A „kriptopénz vásárlása” keresőkifejezést sosem használták még ennyien, mint most. Ezt a szakértők általánosságban a lakossági érdeklődés szintjével hozzák összefüggésbe.

Márpedig ha a Google keresések tényleg előre tudják jelezni, akkor a hangulat egyre jobban fokozódik, közeledik az eufória.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Idén januárban új csúcsra ért a keresések száma, messze meghaladva az előző csúcsot, amelyet 2018 elején állított be, ez derül ki a The Tie elemzőcsapatának a számaiból.

A Google Trends listáján a bitcoin iránti érdeklődés elérte a maximális 100 pontos szintet. Hasonló teljesítményt ért el az Ethereum is, bár az egészen 65-ig visszaesett, miután érintette a 100-as értéket.

A bitcoinos keresések is hasonlóan nagy kiugrást mutattak, de az még nem haladta meg a ’17-es bikapiacon tapasztalt mértéket.

A The Tie ugyanezt a hirtelen emelkedést tapasztalta a „legjobb kriptopénzes app” és a „legjobb kriptotőzsde” keresésekben.

A cég elemzási kutatója, Treyce Dahlem így fogalmazta ezt meg:

„A Google Trends számaiból egyértelműen látszik, hogy a népszerű kriptós kifejezésekre egyre többen keresnek. Egyelőre nem lehet eldönteni, hogy mi okozza. A Reddites felhasználók spekulálnak, hogy mit vegyenek célba következőnek? Vagy az általános befektetői mentalitás kezd változni, és többen kezdenek érdeklődni az infláció elleni védekezés módjai iránt? Egy biztos, gyorsan növekszik a kriptóra irányuló figyelem, és többen érdeklődnek az iparág iránt, keresik a jó belépési lehetőségeket.”

A keresések növekedése láthatóan egybeesik az Ethereum, és az altok növekedésével. Az ETH árfolyama megduplázódott év eleje óta, és új rekordárat állított be 1500 dollár felett.

Emellett januárban a teljes kriptopiac összesített kapitalizációja első alkalommal haladta meg az egy billió dolláros értéket.

A nagy felugrás főleg a BTC miatt történt, az előző hónap során az altok is mozgolódni kezdtek, elkezdték felvenni a ritmust. Január során a bitcoin piaci dominanciája a 72%-os értékről 62%-ig csökkent.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A Google keresési tendenciái néha egybeesnek a kriptopiac mozgásával. Mikor a keresések száma megnő, azzal általában együtt növekszik a lakossági érdeklődés is, ez pedig sokszor spekulatív emelkedésekhez vezet.

A keresések száma mellett a közösségi médiában történő említések is egyre gyakoribbak. A Twitteren például a kriptopénzek összesített említési mértéke elérte a 3,3 milliót januárban, a tavaly szeptemberi 1,3 millió után.

Forrás: The Tie

Összességében a januári érték 181%-kal magasabb, mint a tavaly ilyenkori.

Olvastad már? A Grayscale indíthatja a Bitcoin bull run következő szakaszát

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA