A bitcoin hamarosan felkerülhet a VISA hálózatára

-

Alfred Kelly, a VISA vezérigazgatója a múlt héten elmondta, hogy a fizetési szolgáltató hamarosan kriptopénzeket is hozzáadhat globális hálózatához.

Bitcoin a VISA-n?

„Nem látom annak akadályát, hogy egy kereskedelemi eszközként alkalmazott digitális valutát ne adhatnánk hozzá a jelenleg is 160 különböző valutát támogató hálózatunkhoz.”

– mondta.
Azonban Kelly nem teljesen biztos a kriptopénzek szélesebb körű felhasználásában. Azt mondta, hogy ugyan a bitcoin a legelterjedtebb és legismertebb kriptopénz, de sokkal inkább „digitális aranyként” működik, és „nem sokan használják fizetőeszközként.”

A kriptopénzes szolgáltatásokat eddig csupán tőzsdéken és tárcaszolgáltatókon keresztül nyújtották, akik fiat pénzért cserébe kriptopénzre váltották az ügyfelek vagyonát.
Ezt azt jelenti, hogy ha egy felhasználó egy „kriptokártyát” használ, akkor a kriptopénz nem lép kapcsolatba a VISA hálózatával. Ehelyett a tőzsde elad valamennyi kriptót, majd a VISA feldolgozza a fizetést fiat pénzben.
Azonban Kelly szerint ez hamarosan megváltozhat. 2021 első vállalati találkozóján elmondta, hogy a VISA biztonságosabbá és hasznosabbá tehetné a kriptopiacot több millió felhasználója számára.

„Az a stratégiánk, hogy tőzsdékkel és tárcaszolgáltatókkal együtt tegyük lehetővé az ügyfelek számára, hogy VISA-azonosítójukkal vásároljanak ezekből a valutákból vagy VISA-kártyájukra vehessenek ki pénzt, hogy világszerte több mint 70 millió VISA-elfogadóhelyen fizethessenek.”

Stabilkoin láz

Kelly elismerte az olyan stabilkoinok felemelkedését, melyek 1:1 arányban követik bizonyos fiatvaluták, mint a dollár értékét.
A VISA már több mint 35 vezető kriptopénz platformot, tárcát és kártyát támogat. Ezek között szerepel a Crypto.com, BlockFi, Fold és a BitPanda – összesen már több mint 50 millió VISA ügyféllel.

Olvastad már? Szép vagy Dogecoin, legalább nekünk szép. Csak ne az XRP lopta volna el a show-t

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!