A bitcoin valószínűleg át fogja törni az annyira várt 38.000 dolláros ellenállási szintet, ha négy tényező sikeresen meglendíti az árfolyamot.

-

A bitcoin árfolyama 38.000 dollár fölé emelkedett, miután közel 21 napig tartózkodott a szint alatt (az Elon Musk által generált ralitól eltekintve).

Négy olyan nagy tényező van, amely egybeesett a BTC felépülésével, ezek pedig akár ismét a 42.000 dolláros magasságokba emelhetik a vezető kriptopénzt.

Ezek között a tényezők között szerepel a relatív erősségi index indikátor, a bányászási kiáramlások növekedése, az a tény, hogy a tőzsdei kiáramlások növekednek, valamint a bálnák felhalmozása.

A bálnák felhalmozása a tőzsdékről való kiáramlásokkal esik egybe

A „Bitcoin Jack” nevű pszeudonim kriptokereskedő szerint a bitcoin „cup and handle” technikai alakzatot rajzolt ki.

Ez a formáció jellemzően felfelé történő trendfordulást jelez, amely további megerősítést nyer, amennyiben a bitcoin rövid távon folytatni fogja a kitörését.

A kereskedő hangsúlyozta a növekvő tőzsdei kiáramlásokat, amely arra utal, hogy a bitcoint most a legtöbben felhalmozzák.

A CryptoQuant adatait idézve a kereskedő elmondta:

„A bitcoin egy cup & handle alakzatra hasonlít – a negatív tőzsdei áramlások az akkumulációs feltevést erősítik, az új bitcoin-ATH pedig már a küszöbön van.”

Forrás: CryptoQuant

A negatív tőzsdei áramlások fontos mérőszámnak számítanak, hiszen megmutatják, hogy a bitcoin a tőzsde felé, vagy onnan kifelé áramlik-e.

A nagy vagyonnal rendelkező befektetők szeretik kiutalni a váltón felhalmozott bitcoinjaikat, biztonsági és megőrzési okokból.

Amikor a BTC egy nem letétkezelői tárcába vándorol, senkinek sincs hozzáférése a privát kulcs birtokosán, vagyis a tárca tulajdonosán kívül.

A Glassnode elemzői ezenfelül arra is rávilágítottak, hogy a bitcoint birtokló bálnák száma jelentősen megemelkedett eddig az idei évben.

A negatív tőzsdei áramlások és a bálnák számának növekedése arra utal, hogy a bitcoin akkumulációjának szintje továbbra is magas.

Mint írták:

„A Bitcoin-bálnák száma (olyan entitások, akik legalább ezer bitcoint birtokolnak) hihetetlen növekedést mutatott. Az év kezdete óta több mint 200 új bálna jelent meg a hálózaton – ez az adat tovább erősíti azt a tényt, hogy egyre több intézmény érkezik a piacra.”

Az RSI a bitcoin esetében továbbra is semleges

A bitcoin RSI-je több időkereten belül is visszatért az 50 körüli értékre, amely semlegesnek számít. Az RSI egy olyan indikátor, amely azt vizsgálja, vajon egy eszköz túlvásárolt vagy túlértékesített-e.

Ha a bitcoin RSI-je meghaladja a 75-öt, az már túlvásároltnak számít. Ha azonban 30 alá csökken, akkor értelemszerűen túlértékesítettnek számít a piac.

Habár a bitcoin továbbra is közel maradt a túlvásárolt zónához a napi és heti időkeretek – amelyek magasnak számítanak – szerint, az RSI 45 és 60 között található alacsonyabb time frame-eken vizsgálva. Ez arra utal, hogy a bitcoinban megvan a potenciál a növekedésre a közeljövőben.

A bányászok kiáramlásai csökkennek

A bitcoinbányászok az eladási nyomás legjelentősebb forrásának számítanak a BTC esetében, hiszen egyedülálló eladási nyomást képviselnek.

Amikor a bányászok elkezdik értékesíteni a BTC-iket a tőzsdéken, az jelentős nyomást helyezhet rövid távon a bitcoin árfolyamára.

A CryptoQuant adatai szerint a Miners’ Position Index (MPI) csökkenőben van. Legalább az előre látható jövőben ez azt jelenti, hogy a bányászok felől érkező eladási nyomásnak alacsonynak kell maradnia.

Forrás: CryptoQuant

Olvastad már? A MicroStrategy vezérigazgatója elmondta, hogy miért választotta a bitcoint az arany helyett

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!