A kriptopiac megsínylette az elmúlt napokat és heteket, az eladók teljes mértékben átvették az irányítást az altkoinok felett, miközben a bitcoin értéke 10.200 és 11.200 dollár között mozgott.

Ez bizonytalanságokat eredményezett a befektetők között, akik elhagyják az úgynevezett „béta eszközöket”, hogy további esések esetén megóvják tőkéjüket.

A kriptopiacok több csapást is kaptak az elmúlt egy hét során, kezdve a 150 millió dolláros KuCoin-támadással, melyet a BitMEX tőzsde szankcionálása követett az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) részéről, amiért több előírást is megszegtek.

A hagyományos piacok sem viselték jól Donald Trump koronavírus-diagnózisát, amely tovább gyengítette a kriptopiacokat.

Amíg a bitcoin nem stabilizálódik vagy tör feljebb, továbbra is fennáll az esélye, hogy zuhannak az altcoinok a fokozódó eladási nyomás következtében.

Azonban egy jelentős mutató alapján hamarosan ismét beindulhatnak az altcoinok, különösen a defiszektor.

A piaci turbulencia jelentősen mértékben érintette a defitokeneket

A decentralizált pénzügyi piacokat különösen keményen érintette a piac legutóbbi zuhanása.

Ennek oka, hogy július és augusztus során ezek a tokenek hihetetlen mértékű növekedést mutattak, így egyfajta lufi alakult ki.

A CryptoSlate adatai alapján a defiszektor az elmúlt egy hét során 11%-ot esett.

Csupán az elmúlt 24 óra során is 4%-ot csökkent a szektor összértéke. Amíg a szélesebb piac nem áll helyre, addig a legtöbb altcoin is alul fog teljesíteni.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Azonban egy mutató szerint hamarosan ismét növekedésnek indulhat a defiszektor

A Santiment elemzőplatform nemrég egy bejegyzésben leírta, hogy a decentralizált tőzsdék forgalma betekintést nyújthat a defiszektor jövőjébe.

Hozzátették azonban, hogy egyértelműen csökkenő tendenciát mutat a forgalom, de ha ez megtörik, akkor újabb emelkedés várhat erre a piaci szegmensre.

 „Úgy gondoljuk, hogy van egy kulcsfontosságú mutató, amely már korán megmondhatja, hogy jöhet a következő altkoinszezon… ez pedig a decentarlizált tőzsdék forgalma, amely valamelyest tükrözi a befektetők kockázatvállalását. A több kereskedő több forgalmat jelent, amely lázba hozza az embereket. A ciklus közepén ismét mindenki erről fog beszélni.”

„Ha a fenti ábrán látható irány megtörik, akkor az egy jel lehet, hogy a defimánia új hulláma indulhat be.”

Olvastad már? A CFTC illegális derivátumtőzsde-üzemeltetéssel vádolja a BitMEX-et

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.