Az ADA tárcák száma 40%-kal nőtt év eleje óta

-

A Cardano blokklánc jelentős növekedést tapasztalt a staking tavaly júliusi aktiválása óta. Az újonnan csatlakozó felhasználók számán is ugyanez érhető tetten.
A legújabb adatok alapján az ADA tárcák száma 2021 eleje óta 40%-kal emelkedett. Ez azt jelenti, hogy naponta 1,5%-kal bővül a hálózaton közreműködők száma.

Számos piaci mérőszám a projektek által futtatott token, coin teljesítménye alapján végzi az értékeléseket.
Sokak szerint viszont az egyetlen igazi mutató, amely egy-egy hálózat állapotát mutatja, az az új felhasználók csatlakozásának a mértéke, sebessége.
Most ugyanez a helyzet a Cardano esetében is. Az ADA token viszonylag visszafogott teljesítményt nyújt, de a mögöttes hálózat rohamléptekkel fejlődik, és egyre decentralizáltabb lesz.
Pieter Nierop, az egyik pool kezelője nemrégiben megosztotta az adatokat, amelyekből látható a napi szintű folyamatos emelkedés a tárcák számában.


Január végéhez közeledve ebben a hónapban 37,8%-os növekedést tapasztaltunk. December 25-én 191 ezer tárca létezett, ez január 25-ére 280 ezer fölé nőtt.
Gyakorlatilag tavaly december eleje óta lassú, de folyamatos emelkedés tapasztalható a tárcák számában.
Az új tárcák létrehozása újabb és újabb felhasználók csatlakozását jelenti a hálózathoz, hiszen a használathoz kell egy saját cím is.
A Cardanoval kapcsolatban viszont egy másik dolgot is érdemes megjegyezni, a delegált ADA átlagos mennyisége viszont csökken.

Forrás: Pieter Nierop

Tehát a közösség nagy része egyre kisebb mennyiséget is hajlandó delegálni. Minél több a poolok által kapott delegáció, annál decentralizáltabb a hálózat.
Jelenleg a teljes forgalomban lévő ADA mennyiség közel 70%-a le van kötve staking poolban. A címek 55%-a pedig az összes tulajdonában lévő tokent delegálja.
Ez jelentős mérföldkőnek számít a hálózat teljes decentralizációja felé vezető úton.

Olvastad már? Vallott a milliárdos Mark Cuban: shitcoinjai is vannak

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!