Elon Musk Twitter-fokozatra kapcsolta a Dogecoint

-

Ma délelőtt a Tesla vezére egy rakéta képével tweetelt a Dogecoinról. A DOGE pedig tette a dolgát, hatalmas emelkedésbe kezdett.
A DOGE árfolyama az elmúlt hónaphoz képest amúgy 540%-os pluszban van.
Musk elsőként egy rakéta képét tette fel a Twitterre, de ez tőle nem fura, mivel a SpaceX fejlődése is nyomon követhető a profilján.


Rögtön ezután viszont egyetlen szó következett, „Doge”.
Ez viszont könnyen értelmezhető úgy, hogy a rakétaszerű emelkedés a kriptopénzre vonatkozik. A közösségben elterjedt meme, hogy egy-egy adott coin ára akkorát emelkedik, hogy eléri a Holdat. Ebben az esetben pedig meg is kezdődött az emelkedés.
A Dogecoin ára elképesztő volatilitást mutatott az előző hónap során. A coin amúgy is híres a drasztikus ugrásairól, minkét irányba, januárban viszont minden eddigi rekordot megdöntött.
A WallStreetBets mozgalom kapcsán a felhasználók csoportjai szervezetten pumpálták az árfolyamot, amely egészen 8 centig jutott. Nem sokkal ezután persze visszaesett, 2 cent környékére.
Azóta szépen lassan erőt gyűjt, persze ma alaposan ráléptek a gázra Musk tweetje után.

A vállalkozó a Twitteres bemutatkozásából azóta kivette a Bitcoin szót. Mikor beleírta, vagyis lecserélte rá, a BTC 6000 dollárt emelkedett órák alatt.
Most, hogy levette onnan, gyakorlatilag nem tapasztaltunk semmiféle hatást. A legutóbbi tweetje pedig arról szólt, hogy „a legszórakoztatóbb végkimenetel a legvalószínűbb”.
Ezzel a Clubhouse közösségi alkalmazásban megfogalmazott gondolatára reagált, amely szerint a sors szereti az iróniát.
Márpedig ha a Dogecoinból lenne a világ legfőbb kriptopénze, az lenne a világ legironikusabb, és egyben a legszórakoztatóbb végkimenetele a kriptók esetében.
Nem sokkal azután pedig, hogy az első tweet után az árfolyam vad emelkedésbe kezdett, jött a következő meme, az Oroszlánkirályból kölcsönözve, hozzátéve, hogy „szívesen”.


Még néhány tweetből megtudhattuk, hogy Musk szerint a Doge a leginkább közösségi coin, és nem kell nagyon érteni a technológiához, hogy használni tudjuk.
Negyed óra alatt kapott 30 ezer retweetet, szóval ezzel a nézőpontjával határozottan nincs egyedül.
Azt viszont már korábban is elmondta, hogy ezeket a megjegyzéseket viccként kell kezelnünk.
Persze azt is mondta, hogy kicsit szüneteltetni fogja a Twitterezést.

Ha rövidhíreket is szeretnél olvasni, ajánlom figyelmedbe a CoinCrumb oldalt!

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Forextime.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!