Lefoglalt bitcoin és ethereum aukciót tartanak Romániában

-

A győztes licitnek meg kell adnia egy címet egy regisztrált, törvényeknek megfelelő kereskedelmi platformon.
A román hatóságok megrendezik az első kriptopénz aukciót, melyben egy csalásból származó kriptovalutákat árvereznek el.

Október másodikán a lefoglalt eszközökkel foglalkozó ANABI nemzeti ügynökség bejelentette, hogy a főügyész döntésének megfelelően bitcoin- és ethereumaukciót tart. A kriptopénzek pontos összegét nem ismert.
Az ANABI az alábbi sajtónyilatkozatot közölte:

Figyelembe kell vennünk az eszközök mozgathatóságát, így a nyertes licitálónak meg kell adnia egy virtuális valutákkal foglalkozó tőzsdén található nyilvános bitcoin és ethereum címét.

Az ANABI tisztázta, hogy a kereskedelemi platformnak meg kell felelnie Románia pénzügyi előírásainak és törvényeinek. Megfelelő ügyfél-azonosítással és pénzmosásellenes protokollokkal kell rendelkeznie.
Az Európai Bíróság nemrég felszólította Romániát, hogy pótolja az ötödik pénzmosásellenes és terrorizmusfinanszírozás elleni pénzügyi direktíva, köztük a kriptopénzekre vonatkozó törvények beiktatását.

Júliusban Romániát és Írországot megbírságoltak a késlekedések miatt, de azóta pótolták a direktívák legfontosabb elemeit.
Először fog ilyen jellegű aukció zajlani az országban, de a világban már többször is előfordult hasonló lefoglalásból származó kriptovaluták elárverezése.

Olvastad már? Passzív jövedelem az eTorón: Cardano és Tron stake-elése válik elérhetővé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!