Szép vagy Dogecoin, legalább nekünk szép. Csak ne az XRP lopta volna el a show-t

-

Miközben a piac nagyobbik része stagnál, néhány coin új erőre kapott a múlt vasárnap óta.

A kutyacoin a felhők fölé röpült, a csillámpóni pedig elleshetett néhány trükköt a zergéktől, mert az elmúlt fél évben mintha elfelejtette volna, mi az a zuhanás. Az XRP meg… nos, XRP….

A Uniswap kritpopénze ma már a 20 dollárt is elérte a korai órákban, az amerikai SEC jogi ostroma alatt álló XRP körüli vitás dolgokat meg mintha egyszerre felejtette volna el minden piaci szereplő, 50%-os növekedést nyugtázott a mai nap során a múlt heti 75%-os gyarapodás után.

Mindeközben a mai 17%-os csökkenése ellenére a Dogecoin továbbra is magasabban tartózkodik, mint három nappal ezelőtt.

Tőle eltekintve a 20 legnagyobb kriptopénz nem szenvedett nagy veszteségeket a mai nap során.

Háború az XRP-ért

Amikor az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet a múlt hónapban jogi keresetet nyújtott be a Ripple alapítói ellen, a kriptopénz piaca összeomlott.

A héten azonban úgy néz ki, az életképtelenség új utakat talál magának a növekedésre.

A Ripple egyébként pénteken hivatalosan is cáfolta volna, hogy az SEC érvelése helytálló lenne, amely adhat okot a növekedésre.

Larry Cermak, a The Block vezető kutatója azonban a pump and dump Telegram-csoportjainak tudja be a mostani mozgásokat, ami valljuk be – az XRP belső értékéből fakadóan inkább tűnik valószínűnek.

Bármi is legyen tehát az indok, a tény mindenképp az, hogy az árfolyam igencsak kilőtt.

De minek pazaroljuk a betűket az XRP-re, amikor a kriptovilág egyszarvújának, a Uniswap defiplatformnak a natív tokenje szintén nem panaszkodhat.

Az UNI 20 dolláros árfolyamot ért el ugyanis magyar idő szerint hajnali 4:44-kor – ezzel új rekordot ért el, a kriptopénz piaci kapitalizációja pedig a második helyre került a defitokenek listáján.

Ez a szint aztán ellenállásnak bizonyult, most pedig 18 dollárnál jár a kriptopénz árfolyama.

A Uniswap kereskedési volumene továbbra is magas

A Uniswap natív tokenje a decentralizált tőzsde üzemanyaga.

A Uniswap protokoll elemzései szerint kicsivel kevesebb mint 800 millió dollárnyi kriptopénz cserélt gazdát a börzén az elmúlt 24 órában.

Ez 10%-os napi növekedést jelent, amellyel a uniswap magabiztosan tartja dobogós pozícióját a DEX-ek tabelláján.

Olvastad már? Nagy lehetőségek rejlenek az Ethereumban 2021-ben

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: ThaiBitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!