Tim Draper, a milliárdos bitcoin- és korai Tesla-befektető is reagált arra, hogy Elon Musk a Twitteren #bitcoin-ra változtatta a Twitter-leírását.

Draper, aki több mint 30.000 bitcoin tulajdonosa, nemrég elmondta Musknak, hogy bitcoinnal szeretné megvenni a Tesla Cybertruckot, emellett OpenNode fizetési cégét is reklámozta.

„Hé Elon Musk, szeretnék venni egy Tesla Cybertruckot. Személy szerint megtartanám a saját bitcoinom, de az OpenNode-on keresztül elfogadhatnád a bitcoint.”

Miért pont most?

Január 29-én 14%-ot emelkedett a bitcoin, miután Elon Musk a közösségi oldalon jelezte kriptopénz iránti támogatását.

Sokak szerint Musk állhat a múlt heti Coinbase-vásárlások mögött.

Az elmúlt napok során 200 dollárra emelkedett a Coinbase árrése a Binance-hez képest. Ez általában akkor szokott kialakulni, amikor amerikai befektetők nagy vásárlásokba kezdenek.

Azonban Musk ezt követően nem írt semmit a bitcoinról, és az addigi emelkedés megfordult. Az árfolyam 33.000 dollárról 38.000-ig emelkedett, majd ismét visszaesett 33.000 dollárra.

Draper valószínűleg Musk érdeklődése és a bitcoin kilátásai miatt írt neki.

Draper nemrég a CNBC műsorában elmondta, hogy még több bitcoint fog vásárolni. Azt is elmondta, hogy nem tervez bitcoineladást, mivel szerinte a bitcoin lehet a „jövő valutája.”

„Még több bitcoint akarok vásárolni, és nem tervezem, hogy valaha eladom majd. Miért adnám el a jövő valutáját a múlt valutájáért?”

A láncadatok alapján nem Draper az egyedüli, aki hosszú távban gondolkodik, ugyanis rekordmagassan áll a „HODL” tevékenységet folytató befektetők száma.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

Valuta lehet a bitcoin?

A bitcoint egyre inkább alkalmazzák vagyontárolási eszközként mint az arany alternatívája. Azonban az elmúlt hónapok során csökkent a kriptopénz, az arany és a részvénytőzsdék korrelációja.

A hatalmas áremelkedés mellett a központi bankok pénznyomtatása miatt jelentősen megemelkedett a pénzügyi intézmények és tehetős befektetők érdeklődése.

A bitcoinelfogadás egyre szélesebb körben elterjedt, de a kérdés továbbra is fennáll: lesz-e valaha olyan széles körben elfogadott valuta a bitcoinból, min ahogy azt a dollár esetében látjuk?

Érdekes módon, amikor emelkedik az árfolyam, csökken a befektetők költése és eladása. Draper azt mondta, hogy valószínűleg inkább fizetne 40.000 dollárt a Cybertruckért, mintsem a jövő valutáját költse el.

Azonban, ha stabilizálódik a bitcoin árfolyama, akkor vonzóbb lehet mindennapi fizetésekre.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Mindeközben, ahogy egyre több felhasználó csatlakozik a hálózathoz, egyre fontosabb lesz a skálázás, mivel mindennapi fizetésekre nem elegendő a bitcoin első szintje.

Az olyan második szintű skálázási megoldások, mint a Lightning Network és a Liquid oldallánc jelentheti erre a megoldást. Ezek a platformok sem tökéletesek, mivel valamilyen szinten fel kell áldozni hozzájuk az adatvédelmet vagy a decentralizációt.

Olvastad már? Az ADA tárcák száma 40%-kal nőtt év eleje óta

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂