A Dash csapata szerint a dash kriptopénz nem adatvédelemre épít

-

Micsoda kijelentés egy cointól, melynek fehér könyvében eredetileg egy „adatvédelem-központú kriptovalutáról” írnak.
A Dash egykor a kriptoipar egyik vezető adatvédelemre összpontosító eszköze volt, de ez mára a múlté a Dash Core Group, vagyis a kriptopénz fejlesztőcsapata szerint.

Fernando Gutierrez, a Dash Core Group marketingigazgatója a következőt mondta a téma kapcsán:

 „A dash egy fizetésekre összpontosító kriptovaluta, mely a felhasználhatóságra és ezeken belül a sebességre, költségekre, könnyen kezelhetőségre és a felhasználók védelmére összpontosít.”

A dash 2014-ben a bitcoin láncelágazásaként indult. Az eredetileg Xcoin nevű valuta később a Darkcoin, majd végül a Dash nevet kapta, és adatvédelemre összpontosító coinként reklámozták.

„A Dash az első adatvédelem-centrikus kriptografikus valuta, amely Satoshi Nakamoto (a bitcoin megalkotója) munkájára épít.” – írják a projekt fehér könyvében.

A Dash mellett két jelentős anonimitásra összpontosító coin van a piacon, ezek a monero (XMR) és a Zcash (ZEC), melyek rendre 2014-ben és 2016-ban láttak napvilágot.
Gutierrez kijelentései alapján a Dash számára már nem elsődleges az adatvédelem, de továbbra is támogatja a PrivateSend funkciót, amely fokozott anonimitást biztosíthat a felhasználók számára.

„A Dash PrivateSend funkciója a CoinJoin szolgáltatást használja, amely rendkívül bonyolulttá teszi az elemzőcégek számára a tranzakciók lekövetését”.

A CoinJoin 2013-ben jelent meg. Lehetővé tette, hogy a felhasználók összecsoportosítanak tranzakciókat és így jelentősen nehezebbé váljon az utalások nyomon követése. A Dash lényegében ugyanezt a megoldást alkalmazta, csupán választható funkcióként beépítette szolgáltatásába.

Az elmúlt napok során több kormány is fellépett az anonimitásra építő koinok ellen, az amerikai adóhivatal (IRS) például nemrég 625.000 dolláros jutalmat ígért a Monero feltöréséért. Gutierrez szerint „a Dash Core Group nem kíván nyilatkozni az IRS ajánlatáról”.

 „Ez semmilyen módon nem jelent veszélyt a Dashre. A Dash blokklánca nyilvános. Nincs, amit fel lehetne törni, mivel a titkosítás probabilista, nem titkosításalapú. Ebben a tekintetben nem különbözik a bitcoin blokkláncától.

Nemrég két elemzőcég, a Chainalysis és az Integra FEC is megnyerte az IRS vadászjutalmát.

Olvastad már? Egy orosz „ex-oligarcha” is beállt egy új defiprojekt mögé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!