A Binance piacra dobta kripto alapú PayPal riválisát

-

A kriptotőzsde nagy reményeket fűz a jelenleg még béta verziójú Binance Payhez.

A Binance – a világ legnagyobb volumenű kriptotőzsdéje – nem elégszik meg azzal, hogy az felhasználóik csupán kereskednek a bitcoinnal és más valutákkal. Szeretnék megnövelni a keresletet azáltal, hogy a kripto használatát népszerűsítik.

A tőzsde ma, saját virtuális eseményén, a Binance Blockchain Weeken jelentette be, hogy múlt pénteken elindították a Binance Pay bétaverzióját, amely a PayPal konkurense lesz.

„A Binance Pay egy érintés nélküli, globális és biztonságos kriptofizetési technológia, amelyet a Binance saját csapata tervezett” – olvasható honlapjukon. „A Binance Pay (béta) lehetővé teszi, hogy kriptóban küldjön és fogadjon tranzakciókat barátaitól és családtagjaitól világszerte.”

A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao a Binance Blockchain Week közönségnek elmondta:

„Úgy gondoljuk, hogy a fizetés a kripto egyik legnyilvánvalóbb felhasználási módja.”

Azonban több kihívással is szembesültek – osztotta meg. A legnagyobb nehézség a kereskedők számára, hogy olyan rendszerük legyen, amely elfogadja azokat a pénznemeket, amelyeket az ügyfelek döntő többsége nem használ.
Könnyebb készpénzt és hitelkártyát elfogadni, mivel az emberek rendszeresen használják azokat.
A Binance rendszere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptóban fizessenek, míg a kereskedő fiatalapú stablecoint kap, mely átválható fiatra. (Jelenleg a termékük csak egy fiat valutát támogat: az eurót.)

„Emiatt az adott vállalkozásnak nem kell a kriptóval együtt ingadoznia” – tette hozzá CZ.

A tőzsde a Binance Payt egy „termékkosárként” kínálja, mely magában foglalja a korábban bemutatott Binance-kártyát is – egy bankkártyát, amely a felhasználók kriptóját vásárláskor fiattá alakítja.
A Binance kártyához hasonlóan a Binance Pay is öt pénznemet támogat.
A bitcoin és az ether egyaránt képviselteti magát, csakúgy, mint a tőzsde BUSD stablecoinja és a Binance Coin (BNB), egy tőzsdespecifikus segédtoken, amelyet kereskedési díjak fizetésére használnak. Ezenfelül a felhasználók a Swipe hitelkártya-társaság tokenjével (SXP) is fizethetnek, melyet a Binance tavaly vásárolt fel.

A banki hitelkártyákkal ellentétben a Binance Pay szolgáltatásnak nincs fizikai kártyája – a felhasználók az alkalmazás QR-szkennerével utalhatnak a tárcájukból.
Bár CZ-nek komoly tervei vannak a Binance Pay jövőjét illetően, így viccelődött a béta bevezetésének csendességéről: „Kipróbálhatják a terméket, ha sikerül megtalálni.”

Olvastad már? Cameron Winklevoss: „Az arany lehet a következő GameStop”

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!