A bitcoin árfolyama teljesen visszaszorult, miután az elmúlt 24 órában 38.000 dollár körül járt. A BTC akkor ugrott meg utoljára, mikor a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk Twitter-biójába írta a „Bitcoin” szót.

Azóta a BTC visszaesett 33.000 dollár körüli szintre, az utóbbi órákban pedig alig 34.000 dollár alatt mozgott.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Hamarosan helyreáll a Bitcoin?

A 38.000 dollárról 33.000 dollárra történő visszaesés óta a Bitcoin konszolidált, és nem mutat sem felfelé, sem lefelé irányuló trendet.

Egy elemző ezzel kapcsolatban elmondta:

„Úgy gondolom, jó esély van arra, hogy a BTC felfelé induljon a hétvégén. Az órás grafikon egyenes felhalmozódást mutat. Én visszavásároltam néhány pozíciót. A derivatíváktól távol maradok egyelőre, mivel a hétvégék változékonyak lehetnek.”

Forrás: TradingView.com, Flood

Egy másik, álnéven ismert kereskedő, „DonAlt” is elmondta, hogy a Bitcoin nagy felfelé induló mozgást tapasztalhat, ha 34.000 dollár fölé mozog.

A kereskedő ezt írta:

„A bull oldalon lévő lendületet teljesen elmosták, miután Elon Musk Twitter-leírásának megváltoztatása nem hozott nagy eredményt, a bear oldal pedig choppyvá vált.”

Amíg azonban a bitcoin nem mutat egyértelmű kitörést a rövid távú ellenállási szint felett, az elemzők nagyobb konszolidációra számítanak.

Hosszabb távon az elemzők szerint a bitcoin jó úton halad a közép távú emelkedő trend felé.

Zoran Kole – bitcoinkereskedő és technikai elemző – kijelentette:

„Ezt több hete nem frissítettem. USD/BTC magasabb időkeret-elmélet. Zoomolj ki. Hamarosan minden rendben lesz.”

Miért stagnál a BTC?

Mielőtt a kezdeti 38.000 dolláros rali bekövetkezett volna, számos olyan on-chain mutató jött össze, amelyek meglehetősen bearish trendet mutattak.

A bányászok miatti eladási nyomás egyre nőtt, és a bálnák sok BTC-t utaltak a tőzsdékre. A két tényező együttese azt jelentette, hogy a bitcoin eladási nyomása magas volt.

Ez lehetett az oka annak, hogy a kriptopénz visszaesett a 38.000 dolláros ellenállási szintről. Sok kereskedő azt mondta, hogy a bitcoinnak 38.000 dollárt kell visszanyernie, hogy megerősítse a rövid távú bullish trendfordulatot.

Bár a bitcoin rövid ideig 38.000 dollár fölé emelkedett, küszködött, hogy stabilan fölötte maradjon. Ez azt jelentette, hogy a BTC sebezhető volt a gyors korrekcióval szemben, mivel gyors emelkedést tapasztalt a 38.000 dolláros területen.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Órákon belül a BTC árfolyam lezuhant, Január 30-án, 33.000 dollár alá esett vissza.

Nagy a valószínűsége annak, hogy a Bitcoin belátható időn belül alacsony volatilitással fog konszolidálódni, amely valószínűleg azt eredményezi, hogy az altcoinok és a defitokenek nagy volatilitást és jelentős emelkedési potenciált fognak mutatni.

Időközben a kulcs a stablecoinok kriptotőzsdékre történő beáramlása lenne, ami a mellékes tőke belépését jelezné.

Olvastad már? Goldman Sachs: a törvényhozóknak komolyabban kellene venniük a bitcoint

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA