Chamath Palihapitiya, a Virgin Galactic vezérigazgatója szerint az embereknek bitcoinba is kellene fektetniük – de nem szabad túl sokat törődniük az árműveletekkel.

Chamath Palihapitiya milliárdos befektető és kockázati tőkés, a Virgin Galactic vezetője azt mondta, hogy az embereknek bár nem árt bitcoint vásárolniuk, mégsem kell rágörcsölniük az árműveletekre, mert az csak frusztrációhoz vezet. Szerinte márpedig a bitcoin nem erről szól.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

A CNBC Squawk Box című talkshow-jában a műsorvezető arról kérdezte, mit gondol a bitoinról mint nem korreláló eszközről azok után, hogy egyre több kapcsolat fedezhető fel a kriptopénzek és a részvénypiac között.

Erre válaszul Palihapitiya megerősítette, hogy szerint a bitcoin továbbra is fedezetként szolgál a bankok és nagy pénzintézmények által felügyelt hagyományos pénzügyi rendszerrel szemben.

Arra sürgetett, ne ítéljük meg a kriptopénzt rövid távú dinamikája alapján.

„Minél többen válnak megszállottá és fókuszálják túl a dolgokat – véleményem szerint már csak az ár műveleteit tekintve is –, annál jobban frusztrál majd téged is, és annál jobban fogsz figyelni a más eszközökkel való korrelációjára”

– mondta Palihapitiya, majd hozzátette: „A valóság azonban, hogy ez fundamentálisan nem így van. Mivel a mögöttes rendszer egy sor olyan megfontoláson alapszik, amelyek teljesen szokatlanok a való világban futó rendszerek tekintetében”.

Palihapitiya megjegyezte, hogy egy portfólió 1% bitcoinnal történő fedezése olyan biztosítási magatartás, amely segít neki nyugodtan aludni az éjszaka – csak „arra az esetre, ha a világ kormányai és jegybankjai taposóaknára lépnének”.

Nem kell belelátni, ami nem létezik

„Úgy vélem, minél többen válnak az árműveletek megszállottaivá, és minél inkább akarják majd, hogy az a részvényekhez vagy kötvényekhez hasonlóan viselkedjen, annál frusztráltabbá válhatnak idővel. Olyan kapcsolódási pontokat vélnek majd felfedezni, amelyek a valóságban nem léteznek. Ez nem az, aminek lennie kellene” – mondta Palihapitiya.

Szintén figyelmeztetett arra, hogy azon befektetők, akik a hagyományos részvényként tekintenek a bitcoinra, idővel megbánhatják majd stratégiájukat.

„Megveszed, tárolod, elteszed, és őszintén, szerintem azt reméled, soha nem lesz rá szükséged. Mert az a fajta káosz, amely a Bitcoin esetleges széles körű elismertségéhez vezetne, nem az lesz, amit látni szeretnénk. Ha pedig ez megtörténik, akkor véleményem szerint egy elképesztő hatalmi újraelosztás valósul majd meg, ami a hatalmat, a pénzügyi hozzáférhetőséget pedig a fellegekbe emeli, több milliárd ember számára” – jegyezte meg a befektető.

Csatlakozz a magyar fejlesztésű INLOCK kölcsönplatformhoz promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó kamatokat minden héten!

Annak lehetőségéről, miszerint a bitcoin a világ valutájává válhat, Palihapitiya elmondta, hogy az egyszázalékos pozíciónak igenis megvannak a maga okai.

Zárásképp hozzátette: „Újra, csak tedd be a matracod alá, és ne is gondolj rá”.

(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Ennyi pénzed lenne, ha 5 éve bitcoinba fektetsz

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.