Bitfinex-CTO: a bitcoin úgy emelkedik, ahogy a GameStop-saga bontakozik

-

Paolo Ardoino szerint a GameStop short squeeze-nek és a bitcoinnak jóval több közös vonása van, mint amennyi a felszínen látható.
A GameStop-részvények hirtelen emelkedése pozitív megvilágításba helyezte a bitcoint, mivel egyre több lakossági befektetőnek számít vonzónak, hogy „szembe álljon” a pénzügy jelenlegi helyzetével – fogalmazott a Bitfinex-CTO, Paolo Ardoino.

A bitcoin árfolyama pénteken elérte a 38.500 dollárt, éppen amikor az amerikai részvények október óta a legrosszabb kereskedési hetüket zárták.
A BTC és a részvények közötti eltérés részben annak tudható be, hogy az r/WallStreetBets nevű Reddit-csoport tagjai elkezdték „short squeeze”-elni az intézményi befektetőket.
A reddites tervezett vásárlási roham a GameStop (videójáték- és szórakoztatóelektronikai kiskereskedés) köré irányult.
Elon Musk, a világ leggazdagabb embere a Bitcoin szimbólumát is felvette Twitter-oldalára, feltehetően ezzel jelezve újdonsült támogatását a digitális pénznem felé.
Paolo Ardoino úgy véli, hogy a GameStop-saga csak a pénzügyi felkelés kezdetét jelenti a jelenlegi pénzügyi helyzet ellen, és hogy a Bitcoin is jelentős hasznot fog húzni a narratívából.

„A Bitcoin ismét növekszik, mivel a GameStop-kérdés középpontba került” – mondta Ardoino a Cointelegraph-nak. „Mivel a lakossági befektetők szószólói a pénzügyi piacok jelenlegi szerkezetével és gyakorlatával szemben állnak, fontos megjegyezni, hogy a blokklánc-technológia területén végzett munka nagy részét ezek az akadályok ihlették.”

– mondta, majd hozzátette:

„A mindennapi dolgozó emberek előtt álló akadályok elhárítása, akik vagyonukat gyarapító lehetőségeket keresnek és építenek, mindig is a kriptográfia szellemének része volt.”

A kiskereskedő tömeg a múlt héten mégis jelentős csapást kapott, miután a Robinhood – egy kereskedési platform, amely (nevéből is adódóan) állítólag a „kisemberek” oldalán áll  – a rendkívüli volatilitástól való félelem miatt felfüggesztette a GME és más részvények vásárlását.
Eladásuk ezalatt továbbra elérhető opció maradt. Röviddel az incidenst követően közös polgári peres eljárás indult Robinhood ellen.

Ardoino nem az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy a Bitcoin profitálni fog a GME „short squeeze”-ből.
Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital hedge fund alapítója szintén úgy véli, hogy „a GME esete csak még jobban bizonyítja a koncepciót, miszerint a Bitcoin működni fog.”
Eközben Mike Novogratz, a Galaxy Digital igazgatója a GME-történetet „a defi óriási támogatásának” nevezte, amely a blokklánc-technológia egyik legnagyobb felhasználási területe.

Olvastad már? Az ADA tárcák száma 40%-kal nőtt év eleje óta

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Ivan Radic

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!