Az OKEx a Lightning Networkkel gyorsítja a bitcointranzakciókat

-

Ahogy a Lightning Labs tovább dolgozik a Lightning Network képességeinek fejelsztésén, egy újabb tőzsde csatlakozott a hálózathoz.

Az OKEx olcsóbb és gyorsabb tranzakciókat tenne lehetővé a Lightning Network integrálásával.

Egy keddi bejelentés szerint a Lightning Network integrációja a következő negyedévben várható, amikor az OKEx is csatlakozik a hálózathoz mint csomópont.
Az integráció lehetővé teszi az OKEx-felhasználók számára, hogy a Lightning Network előnyeit felhasználva utaljanak bitcoint, ezzel csökkentve a tranzakciós időt és költségeket.
A Lightning Network egy második szintű skálázási megoldás és fizetési protokoll, amely a Bitcoin blokkláncára épül.
A protokoll megalkotását Josep Poon és Thaddeus Dryja javasolta még 2015-ben, hogy megoldják a bitcoin skálázási kérdését. A BitInfoCharts adatai alapján hétfőn több mint 15 dollárba került egy átlagos bitcoinutalás.
Mivel a Lightning Network nem maga a blokklánc, hanem egy rá épülő második réteg, így alkalmas kisebb vagy mikrofizetések lebonyolítására.
A Lightning Labs 2020 augusztusában mutatta be az úgy nevezett „Wumbo” csatornákat, hogy lehetővé tegyék a csomópontok számára nagyobb tranzakciók lebonyolítását.
A Wumbo szó „nagyot” jelent, a Spongyabob Kockanadrágból ered. Azért kapták ezt a nevet a csatornák, mivel a 0,1677 bitcoinos korlátnál nagyobb tranzakciókat is átengednek.
Nem az OKEx az egyetlen tőzsde, amely a Lightning Networkkel kísérletezik. 2019 júliusában az európai Bitstamp váltó is felállította saját csomópontját, hogy javítsák a hálózat képességeit.

2019 decemberében a Bitfinex tőzsde elsőként engedélyezte a Lightning-fizetéseket. 2020 szeptemberében a Bitfinex bejelentette, hogy támogatni fogja a Wumbo-csatornákat, hogy felhasználók nagyobb bitcoinmennyiségeket is utalhassanak.
Az elmúlt hónapok során egyre több kriptotőzsde kezdte támogatni a Lightning Network hálózatát. 2020 decemberében az amerikai Kraken is arról adott hírt, hogy 2021-ben érkezik a Lightning támogatása.
Emellett az OKCoin is bejelentette, hogy 2021 első negyedévében integrálják a hálózatát.

Olvastad már? Januárban 22,3 millióval rekordot döntött az aktív Bitcoin-tárcák száma

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!