A Bollinger-szalagok alapján hamarosan nagy ugrásokba kezdhet a bitcoin árfolyama, a 2016-os feleződés utáni időket idézve.

2016 óta először zuhant 0.95 alá a Bollinger-szalagok szélessége. Ez egy sokak által használt technikai mutató, amely megmutatja, hogy mennyire ingadozik egy eszköz értéke. Általában megjósolja, ha a volatilitás ugrani készül.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

A bitcoin értéke meglehetősen stabilan mozgott 2019 és 2020 között. A vezető kriptopénz árfolyama nagyrészt 6.000 és 12.000 dollár között tartózkodott, a márciusi 3600 dolláros mélyponttól eltekintve.

Az elkövetkező hónapok során a bitcoin mozgékonysága a 2016-ban látott szintre emelkedhet.

Kezd beindulni a feleződés utáni bikaciklus?

A Bollinger-szalagok egy eszköz árfolyamának mozgóátlaga alapján próbálja megítélni az árfolyam mozgékonyságát.

A bitcoin esetén, ha nő a volatilitás a szalagok szélesedni kezdenek, amely azt mutatja, hogy az árfolyam nagyobb keretek között mozog. Ha a bitcoin árfolyama stabil, a szalagok szűkülnek.

A volatilitás növekedését azért jelezhetik előre a szalagok, mivel az árfolyam egyre szűkebb keretek között mozog.

A bitcoin számára rendkívül nehéz lenne megtörni a 9000 és 12.000 dollár között kialakult tartományt. Ez egy nagyon széles sáv, és jelentős eladási vagy vásárlási nyomás kellene a leküzdéséhez.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Ezzel szemben a 10.000 és 11.000 dollár közötti tartomány áttörése könnyebb lehet.

Nunya Bizniz bitcoinkereskedő szerint a Bollinger-szalagok havi értéke még soha nem volt ilyen szűk.

2013-ig lehet visszanézni a havi adatokat, mivel ez előtt – tőzsdék hiányában – a bitcoin árfolyamát nem jegyezték, így lényegében a bitcoin teljes történelmét lefedi.

A szalagok szélessége még soha nem volt ilyen alacsony. Ha figyelembe vesszük a jelenlegi irányt, akkor Bizniz szerint megnövekedhet a bitcoin volatilitása.

A befektetők is a volatilitás emelkedésére számítanak

A bitcoin már régóta stabilan tartja a 10.500 és 11.000 dollár közötti árfolyamot, így a befektetők is arra számítanak, hogy hamarosan megindulhat a kriptopénz árfolyama.

Raoul Pal, a Global Macro Investor és Real Vision Group vezérigazgatója szerint „nagy változás várható.”

„A bitcoin 30 napos mozgékonysága gyorsan esik, és már a húszas érték körül mozog. Korábban hétszer érte el a 20%-os arányt. Hat alkalommal az árfolyam szinte azonnal felrobbant és a volatilitás pár hónap múlva elérte a 80%-ot. Csupán egy alkalommal (2018 novemberében) zuhant nagyot árfolyam. Hamarosan nagy változás várható.”

Olvastad már? Ennyi pénzed lenne, ha 5 éve bitcoinba fektetsz

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.