David Schweikert, kongresszusi képviselő és a Blokklánc Képviselőcsoport igazgatója beadott egy törvényjavaslatot, amely megerősítené a „kód a törvény” mondást.

David Schweikert, Arizona állam republikánus képviselője beadott egy új törvényjavaslatot, amely törvényként ismerné el a blokkláncon található digitális aláírásokat.

Ez különösen fontos az okosszerződések esetén, melyek előírt szabályoknak megfelelően automatizálnak tranzakciókat és egyéb törvényi kötelességeket.

Az okosszerződések rajongói már régóta használják a „kód a törvény” mondást, és ez az új törvénycsomag akár meg is valósíthatja ezt.

Az állami levéltár alapján október 2-án adták be a javaslatot. A törvénycsomag célja a következő:

Az elektronikus aláírások, feljegyzések és okosszerződések törvényi hitelességének orvoslása és annak nemzeti szintű egységesítése, hogy a különböző blokkláncon tárolt és létrehozott okosszerződéseknek, aláírásoknak milyen szintű a törvényi alkalmazhatósága.

Schweikart képviselő együtt adta be a kezdeményezést Darren Soto, Florida demokrata képviselőjével, aki ismert arról, hogy régóta támogatja a különböző blokklánc-kezdeményezéseket.

Darren Soto áll a Fogyasztóvédelmi Technológiai törvények frissítése mögött, neki köszönhető, hogy a digitális és blokklánceszközök is bekerültek a törvénycsomagba.

Szeptember 24-én Schweikart képviselő beadta a Digital Commodity Exchange Act of 2020 törvényjavaslatot. Ez egy egységes, nemzeti szintű szabályozási keretrendszert hozna létre a digitális árucikktőzsdék számára az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) felügyelete alatt.

A törvénycsomagot ismét Soto képviselővel, valamint Mike Conaway, Texas republikánus, Tom Emmer, Minnesota republikánus, Dusty Johnson Dél-Dakota republikánus, valamint Austin Scott Georgia republikánus képviselőivel együtt adta be.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Soto és Schweikart is tagja a Blokklánc Képviselőcsoportnak, amely 2018-ban jött létre. A csoport folyamatosan azért harcol, hogy egységesítsék az új pénzügyi technológiák összetett és sokszor átfedő szabályozásait.

A legújabb törvénycsomaggal a képviselők hasonló szabályozásokat vezetnének be a digitális aláírásokat illetően, mint a világ többi országa.

Az Egyesült Királyság már 2018 óta azon dolgozik, hogy egyértelművé tegye az okosszerződések szabályozását.

Olvastad már? Defitokeneket tesz elérhetővé a magyar CoinCash kriptováltó születésnapja alkalmából

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂