Valaki 100.000%-ot keresett egy Ethereum-tokennel mindössze 3 nap alatt

-

Csütörtökön egy Ethereum-felhasználó 130 dollárért vásárolt egy NFT-t. Vasárnap eladta 130.000 dollárért, egy vagyont keresett vele.

A Hashmasks, egy több mint 16.000 egyedi portréból álló digitális művészeti gyűjtemény, melyet több mint 70 művész készített a világ minden tájáról.

A Hashmasks-grafikák birtoklásával a felhasználók napi szinten gyűjtenek NCT-t (Name Changing Token) ami a Hashmasks saját tokenje.
A digitális műalkotás az első volt egy 16.000 darabos Hashmasks-gyűjteményből (melyek értékesítése azóta is folyik), és február 28-án 0,1 ETH-ért, azaz 130 dollárért vették meg.
Néhány nappal később a terméket egy névtelen művész, „874C44” álnévvel listázta 125 ETH-ért, azaz 166.000 dollárért.
Ez az ár túl drágának bizonyult, de amikor az eladó kb. 30 ETH-val csökkentette az árat, az alkotás egyből elkelt.
Körülbelül 14 órával ezelőtt a Hashmasks 1-et eladták a „Westcoastbill”-nek, összesen 97 ETH-ért. (Az eladás idején: 130.000 USD)


Úgy tűnik, hogy Westcoastbill egy Hashmasks-rajongó, aki az elmúlt 24 órában már körülbelül 30 különféle Hashmasks-műalkotást vásárolt.
A múlt héten is vett néhány rendkívüli műalkotást, köztük a „The Day The Internet Fucked Wall Street” című darabot. Ezt négy napja vásárolta egy AlottaMone nevű eladótól.

Mi teszi a Hashmaskset különlegessé?

Eltekintve a tényleges digitális műalkotások szűkösségétől, a Hashmasks-darabok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy elnevezzék munkáikat.
Ez a Hashmasks natív névváltoztató tokenen (NCT) keresztül történik, ami az alkotást nyilvánosan láthatóvá és azonosíthatóvá teszi az Ethereum blokklánc§n.
A Hashmasks műalkotások ritkasága mellett azok neve is releváns. „Mindenekelőtt a legritkább tulajdonság – az elnevezés  – ellenőrzését teljes mértékben a vevő kapja meg” – áll weboldalukon.
A csapat azt ígérte, hogy megváltoztatja a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) mai értelmezését. A művek tényleges ritkasága már lehet nem az egyetlen tényező, ami ezen daraboknak értéket ad.
Most a vásárlók is szerepet játszhatnak a műalkotások értékének megállapításában azáltal, hogy nevet adnak ezeknek a ritka daraboknak.

Olvastad már? Mark Cuban szerint a Wall Streetnek esélye sincs a digitális bennszülöttekkel szemben

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!