A Uniswap már a Coinbase Pro forgalmát is megdöntötte

-

A Uniswap 15,3 milliárd dollárnyi havi forgalmat bonyolított le szeptemberben, amellyel a Coinbase-t is túlszárnyalta. De tényleg ekkora létjogosultsága van-e a definek?

A Dune Analytich adatai szerint íz idei év szeptember havában a Uniswap decentralizált tőzsde 15,371 milliárd dollár volument jegyzett.

Forrás: Dune Analytics

Ugyanezen periódusban – mutatott rá a jelentés – a Coinbase 13,6 milliárd dolláros teljesítményre volt képes.

A Uniswap kereskedési volumenének szignifikáns kiugrását két tényező okozhatta. Először is, a decentralizált pénzügyek (defi) kitörő növekedése, és a governance-tokenek hozamvadászata, amely a defi felvirágzásához vezetett.

Másodszor, a Uniswap UNI governance-tokenje, amely valódi hájphoz vezetett a platformon.

A júniusi hónap igencsak őrült volt az ilyen tokenek tekintetében, amely jelenséget a Compound COMP tokenje indította be.

A folyamat viszonylag egyszerű: a defifelhasználók úgy tehetnek szert új governance-tokenekre, ha különféle kriptopénzeket, például ethert stake-elnek.

Azon defiprotokollok, amelyek decentralizált módon bocsátják ki mögöttes governance-tokenjeiket, a stake-elő felhasználók között osztják szét azokat.

Amint a felhasználók sikeresen megszerzik az új tokeneket, jellemzően addig birtokolják, amíg el nem adhatják azt egy centralizált váltón, néhány esetben azonban a token piaci kapitalizációja túl kicsi.

A legnagyobb kriptováltók több tényezőt vesznek figyelembe ilyen tokenek listázása előtt. Ilyen kritériumok például a likviditás, az általa elért eredmények, valamint a fejlesztők aktivitása. Az új governance-tokenek vagy defivel kapcsolatos kriptopénzeknek szinte lehetetlen minden egyes követelménynek megfelelnie.

Éppen ezért a Uniswap végül egy defitokenek kereskedésére szolgáló platformmá vált, és mivel a tárolt összérték megnövekedett, ez a Uniswap volumenének kiugrásában is megmutatkozott.

Egyszeri alkalom vagy trend?

A Uniswap először augusztus 30-án döntötte meg a Coinbase Pro napi volumenét. Azóta folyamatosan versenyképes maradt az amerikai tőzsdével.

Augusztus végén a Uniswap-alkotó Hayden Adams az alábbit mondta:

„Vau, a Uniswap 24 órás kereskedési volumene most először nagyobb, mint a Coinbase-é. Uniswap: 426 millió dollár, Coinbase: 48 millió dollár. Nehéz elmondani, milyen döbbenetes mindez.”

A Uniswap következetesen magas volumene a hozamvadászat, valamint a governance-tokenek figyelemre méltó lelassulásai ellenére alakult ki. Ez arra utal, hogy a decentralizált tőzsdék magas volumenei minden bizonnyal hosszú távon is fenntarthatók.

Forrás: Digital Assets Data

Az elmúlt néhány héten a defitokenek árfolyama lecsökkent, a hozamvadászat felhasználói aktivitása pedig szintén látott már szebb napokat is. A Dune Analytics elemzői mégsem vélik úgy, hogy ez egy bearish jel lenne.

A kutatók elmondták:

„A hozamvadászat őrületének lecsillapodása ellenére a decentralizált tőzsdék volumenjei szeptemberben minden korábbi rekordot megdöntöttek: 24 milliárd dollárnyi kereskedésről van szó, amely 100%-os növekedés augusztushoz képest. Bár az elmúlt néhány héten a volumenek alacsonyabbak voltak a hónap elejéhez képest, szeptember minden egyes hetén megdőlt a legutóbbi, augusztusi csúcs.”

Az Ethereum-elemzők – beleértve az Ethhub-alapító Anthony Sassanót is – azt mondták, ez arra is utal, hogy a befektetők nagyon is pozitív érzelmekkel viseltetnek az Ethereum iránt.

Sassano elmondta:

„Azt mondták neked, hogy az Ethereum-alapú decentralizált tőzsdék csak hóbortok – igen nagyot tévedtek. A decentralizált tőzsdék 23,5 milliárd dollárnyi volument bonyolítottak le csak szeptemberben! Az Ethereum ellen fogadni most is és mindig is egy rossz elképzelés.”

Olvastad már? A tőzsdék felénél nincs, vagy nagyon gyenge az ügyfélazonosítás

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!