A bitcoinkínálat 40%-a kis- és közepes befektetők kezében van

-

Az eloszlás „folyamatosan javul” – mondja Willy Woo, viszont fenntartja, hogy a Bitcoin mint hálózat túl centralizált.
A bitcoin birtoklása napról napra decentralizáltabbá válik a jelenlegi adatok szerint, eloszlatva azokat a félelmeket, melyek szerint a kínálatot az elit manipulálja.

A Glassnode adatai alapján, a kisebb bitcointulajdonosok és az ügyfelek nevében coinokat birtoklók száma folyamatosan növekszik. (Willy Woo elemzése, 2020. február 3.)

Bitcoin a kisember kezében

Annak ellenére, hogy a bitcoin rekordmagasságokba emelkedett az elmúlt hetekben, egyre több kisbefektető érkezik a fedélzetre. Emellett a régi bitcoinhodlerek, továbbra sem szállnak ki.

„Az eloszlás folyamatosan javul”foglalta össze Woo az adatokra vonatkozó Twitter-sorozatban.

A durva becslés szerint a rendelkezésre álló kínálat 40%-át kis- és közepes befektetők kezelik.
Ezek a számadatok enyhítik a túlzott centralizáció miatti aggodalmat, melyet a mainstream sajtó közelmúltbeli cikkei terjesztenek a bitcoin áremelkedése kapcsán.
Egy január 31-i cikkében a Bloomberg a Token Analyst kutatóintézet jelentését használta hivatkozásként, arra hogy „a Bitcoin infrastruktúrája minden eddiginél centralizáltabb”, és hogy ez „kétségeket vet fel a decentralizált hálózat biztonságával és életképességével kapcsolatban.”
December végén a Forbes a kriptobányászatot célozta meg a „kínai központosítás” állítólagos áldozataként.
A támogatók eközben továbbra is a bitcoint – mint a központosítás ellenszerét – emelik ki, melynek sikerült aláásni a fiat valutákat világszerte.

„Hogyan jutottunk el idáig? Központosítás, önelégültség és elszakadás a monetáris valóságtól” – írja Marty Bent kommentátor, február 1-jei blogbejegyzésében.

Kereskedő: A nagy vevők is eladják végül

A nagy méretű eladások hatása azonban kisebb aggodalomra adhat okot, ha az új intézményi vásárlók a profitrealizálás mellett döntenek.
A felkapott kereskedő, Scott Melker szerint egy ilyen forgatókönyv beteljesülése csupán idő kérdése, és az a gondolat, hogy az intézmények a végtelenségig tartogatnak, csak egy mítosz.
A MicroStrategy és a Grayscale egyaránt kiegészítette pozícióit ezen a héten. Előbbi kedden 295 BTC-t vásárolt, míg az utóbbi által kezelt bitcoinvagyon már 22,5 milliárd dollárt tesz ki.

„Függetlenül az összes „bitcoinnal szemezgető fedezeti alapokról” szóló jelentéstől, meggyőződésünk, hogy egy bizonyos ponton nyereséget fognak realizálni, függetlenül attól, hogy GBTC-vel vagy saját coinokkal rendelkeznek. Tehát a válaszunk az, hogy az intézmények el fogják adni bitcoinjaikat.”írta a héten.

Olvastad már? Az OKEx a Lightning Networkkel gyorsítja a bitcointranzakciókat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!