Egy új amerikai törvény hivatalosan is elismerné a blokkláncon található digitális aláírásokat

-

David Schweikert, kongresszusi képviselő és a Blokklánc Képviselőcsoport igazgatója beadott egy törvényjavaslatot, amely megerősítené a „kód a törvény” mondást.

David Schweikert, Arizona állam republikánus képviselője beadott egy új törvényjavaslatot, amely törvényként ismerné el a blokkláncon található digitális aláírásokat.

Ez különösen fontos az okosszerződések esetén, melyek előírt szabályoknak megfelelően automatizálnak tranzakciókat és egyéb törvényi kötelességeket.
Az okosszerződések rajongói már régóta használják a „kód a törvény” mondást, és ez az új törvénycsomag akár meg is valósíthatja ezt.
Az állami levéltár alapján október 2-án adták be a javaslatot. A törvénycsomag célja a következő:

Az elektronikus aláírások, feljegyzések és okosszerződések törvényi hitelességének orvoslása és annak nemzeti szintű egységesítése, hogy a különböző blokkláncon tárolt és létrehozott okosszerződéseknek, aláírásoknak milyen szintű a törvényi alkalmazhatósága.

Schweikart képviselő együtt adta be a kezdeményezést Darren Soto, Florida demokrata képviselőjével, aki ismert arról, hogy régóta támogatja a különböző blokklánc-kezdeményezéseket.
Darren Soto áll a Fogyasztóvédelmi Technológiai törvények frissítése mögött, neki köszönhető, hogy a digitális és blokklánceszközök is bekerültek a törvénycsomagba.
Szeptember 24-én Schweikart képviselő beadta a Digital Commodity Exchange Act of 2020 törvényjavaslatot. Ez egy egységes, nemzeti szintű szabályozási keretrendszert hozna létre a digitális árucikktőzsdék számára az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) felügyelete alatt.
A törvénycsomagot ismét Soto képviselővel, valamint Mike Conaway, Texas republikánus, Tom Emmer, Minnesota republikánus, Dusty Johnson Dél-Dakota republikánus, valamint Austin Scott Georgia republikánus képviselőivel együtt adta be.

Soto és Schweikart is tagja a Blokklánc Képviselőcsoportnak, amely 2018-ban jött létre. A csoport folyamatosan azért harcol, hogy egységesítsék az új pénzügyi technológiák összetett és sokszor átfedő szabályozásait.
A legújabb törvénycsomaggal a képviselők hasonló szabályozásokat vezetnének be a digitális aláírásokat illetően, mint a világ többi országa.
Az Egyesült Királyság már 2018 óta azon dolgozik, hogy egyértelművé tegye az okosszerződések szabályozását.

Olvastad már? Defitokeneket tesz elérhetővé a magyar CoinCash kriptováltó születésnapja alkalmából

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!