Elon Musk is támogatja a Bitcoint, „jó dologként” hivatkozik rá

-

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója igencsak pozitívan nyilatkozik a Bitcoinról, és azt állítja, hogy a kriptovaluta a szélesebb körű elfogadottság kapujában áll.

Musk a Bitcoin több éves megfigyelése után is viszonylag szkeptikus maradt a témában, de most úgy tűnik végre ő is beállt a Bitcoin mellé.

Ezt abból is láthattuk, hogy múlt pénteken, amikor Twitter oldalára kiírta, hogy „Bitcoin”, 8.000 dollárral emelkedett az árfolyam.
Tegnap este azonban a Clubhouse-on világosan is kifejtette a véleményét.

„A bitcoin híve vagyok. Késtem a buliból, de támogatom. A valuta a hagyományos pénzügyi résztvevők általi, szélesebb körű elfogadás kapujában áll.” – mondta a közönségének a Forbes szerint.

És mi a helyzet a többi kriptovalutával? Nos, nem sok. Hozzátette: „nincs meggyőző véleményem a többi kriptovalutáról.”
Musknak óvatosnak is kellett lennie. Miután hozzáadott egy szót Twitteréhez, amitől a bitcoin árfolyama az egekbe szökött, rájött, mekkora hatása van erre a fiatal, viszonylag alulméretezett piacra.
Így nem volt meglepő, hogy hozzátette:

„Óvatosnak kell lennem, miket mondok, mert hatással lehet a piacra.”

Musk is összefonódik a Bitcoinnal

Musk hosszú utat járt be a Bitcoinnal. Az első nyilvános véleménye egy 2020. januári interjú során merült fel a Third Row című Tesla podcastban, ahol azt mondta, hogy a bitcoin jelenleg korlátozottan használható, és nem fog a jövő fő pénznemévé válni.
Akkor így fogalmazott:

„A kriptó hatékonyan pótolhatja a készpénzt, de nem látom, hogy az elsődleges adatbázissá válhatna.”

Közel egy hónapja is hasonló véleményt fogalmazott meg, de úgy tűnt, elismeri azt is, hogy a Bitcoinnak nagyobb célja lehet.
Ekkor a Parallax Digital vezérigazgatójával, Robert Breedlove-val kezdett tweetelésbe és azzal érvelt:

„Információelméleti szempontból kell megvizsgálnunk a pénznemeket. Amelyik legkevesebb hibával és késéssel rendelkezik, az nyer.”


Ez nyilvánvalóan hátrányos helyzetbe hozza a Bitcoint. Másodpercenkénti 7 tranzakciójával, jóval alulmarad attól, amire a globális tranzakció mennyiség feldolgozásához szükség lenne.

Azonban a beszélgetésben valaki kiemelte, hogy a Bitcoin a fiat valuták mellett is működhet, fedezetet biztosítva az infláció ellen.
Erre Musk azt válaszolta:

„Jogos.”, ezzel felismerve a lényeget, vagy talán valami újat tanulva.

Csak két héttel ezután jelentette ki nyilvánosan, hogy Bitcoin-támogató. A kérdés továbbra is marad: vajon még mindig csak 0,25 bitcoin-ja van (csekély mennyiség vagyonához képest), vagy elkezdte használni Michael Saylor (MicroStrategy CEO) játékkönyvét is.

Olvastad már? Bitfinex-CTO: a bitcoin úgy emelkedik, ahogy a GameStop-saga bontakozik

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Daniel Oberhaus

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!