A bitcoinkínálat 40%-a kis- és közepes befektetők kezében van

-

Az eloszlás „folyamatosan javul” – mondja Willy Woo, viszont fenntartja, hogy a Bitcoin mint hálózat túl centralizált.
A bitcoin birtoklása napról napra decentralizáltabbá válik a jelenlegi adatok szerint, eloszlatva azokat a félelmeket, melyek szerint a kínálatot az elit manipulálja.

A Glassnode adatai alapján, a kisebb bitcointulajdonosok és az ügyfelek nevében coinokat birtoklók száma folyamatosan növekszik. (Willy Woo elemzése, 2020. február 3.)

Bitcoin a kisember kezében

Annak ellenére, hogy a bitcoin rekordmagasságokba emelkedett az elmúlt hetekben, egyre több kisbefektető érkezik a fedélzetre. Emellett a régi bitcoinhodlerek, továbbra sem szállnak ki.

„Az eloszlás folyamatosan javul”foglalta össze Woo az adatokra vonatkozó Twitter-sorozatban.

A durva becslés szerint a rendelkezésre álló kínálat 40%-át kis- és közepes befektetők kezelik.
Ezek a számadatok enyhítik a túlzott centralizáció miatti aggodalmat, melyet a mainstream sajtó közelmúltbeli cikkei terjesztenek a bitcoin áremelkedése kapcsán.
Egy január 31-i cikkében a Bloomberg a Token Analyst kutatóintézet jelentését használta hivatkozásként, arra hogy „a Bitcoin infrastruktúrája minden eddiginél centralizáltabb”, és hogy ez „kétségeket vet fel a decentralizált hálózat biztonságával és életképességével kapcsolatban.”
December végén a Forbes a kriptobányászatot célozta meg a „kínai központosítás” állítólagos áldozataként.
A támogatók eközben továbbra is a bitcoint – mint a központosítás ellenszerét – emelik ki, melynek sikerült aláásni a fiat valutákat világszerte.

„Hogyan jutottunk el idáig? Központosítás, önelégültség és elszakadás a monetáris valóságtól” – írja Marty Bent kommentátor, február 1-jei blogbejegyzésében.

Kereskedő: A nagy vevők is eladják végül

A nagy méretű eladások hatása azonban kisebb aggodalomra adhat okot, ha az új intézményi vásárlók a profitrealizálás mellett döntenek.
A felkapott kereskedő, Scott Melker szerint egy ilyen forgatókönyv beteljesülése csupán idő kérdése, és az a gondolat, hogy az intézmények a végtelenségig tartogatnak, csak egy mítosz.
A MicroStrategy és a Grayscale egyaránt kiegészítette pozícióit ezen a héten. Előbbi kedden 295 BTC-t vásárolt, míg az utóbbi által kezelt bitcoinvagyon már 22,5 milliárd dollárt tesz ki.

„Függetlenül az összes „bitcoinnal szemezgető fedezeti alapokról” szóló jelentéstől, meggyőződésünk, hogy egy bizonyos ponton nyereséget fognak realizálni, függetlenül attól, hogy GBTC-vel vagy saját coinokkal rendelkeznek. Tehát a válaszunk az, hogy az intézmények el fogják adni bitcoinjaikat.”írta a héten.

Olvastad már? Az OKEx a Lightning Networkkel gyorsítja a bitcointranzakciókat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!