Hamarosan 2016-os szintre ugorhat a bitcoin mozgékonysága

-

A Bollinger-szalagok alapján hamarosan nagy ugrásokba kezdhet a bitcoin árfolyama, a 2016-os feleződés utáni időket idézve.

2016 óta először zuhant 0.95 alá a Bollinger-szalagok szélessége. Ez egy sokak által használt technikai mutató, amely megmutatja, hogy mennyire ingadozik egy eszköz értéke. Általában megjósolja, ha a volatilitás ugrani készül.

A bitcoin értéke meglehetősen stabilan mozgott 2019 és 2020 között. A vezető kriptopénz árfolyama nagyrészt 6.000 és 12.000 dollár között tartózkodott, a márciusi 3600 dolláros mélyponttól eltekintve.
Az elkövetkező hónapok során a bitcoin mozgékonysága a 2016-ban látott szintre emelkedhet.

Kezd beindulni a feleződés utáni bikaciklus?

A Bollinger-szalagok egy eszköz árfolyamának mozgóátlaga alapján próbálja megítélni az árfolyam mozgékonyságát.
A bitcoin esetén, ha nő a volatilitás a szalagok szélesedni kezdenek, amely azt mutatja, hogy az árfolyam nagyobb keretek között mozog. Ha a bitcoin árfolyama stabil, a szalagok szűkülnek.
A volatilitás növekedését azért jelezhetik előre a szalagok, mivel az árfolyam egyre szűkebb keretek között mozog.
A bitcoin számára rendkívül nehéz lenne megtörni a 9000 és 12.000 dollár között kialakult tartományt. Ez egy nagyon széles sáv, és jelentős eladási vagy vásárlási nyomás kellene a leküzdéséhez.

Ezzel szemben a 10.000 és 11.000 dollár közötti tartomány áttörése könnyebb lehet.
Nunya Bizniz bitcoinkereskedő szerint a Bollinger-szalagok havi értéke még soha nem volt ilyen szűk.
2013-ig lehet visszanézni a havi adatokat, mivel ez előtt – tőzsdék hiányában – a bitcoin árfolyamát nem jegyezték, így lényegében a bitcoin teljes történelmét lefedi.
A szalagok szélessége még soha nem volt ilyen alacsony. Ha figyelembe vesszük a jelenlegi irányt, akkor Bizniz szerint megnövekedhet a bitcoin volatilitása.

A befektetők is a volatilitás emelkedésére számítanak

A bitcoin már régóta stabilan tartja a 10.500 és 11.000 dollár közötti árfolyamot, így a befektetők is arra számítanak, hogy hamarosan megindulhat a kriptopénz árfolyama.

Raoul Pal, a Global Macro Investor és Real Vision Group vezérigazgatója szerint „nagy változás várható.”

„A bitcoin 30 napos mozgékonysága gyorsan esik, és már a húszas érték körül mozog. Korábban hétszer érte el a 20%-os arányt. Hat alkalommal az árfolyam szinte azonnal felrobbant és a volatilitás pár hónap múlva elérte a 80%-ot. Csupán egy alkalommal (2018 novemberében) zuhant nagyot árfolyam. Hamarosan nagy változás várható.”

Olvastad már? Ennyi pénzed lenne, ha 5 éve bitcoinba fektetsz

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!