Az OKEx a Lightning Networkkel gyorsítja a bitcointranzakciókat

-

Ahogy a Lightning Labs tovább dolgozik a Lightning Network képességeinek fejelsztésén, egy újabb tőzsde csatlakozott a hálózathoz.

Az OKEx olcsóbb és gyorsabb tranzakciókat tenne lehetővé a Lightning Network integrálásával.

Egy keddi bejelentés szerint a Lightning Network integrációja a következő negyedévben várható, amikor az OKEx is csatlakozik a hálózathoz mint csomópont.
Az integráció lehetővé teszi az OKEx-felhasználók számára, hogy a Lightning Network előnyeit felhasználva utaljanak bitcoint, ezzel csökkentve a tranzakciós időt és költségeket.
A Lightning Network egy második szintű skálázási megoldás és fizetési protokoll, amely a Bitcoin blokkláncára épül.
A protokoll megalkotását Josep Poon és Thaddeus Dryja javasolta még 2015-ben, hogy megoldják a bitcoin skálázási kérdését. A BitInfoCharts adatai alapján hétfőn több mint 15 dollárba került egy átlagos bitcoinutalás.
Mivel a Lightning Network nem maga a blokklánc, hanem egy rá épülő második réteg, így alkalmas kisebb vagy mikrofizetések lebonyolítására.
A Lightning Labs 2020 augusztusában mutatta be az úgy nevezett „Wumbo” csatornákat, hogy lehetővé tegyék a csomópontok számára nagyobb tranzakciók lebonyolítását.
A Wumbo szó „nagyot” jelent, a Spongyabob Kockanadrágból ered. Azért kapták ezt a nevet a csatornák, mivel a 0,1677 bitcoinos korlátnál nagyobb tranzakciókat is átengednek.
Nem az OKEx az egyetlen tőzsde, amely a Lightning Networkkel kísérletezik. 2019 júliusában az európai Bitstamp váltó is felállította saját csomópontját, hogy javítsák a hálózat képességeit.

2019 decemberében a Bitfinex tőzsde elsőként engedélyezte a Lightning-fizetéseket. 2020 szeptemberében a Bitfinex bejelentette, hogy támogatni fogja a Wumbo-csatornákat, hogy felhasználók nagyobb bitcoinmennyiségeket is utalhassanak.
Az elmúlt hónapok során egyre több kriptotőzsde kezdte támogatni a Lightning Network hálózatát. 2020 decemberében az amerikai Kraken is arról adott hírt, hogy 2021-ben érkezik a Lightning támogatása.
Emellett az OKCoin is bejelentette, hogy 2021 első negyedévében integrálják a hálózatát.

Olvastad már? Januárban 22,3 millióval rekordot döntött az aktív Bitcoin-tárcák száma

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!