelőre még vitatott, néhány kommentátor úgy véli, ha elkezdi ezt a kormány, nem fog tudni leállni vele.
Az áprilisi, első csekk után több kriptopénzváltó is jelezte, hogy megugrott a vásárlások száma, mégpedig sokszor pont 1200 dollárnyi összegű vételekkel.

Forrás: Coin360

Ismét halasztják a Brexitet

Sorozatban tolják egyre tovább és tovább a megegyezést, márpedig egy ilyen esemény nagyon is makrogazdasági faktornak számít.
A brit font, és az azzal kereskedők pedig áttételesen bár, de komolyan hathatnak a bitcoinra is. Október közepén lesz egy nagy Uniós egyeztetés, és a jelek szerint még ezelőtt szeretnének megegyezni pár részletben, hogy november elejére minden függő kérdést tisztázni lehessen.
Boris Johnson miniszterelnök úgy fogalmazott, ha megegyezés nélkül történik meg a kilépés, azzal nem biztos, hogy jól jár az ország.
A londoni tőzsdén mindenesetre emelkedésnek indultak a határidős kötések. Apró dolog emellett, de a Bank Of England komolyan fontolóra vette a negatív kamat bevezetését, a történelmük során elsőként.

A bitcoin hashrátája és a bányászati nehézség is csökken

A közeljövőben pedig nem is úgy tűnik, hogy visszaerősödnek, mivel az árfolyamra komoly eladói nyomás nehezedik.
A nehézség, amely az egyik legelterjedtebb mérőszáma a bányászati szektor állapotának, pont most esett át az újrakalibráláson.
Az előző után most is sokan hasonlóra vártak, de ez most nem így történt. A 11,35 %-os megugrást egy 0,09%-os visszahúzódás követte, így a túlzott optimizmus hamar elpárolgott.
A hashráta is egy stabilabb szinten állapodott meg, jelenleg is olyan 135 EH/s értéken áll. Szeptemberben a heti rekord 143 volt, október elsején pedig megint 141-ig emelkedett.

Forrás: Blockchain

Az úgynevezett nehézségi szalagok állapota viszont hosszú időtávon kifejezetten tetszetős képet mutat.

Stock to flow: jön a divergencia?

Ha az összképet nézzük, a bitcoin-elemzők elégedettebbek, mint valaha. PlanB, a híres-hírhedt stock to flow modellt elsőként a bitcoinra alkalmazó elemző úgy véli, a historikus adatok alapján nemsokára újabb emelkedés jön.
A 200 hetes mozgóátlag pár napja ért el új rekordot, márpedig ez az átlag sosem lett letörve korrekció során sem, és az elmúlt időszakban hétről-hétre emelkedett.
Az elemző ezt úgy foglalta össze egy tweetben, „ideje, hogy magasabbra ugorjunk a mozgóátlagról”.


Ez az ugrás a 2012-es és a ’16-os felezést követően is bekövetkezett, ugyanennyi idő múlva. Szóval bár a múlt nem garancia a jövőre, de a valószínűsége így sokak szerint nagyobb.

Olvastad már? A KuCoin vezérigazgatója szerint beazonosították a tőzsde támadóit

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!