A bitcoin hamarosan felkerülhet a VISA hálózatára

-

Alfred Kelly, a VISA vezérigazgatója a múlt héten elmondta, hogy a fizetési szolgáltató hamarosan kriptopénzeket is hozzáadhat globális hálózatához.

Bitcoin a VISA-n?

„Nem látom annak akadályát, hogy egy kereskedelemi eszközként alkalmazott digitális valutát ne adhatnánk hozzá a jelenleg is 160 különböző valutát támogató hálózatunkhoz.”

– mondta.
Azonban Kelly nem teljesen biztos a kriptopénzek szélesebb körű felhasználásában. Azt mondta, hogy ugyan a bitcoin a legelterjedtebb és legismertebb kriptopénz, de sokkal inkább „digitális aranyként” működik, és „nem sokan használják fizetőeszközként.”

A kriptopénzes szolgáltatásokat eddig csupán tőzsdéken és tárcaszolgáltatókon keresztül nyújtották, akik fiat pénzért cserébe kriptopénzre váltották az ügyfelek vagyonát.
Ezt azt jelenti, hogy ha egy felhasználó egy „kriptokártyát” használ, akkor a kriptopénz nem lép kapcsolatba a VISA hálózatával. Ehelyett a tőzsde elad valamennyi kriptót, majd a VISA feldolgozza a fizetést fiat pénzben.
Azonban Kelly szerint ez hamarosan megváltozhat. 2021 első vállalati találkozóján elmondta, hogy a VISA biztonságosabbá és hasznosabbá tehetné a kriptopiacot több millió felhasználója számára.

„Az a stratégiánk, hogy tőzsdékkel és tárcaszolgáltatókkal együtt tegyük lehetővé az ügyfelek számára, hogy VISA-azonosítójukkal vásároljanak ezekből a valutákból vagy VISA-kártyájukra vehessenek ki pénzt, hogy világszerte több mint 70 millió VISA-elfogadóhelyen fizethessenek.”

Stabilkoin láz

Kelly elismerte az olyan stabilkoinok felemelkedését, melyek 1:1 arányban követik bizonyos fiatvaluták, mint a dollár értékét.
A VISA már több mint 35 vezető kriptopénz platformot, tárcát és kártyát támogat. Ezek között szerepel a Crypto.com, BlockFi, Fold és a BitPanda – összesen már több mint 50 millió VISA ügyféllel.

Olvastad már? Szép vagy Dogecoin, legalább nekünk szép. Csak ne az XRP lopta volna el a show-t

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PEPE, a BONK és a CYBRO: a robbanásszerű keresletük mögött meghúzódó okok feltárása

Vendégbejegyzés A kriptopiac figyelemre méltó fellendülésnek lehet tanúja, ahogy a PEPE, a BONK és a CYBRO elképesztő teljesítményükkel a címlapokra kerülnek. Ebben a cikkben elmerülünk ezeknek az...

Titokzatos 240 millió XRP átutalás: Hová tűnt?

Egy szokatlan fejlemény a kriptopénzpiacon belül, hogy 240 millió XRP token rendhagyó átutalását hajtották végre a Coincheck tőzsdéről egy ismeretlen pénztárcába. A jelentős mozgás érdeklődést és...

2024 nyarának szabadügynökei: A klubok vereségre készülnek

A futballvilág minden nyáron izgatottan várja az átigazolási időszak megnyílását, amikor az ingyenes játékosok kompenzáció fizetése nélkül csatlakozhatnak új klubokhoz. A 2024-es nyara különösen forró...

A Bitcoin (BTC) ára júniusban elérheti a 95.000 dollárt

A változó piaci trendek eltérően alakították a kriptopiacok, konkrétan a sztárkriptó, a Bitcoin árcéljait. Miközben a piaci szereplők arra vártak, hogy a szintek 55.000 dollárra csökkenjenek,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!