Paolo Ardoino szerint a GameStop short squeeze-nek és a bitcoinnak jóval több közös vonása van, mint amennyi a felszínen látható.

A GameStop-részvények hirtelen emelkedése pozitív megvilágításba helyezte a bitcoint, mivel egyre több lakossági befektetőnek számít vonzónak, hogy „szembe álljon” a pénzügy jelenlegi helyzetével – fogalmazott a Bitfinex-CTO, Paolo Ardoino.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A bitcoin árfolyama pénteken elérte a 38.500 dollárt, éppen amikor az amerikai részvények október óta a legrosszabb kereskedési hetüket zárták.

A BTC és a részvények közötti eltérés részben annak tudható be, hogy az r/WallStreetBets nevű Reddit-csoport tagjai elkezdték „short squeeze”-elni az intézményi befektetőket.

A reddites tervezett vásárlási roham a GameStop (videójáték- és szórakoztatóelektronikai kiskereskedés) köré irányult.

Elon Musk, a világ leggazdagabb embere a Bitcoin szimbólumát is felvette Twitter-oldalára, feltehetően ezzel jelezve újdonsült támogatását a digitális pénznem felé.

Paolo Ardoino úgy véli, hogy a GameStop-saga csak a pénzügyi felkelés kezdetét jelenti a jelenlegi pénzügyi helyzet ellen, és hogy a Bitcoin is jelentős hasznot fog húzni a narratívából.

“A Bitcoin ismét növekszik, mivel a GameStop-kérdés középpontba került” – mondta Ardoino a Cointelegraph-nak. “Mivel a lakossági befektetők szószólói a pénzügyi piacok jelenlegi szerkezetével és gyakorlatával szemben állnak, fontos megjegyezni, hogy a blokklánc-technológia területén végzett munka nagy részét ezek az akadályok ihlették.”

– mondta, majd hozzátette:

“A mindennapi dolgozó emberek előtt álló akadályok elhárítása, akik vagyonukat gyarapító lehetőségeket keresnek és építenek, mindig is a kriptográfia szellemének része volt.”

A kiskereskedő tömeg a múlt héten mégis jelentős csapást kapott, miután a Robinhood – egy kereskedési platform, amely (nevéből is adódóan) állítólag a „kisemberek” oldalán áll  – a rendkívüli volatilitástól való félelem miatt felfüggesztette a GME és más részvények vásárlását.

Eladásuk ezalatt továbbra elérhető opció maradt. Röviddel az incidenst követően közös polgári peres eljárás indult Robinhood ellen.

Ardoino nem az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy a Bitcoin profitálni fog a GME „short squeeze”-ből.

Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital hedge fund alapítója szintén úgy véli, hogy „a GME esete csak még jobban bizonyítja a koncepciót, miszerint a Bitcoin működni fog.”

Eközben Mike Novogratz, a Galaxy Digital igazgatója a GME-történetet „a defi óriási támogatásának” nevezte, amely a blokklánc-technológia egyik legnagyobb felhasználási területe.

Olvastad már? Az ADA tárcák száma 40%-kal nőtt év eleje óta

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Ivan Radic

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂