Az Ethereum hálózata sokkal kevésbé telített, mint pár hete, de még továbbra sem olcsó egy tranzakció végrehajtása.

Nagyjából 10-20 dollárba kerül egy tranzakció az olyan decentralizált pénzügyi (defi) protokollok esetén, mint a Compound, a MakerDAO vagy a Synthetix.

Ez persze megfizethető, de sokakat távol tarthat ezektől a protokolloktól és a szélesebb Ethereum-ökoszisztémától.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

Azonban egy gyorsan megváltozhat.

Több skálázási megoldás is kezd belépni a piacra és az elemzőket már sikerült lenyűgözniük.

Az Optimistic Ethereum nevű skálázási megoldás az Optimistic Rollups technológiára épül, amely sokakat meggyőzhet lehetőségeivel.

Kain Warwick, a Synthetix alapítója szerint az egyik második szintű skálázási hálózat szintén nagy figyelmet kaphat majd.

„Az Optimistic Ethereum lesz a defilánc az elkövetkezendő 12-24 hónap során. Semmi sem érhet a nyomába. Hamarosan megjelenik a fő hálózat és mindenki arcát el fogja képeszteni. @clembalestrat hamarosan betekintést nyújthat rá.”

Szeptemberben a skálázási megoldás mögött álló Optimism csapata kiadta az Optimistic Ethereum teszthálózatát.

A Synthetix is csatlakozott az Optimism teszthálózatához, elindították a protokoll egy alapverzióját olyan ügyfelek számára, akik legalább 1-2500 SNX-szel rendelkeznek. Sok felhasználó szívesen látta, hogy mennyire hatékony a hálózat.

Warwick korábban elmondta, hogy véleménye szerint a defi olyan, mint a bitcoin 2016-ban, amely a vihar előtti csend volt 2017 előtt:

„Már 6 hónapja találgatom, hogy a 2016-os vagy 2017-es piachoz hasonlítunk. Az elmúlt egy hét miatt 2016 felé hajlok. Szinte sokkoló, hogy mennyire hasonló reakciókat eredményeznek ugyanazok az események. A 2016 júliusi összeomlás után senkit sem tudtam meggyőzni, hogy 500 dolláron kell bitcoint vásárolni.”

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Más megoldásokon is dolgoznak

Lehet, hogy hamarosan itt az Optimistic Ethereum, de hamarosan más skálázási megoldások is megjelenhetnek.

Egyrészről az Ethereum 2.0 (más néven Serenity vagy ETH”) novemberben indulhat. Ez a fejlesztés csupán legelső fázisa, vagyis a proof of stake aktiválása. Az okosszerződéseket is támogató EVM újraírása később várható.

A Starkware blokkláncfejlesztési cég, amely a STARK technológiákra összpontosít, nemrég bejelentette, hogy hamarosan elkészül egy fordítóprogram, amellyel a Solidity kódot könnyen le lehet fordítani Cairo kódra.

A Cairo a Starkware második szintű skálázási megoldása, amely rendkívül leegyszerűsítheti a fejlesztők számára az okosszerződések elindítását.

Olvastad már? Egy mutató alapján hamarosan újabb „altszezon” várható

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂