Nagy lehetőségek rejlenek az Ethereumban 2021-ben

-

Az Ethereumban rejlő lehetőségek nagyban meghaladhatják a bitcoinét, a közösség pedig egyre inkább kezdi megérteni a kriptopénzben rejlő valódi értéket.

2020 második félévében igencsak megnövekedett az érdeklődés a kriptopénzek iránt az intézményi szereplők és nagy tőkével rendelkező személyek részéről.

Ennek ellenére a bálnák, valamint a nyilvánosság figyelme eddig inkább csak a bitcoinra terelődött. Ebben a cikkben arról lesz szó, miért lehet az Ethereum egy jóval vonzóbb kritpopénz.

Kezdjük először is a számokkal: az ETH növekedése 2020 márciusa, vagyis a koronavírus okozta összeomlások óta 1200%-os volt, miközben a bitcoin 700%-os teljesítményre volt képes.

Természetesen a bitcoin rekorddöntéséhez, majd duplázásához, vagyis a 40.000 dollár eléréséhez képest az ETH 1400 dolláros árfolyama annyira nem tűnik mély benyomást keltőnek. Ezenfelül az ETH piaci kapitalizációja is nagyjából ötször kisebb, mint a BTC-piac összértéke.

Nagyon erős indokok vannak arra, hogy az ether miért fog tovább növekedni 2021 során is, és miért fog több hozamot hozni a befektetőinek, mint a bitcoin, a világ „leghíresebb kriptopénze.”

Az Ethereum jelenleg az elsődleges platform, amelyeken blokkláncprojektek épülnek és decentralizált alkalmazások futnak.

Az alábbi csárt az egyedi ERC-20-tokenek számát mutatja, amelyeket az Ethereum-hálózat elindulása után 1 évvel már kereskedtek.

És azon tény ellenére, hogy a blokkláncstartupok piacának terjedése lelassult a 2018-as ICO-láz óta, a számuk továbbra is növekszik.

Le kell szögezni azonban, hogy az Ethereumnak nagyon komoly kihívói vannak – ilyen például a Tron, a Polkadot, a Cardano, a Cosmos vagy a Tezos, amelyek simán legyűrhetik a második legnagyobb kriptopénzt, ha ilyen lomha ütemben folytatják a fejlesztését.

Növekvő tranzakciós volumenek

2020 során több mint 1 biliió dollárnyi tranzakciót jegyeztek az Ethereum blokkláncán. Ez a számadat még az olyan fizetési óriások forgalmát is meghaladja, mint mondjuk a PayPal, amelynek több mint 350 millió felhasználója van, a negyedéves átlagforgalma mégsem haladja meg a 200 milliárd dollárt.

Szintén érdemes szem előtt tartani, hogy minden egyes, ETH-hálózaton zajló tranzakcióért díjat kell fizetni.

Mivel a hálózat növekedési üteme továbbra is magas, talán nem meglepő az a kijelentés, hogy a „bullish” trend az Ethereum esetében továbbra is folytatódhat.

A kriptopénz iránti kereslet – történjen bármi – továbbra is növekszik, akárcsak az aktív tárcák száma, a tranzakciók száma, valamint a tranzakciók átlagos mértéke.

A defiszektor növekedése

Annak ellenére, hogy a kriptopiac zászlóshajója jelenleg a bitcoin, az Ethereum a fiatal decentralizált pénzügyi ágazat vezetője marad.

A 2020 nyarán berobbant defikölcsönzés és staking projektek továbbra is növekedésnek örvendenek, és egyre több befektetőt vonzanak.

A decentralizált pénzügyekben zárolt teljes értéke 2020 eleje óta közel 3300%-ot nőtt, 687 millió dollárról 23,2 milliárd dollárra. És az Ethereum továbbra is a legtöbb defiprojekt és stabilcoin elindításának fő platformja.

A stabilcoinok kibocsátása folyamatosan növekszik, mivel a kevésbé volatilis fiat valutákkal fedezett digitális eszközök igencsak hasznosnak bizonyulnak, amikor valaki USD ellenében szeretne kriptopénzekkel kereskedni.

Ezenfelül szót kell még ejtetnünk az intézményi befektetők decentralizált pénzügyek iránt való érdeklődéséről is.

Miközben a defipiacon kialakult káosz közel megszüntette az intézmények által a blokkláncba vetett magabiztosságot, a tőzsdén kereskedett társaságok továbbra jelentős érdeklődést mutatnak az eszközosztály irányába.

2020 augusztusában az Archax és Algorand olyan terveket fedtek fel, amelyek segítségével bevezetnék a defit az intézmények közé.

2020 őszén aztán kiderült, hogy a Nasdaqon kereskedett ZK International leányvállalata, az xSigma is egy defiszolgáltatás fejlesztésén dolgozik, és stabilcoinok kereskedésére terveznek decentralizált tőzsdét elindítani.

Mind emlékszünk arra, mihez vezetett a nagy befektetők bitcoin iránti érdeklődése a múlt éven, nem igaz? Most úgy néz ki, a kriptopénzek ágazatának más területei hasonló irányt vehetnek, ezek pedig mind közvetlenül kapcsolódnak az Ethereumhoz.

Az Ethereum fő előnye pedig a sokoldalúságában és a növekvő közösségében rejlik.

Természetesen nem árt észben tartani, hogy az Ethereum soha nem lesz az első számú kriptopénz, egészen addig, amíg nem sikerül megoldania a skálázhatóság problémáját, és amíg nem fog olyan hatékonyan működni, mint a Cardano vagy a Polkadot.

Olvastad már? Igazgatóváltás a Dogecoinnál: a Bitcoinhoz pártol Elon Musk?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!