Egy milliárdos befektető szerint nem kell ráparázni az árfolyamra

-

Chamath Palihapitiya, a Virgin Galactic vezérigazgatója szerint az embereknek bitcoinba is kellene fektetniük – de nem szabad túl sokat törődniük az árműveletekkel.
Chamath Palihapitiya milliárdos befektető és kockázati tőkés, a Virgin Galactic vezetője azt mondta, hogy az embereknek bár nem árt bitcoint vásárolniuk, mégsem kell rágörcsölniük az árműveletekre, mert az csak frusztrációhoz vezet. Szerinte márpedig a bitcoin nem erről szól.

A CNBC Squawk Box című talkshow-jában a műsorvezető arról kérdezte, mit gondol a bitoinról mint nem korreláló eszközről azok után, hogy egyre több kapcsolat fedezhető fel a kriptopénzek és a részvénypiac között.
Erre válaszul Palihapitiya megerősítette, hogy szerint a bitcoin továbbra is fedezetként szolgál a bankok és nagy pénzintézmények által felügyelt hagyományos pénzügyi rendszerrel szemben.
Arra sürgetett, ne ítéljük meg a kriptopénzt rövid távú dinamikája alapján.

„Minél többen válnak megszállottá és fókuszálják túl a dolgokat – véleményem szerint már csak az ár műveleteit tekintve is –, annál jobban frusztrál majd téged is, és annál jobban fogsz figyelni a más eszközökkel való korrelációjára”

– mondta Palihapitiya, majd hozzátette: „A valóság azonban, hogy ez fundamentálisan nem így van. Mivel a mögöttes rendszer egy sor olyan megfontoláson alapszik, amelyek teljesen szokatlanok a való világban futó rendszerek tekintetében”.
Palihapitiya megjegyezte, hogy egy portfólió 1% bitcoinnal történő fedezése olyan biztosítási magatartás, amely segít neki nyugodtan aludni az éjszaka – csak „arra az esetre, ha a világ kormányai és jegybankjai taposóaknára lépnének”.

Nem kell belelátni, ami nem létezik

„Úgy vélem, minél többen válnak az árműveletek megszállottaivá, és minél inkább akarják majd, hogy az a részvényekhez vagy kötvényekhez hasonlóan viselkedjen, annál frusztráltabbá válhatnak idővel. Olyan kapcsolódási pontokat vélnek majd felfedezni, amelyek a valóságban nem léteznek. Ez nem az, aminek lennie kellene” – mondta Palihapitiya.
Szintén figyelmeztetett arra, hogy azon befektetők, akik a hagyományos részvényként tekintenek a bitcoinra, idővel megbánhatják majd stratégiájukat.

„Megveszed, tárolod, elteszed, és őszintén, szerintem azt reméled, soha nem lesz rá szükséged. Mert az a fajta káosz, amely a Bitcoin esetleges széles körű elismertségéhez vezetne, nem az lesz, amit látni szeretnénk. Ha pedig ez megtörténik, akkor véleményem szerint egy elképesztő hatalmi újraelosztás valósul majd meg, ami a hatalmat, a pénzügyi hozzáférhetőséget pedig a fellegekbe emeli, több milliárd ember számára” – jegyezte meg a befektető.


Annak lehetőségéről, miszerint a bitcoin a világ valutájává válhat, Palihapitiya elmondta, hogy az egyszázalékos pozíciónak igenis megvannak a maga okai.
Zárásképp hozzátette: „Újra, csak tedd be a matracod alá, és ne is gondolj rá”.
(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Ennyi pénzed lenne, ha 5 éve bitcoinba fektetsz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!