Egy mutató alapján hamarosan újabb „altszezon” várható

-

A kriptopiac megsínylette az elmúlt napokat és heteket, az eladók teljes mértékben átvették az irányítást az altkoinok felett, miközben a bitcoin értéke 10.200 és 11.200 dollár között mozgott.
Ez bizonytalanságokat eredményezett a befektetők között, akik elhagyják az úgynevezett „béta eszközöket”, hogy további esések esetén megóvják tőkéjüket.

A kriptopiacok több csapást is kaptak az elmúlt egy hét során, kezdve a 150 millió dolláros KuCoin-támadással, melyet a BitMEX tőzsde szankcionálása követett az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) részéről, amiért több előírást is megszegtek.
A hagyományos piacok sem viselték jól Donald Trump koronavírus-diagnózisát, amely tovább gyengítette a kriptopiacokat.
Amíg a bitcoin nem stabilizálódik vagy tör feljebb, továbbra is fennáll az esélye, hogy zuhannak az altcoinok a fokozódó eladási nyomás következtében.
Azonban egy jelentős mutató alapján hamarosan ismét beindulhatnak az altcoinok, különösen a defiszektor.

A piaci turbulencia jelentősen mértékben érintette a defitokeneket

A decentralizált pénzügyi piacokat különösen keményen érintette a piac legutóbbi zuhanása.
Ennek oka, hogy július és augusztus során ezek a tokenek hihetetlen mértékű növekedést mutattak, így egyfajta lufi alakult ki.
A CryptoSlate adatai alapján a defiszektor az elmúlt egy hét során 11%-ot esett.
Csupán az elmúlt 24 óra során is 4%-ot csökkent a szektor összértéke. Amíg a szélesebb piac nem áll helyre, addig a legtöbb altcoin is alul fog teljesíteni.

Azonban egy mutató szerint hamarosan ismét növekedésnek indulhat a defiszektor

A Santiment elemzőplatform nemrég egy bejegyzésben leírta, hogy a decentralizált tőzsdék forgalma betekintést nyújthat a defiszektor jövőjébe.
Hozzátették azonban, hogy egyértelműen csökkenő tendenciát mutat a forgalom, de ha ez megtörik, akkor újabb emelkedés várhat erre a piaci szegmensre.

 „Úgy gondoljuk, hogy van egy kulcsfontosságú mutató, amely már korán megmondhatja, hogy jöhet a következő altkoinszezon… ez pedig a decentarlizált tőzsdék forgalma, amely valamelyest tükrözi a befektetők kockázatvállalását. A több kereskedő több forgalmat jelent, amely lázba hozza az embereket. A ciklus közepén ismét mindenki erről fog beszélni.”


„Ha a fenti ábrán látható irány megtörik, akkor az egy jel lehet, hogy a defimánia új hulláma indulhat be.”

Olvastad már? A CFTC illegális derivátumtőzsde-üzemeltetéssel vádolja a BitMEX-et

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!