Egy orosz „ex-oligarcha” is beállt egy új defiprojekt mögé

-

Egy orosz bank korábbi tulajdonosa a decentralizáció iránt érdeklődik.
Aleksandr Lebedev, a saját magát „ex-oligarchaként” emelgető orosz vállalkozó beállt egy új decentralizált pénzügyi protokoll mögé, amely számos pénzügyi terméket nyújtana.

Az RBC orosz pénzügyi újság szerint Lebedev adja az indulótőkét egy új InDeFinEco nevű defistartup számára, melynek neve a Független Decentralizált Pénzügyi Ökoszisztémát jelenti.
Lebedev, elmondása szerint 10-15 millió dollárt adott a projektnek. Sergey Mendeleev, az orosz Garantex tőzsde alapítója is részese a projektnek.
Lebedev elmondta, hogy „a defi nem igényel komoly befektetést fejlesztői szempontból”, és az alaptőke nagyrészt a kezdeti likviditást igyekszik fedezni. A projekt több defikezdeményezést is egybekovácsolna. Az elsődleges termék a Compound és az Aave hitelezési platformokhoz hasonló szolgáltatást nyújtana.
Mendeleev szerint a projekt emellett aktív portfóliókezelési eszközöket kínálhat, a Yearn Finance vagy Rari Capitalhoz hasonlósan, emellett olyan komplex derivátumtermékeket is mint, a határidős és opciós kereskedés kriptopénzekkel, arannyal és akár ingatlanokkal is.
Lebedev szerint a defiprojektek között „nincsenek azonos, egységesített ökoszisztémák”, melyet megoldana az InDeFinEco. Azonban a különálló projektek nem találták fel semmi újat, az Opyn és Synthetix projektek is kínálnak derivátumkereskedést.

A vállalkozó szerint a projekt célja, hogy bekerüljön a top 10 defiprojekt közé és több mint 500 millió dollárt zároljanak a protokollban. Ezt vonzó szolgáltatásokkal szeretnék elérni és nem csak magas kamatokkal.
A protokoll mögött álló céget Svájc Zug kantonjában jegyezték be, amely híres kriptopénz-barát politikájáról.
Aleksandr Lebedev ismert oligarcha, karrierjét a többi oligarchához hasonlóan a Szovjetunió Kommunista Pártjában és a KGB-nél kezdte. A Szovjetunió szétbomlása után Lebedev megszerezte azt a pénzintézetet, amely mára az ország egyik legnagyobb bankjává nőtte ki magát.
2012-ben több milliárd dollárt tett ki a vagyona, de az Orosz Központi Bank vizsgálatot indított ellene és az FSZB megbénította a bank vagyonát, így 2019-ben eladásra kényszerültek. A legutóbbi 2015-ös becslés szerint nagyjából 400 millió dollárral rendelkezhet.

Lebedev emellett a brit The Independent újság tulajdonosa és az orosz Novaya Gazeta többségi tulajdonosa, amely hírhedten ellenzéki. Lebedev már csak „ex-oligarchaként” említi magát és sokszor felszólal az Oroszországban jelenlévő korrupció ellen.
Lebedev ezzel csatlakozott Vladimir Potaninhoz, Oroszország leggazdagabb emberéhez a blokklánc iránt érdeklődő vállalkozók rövid listáján.

Olvastad már? Passzív jövedelem az eTorón: Cardano és Tron stake-elése válik elérhetővé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!