Tim Draper Elon Musknak: bitcoinnal szeretném megvenni a Tesla Cybertruckot

-

Tim Draper, a milliárdos bitcoin- és korai Tesla-befektető is reagált arra, hogy Elon Musk a Twitteren #bitcoin-ra változtatta a Twitter-leírását.
Draper, aki több mint 30.000 bitcoin tulajdonosa, nemrég elmondta Musknak, hogy bitcoinnal szeretné megvenni a Tesla Cybertruckot, emellett OpenNode fizetési cégét is reklámozta.

„Hé Elon Musk, szeretnék venni egy Tesla Cybertruckot. Személy szerint megtartanám a saját bitcoinom, de az OpenNode-on keresztül elfogadhatnád a bitcoint.”

Miért pont most?

Január 29-én 14%-ot emelkedett a bitcoin, miután Elon Musk a közösségi oldalon jelezte kriptopénz iránti támogatását.
Sokak szerint Musk állhat a múlt heti Coinbase-vásárlások mögött.
Az elmúlt napok során 200 dollárra emelkedett a Coinbase árrése a Binance-hez képest. Ez általában akkor szokott kialakulni, amikor amerikai befektetők nagy vásárlásokba kezdenek.
Azonban Musk ezt követően nem írt semmit a bitcoinról, és az addigi emelkedés megfordult. Az árfolyam 33.000 dollárról 38.000-ig emelkedett, majd ismét visszaesett 33.000 dollárra.
Draper valószínűleg Musk érdeklődése és a bitcoin kilátásai miatt írt neki.
Draper nemrég a CNBC műsorában elmondta, hogy még több bitcoint fog vásárolni. Azt is elmondta, hogy nem tervez bitcoineladást, mivel szerinte a bitcoin lehet a „jövő valutája.”

„Még több bitcoint akarok vásárolni, és nem tervezem, hogy valaha eladom majd. Miért adnám el a jövő valutáját a múlt valutájáért?”

A láncadatok alapján nem Draper az egyedüli, aki hosszú távban gondolkodik, ugyanis rekordmagassan áll a „HODL” tevékenységet folytató befektetők száma.

Valuta lehet a bitcoin?

A bitcoint egyre inkább alkalmazzák vagyontárolási eszközként mint az arany alternatívája. Azonban az elmúlt hónapok során csökkent a kriptopénz, az arany és a részvénytőzsdék korrelációja.
A hatalmas áremelkedés mellett a központi bankok pénznyomtatása miatt jelentősen megemelkedett a pénzügyi intézmények és tehetős befektetők érdeklődése.
A bitcoinelfogadás egyre szélesebb körben elterjedt, de a kérdés továbbra is fennáll: lesz-e valaha olyan széles körben elfogadott valuta a bitcoinból, min ahogy azt a dollár esetében látjuk?
Érdekes módon, amikor emelkedik az árfolyam, csökken a befektetők költése és eladása. Draper azt mondta, hogy valószínűleg inkább fizetne 40.000 dollárt a Cybertruckért, mintsem a jövő valutáját költse el.
Azonban, ha stabilizálódik a bitcoin árfolyama, akkor vonzóbb lehet mindennapi fizetésekre.

Mindeközben, ahogy egyre több felhasználó csatlakozik a hálózathoz, egyre fontosabb lesz a skálázás, mivel mindennapi fizetésekre nem elegendő a bitcoin első szintje.
Az olyan második szintű skálázási megoldások, mint a Lightning Network és a Liquid oldallánc jelentheti erre a megoldást. Ezek a platformok sem tökéletesek, mivel valamilyen szinten fel kell áldozni hozzájuk az adatvédelmet vagy a decentralizációt.

Olvastad már? Az ADA tárcák száma 40%-kal nőtt év eleje óta

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!