Igazgatóváltás a Dogecoinnál: a Bitcoinhoz pártol Elon Musk?

-

A bitcoin árfolyama igen erős lendületet kapott a világ leggazdagabb embere, Elon Musk részéről.

A kriptopénz a 42.000 dollár elérése után korrekciós fázisba lépett. Ebből azonban nagy valószínűséggel kilábalhatunk, hiszen az utóbbi napokban jelentősebb árnövekedéseket tapasztalhattunk.

A GameStop-eset több kérdést is felvetett a nagy társaságok megbízhatóságáról, és egyre több ember gondolja úgy, hogy a decentralizációban van a jövő.

Közöttük szerepel Elon Musk is, akinek vagyona 183 milliárd dollárt és a Forbes szerint, ezzel ő számít a világ leggazdagabb emberének.

A Tesla vezérigazgatója Twitter-fiókja leírásában annyit írt, hogy #Bitcoin, és azt is kiírta, hogy „ez végül elkerülhetetlen volt”.

Ezt a nagyon rejtélyes üzenetet 44 millió követője közül sokan úgy értelmezték, hogy Musk bitcoinba fektetett.

A tweet és a profil megváltoztatása aztán egy napi ralit generált január 29-én, amikor az árfolyam 32.500 dollárról 38.000 dollárra emelkedett néhány perc leforgása alatt.

Az elsődleges kérdés most az: ez azt jelenti, hogy a bikapiac folytatódik, és a BTC új rekordárfolyamba emelkedik?

A bitcoin tartja a 30.000 dolláros szintet

A kétórás csárt bullish áttörést mutat, így sikerült megtartani a 30.000 dolláros támaszszintet is.

A bullsih növekedés egy kritikus fékje volt ugyanis ez a 30.000 dollár, amelyet az utóbbi napokban kétszer is megpróbált letörni az árfolyam – sikertelenül. Ezt követen a 34.000 dollár áttörése lett az új támaszzóna.

Ahogy arról a grafikon is tanúskodik, nagyban Elon Musk tweetjének köszönhetően az áttörés megerősítésre került, a bitcoin pedig gyors növekedésbe kezdett. A következőkben a 37.600 és 38.000 dollárt kell megcélozni, hiszen itt is jelentős likviditási szintek vannak.

A bitcoin árfolyama számára jelenleg a 38.000 dollár számít nagy ellenállásnak. Ha ebből ez a szint támasszá válik, akkor további bullish árműveletekre számíthatunk, akár újra megdőlhet a rekordárfolyam, és még az 50.000 dollár is kilátásba kerül.

A teljes piaci kapitalizáció is rekordot döntött

A kriptopénzek összesített piaci kapitalizációja is új rekordra jutott eközben, az elmúlt 24 órában 1,13 milliárd dolláros szintre emelkedett.

A bitcoin összpiaci értéke és árfolyama eközben még mindig távol áll a 21 hetes mozgóátlagtól. A 21 hetes mozgóátlag gyakran szolgál támasztesztként a növekedés folytatása előtt.

Éppen ezért a teljes piaci kapitalizáció tekintetében ugyanazokat a szinteket kell nézni, mint azelőtt. Ha a piac nem tud feljebb jutni innen, akkor a 730 milliárd dollárra lesz érdemes fókuszálni, amely tökéletes jelöltje lehet egy támasz/ellenállás-változásnak.

A heti csárt látszólag bullish ciklust mutat, valamint nagy rést rajzol ki a 21 hetes mozgóátlag és a jelenlegi árfolyam között. Ezek ketten előbb-utóbb találkoznak egymással, hogy visszaállítsák a piacot az „átlagos” szintre.

Egy ilyen találkozós korrekció most a 25.000 dolláros régióba döntené a bitcoint az elkövetkező hetekben.

Ha azonban a bitcoin továbbra is sikeresen a 21 hetes mozgóátlag fölött marad, akkor a bikaciklus folytatódása eléggé valószínűnek tűnik.

Ezekre a kritikus szintekre érdemes figyelni

A bitcoin árfolyama jelenleg a 38.000 dolláros ellenálláson próbál meg áttörni. Ha ez sikerül neki, akkor elkerülhetetlennek tűnik majd egy újabb rekordárfolyam, hiszen a 38.000 dollár után már csak a 40.500 dollárt lesz érdemes figyelni.

Ebből a nézőpontból tehát a 45.000 dollár megcélzásával még az 50.000-et is eltalálhatjuk. Ha azonban a bitcoin árfolyama nem fog tudni áttörni a 38.000 dolláros szinten, újra a 34.000 dollár letesztelésére kell majd számítanunk.

Ha ez nem fog támaszként szolgálni, akkor további éles esések történhetnek egy még kiterjedtebb idősávban vizsgálva.

Egy ilyen mozdulatsorozat igencsak egészségtelennek bizonyulna a piac számára szélesebb perspektívából vizsgálva.

Olvastad már? Vallott a milliárdos Mark Cuban: shitcoinjai is vannak

Forrás: cointelegraph.com

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRATájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!