Egyetlen nap leforgása alatt 15200 bitcoint utaltak ki a Coinbase Pro tárcáiból, vélhetően intézményi vásárlók számára.

Mostanában amúgy is jelentős mennyiségű BTC megy ki a váltóról, és a CryptoQuant vezetője, Ki Young Ju szerint ez kifejezetten bikás jel.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A legfrissebb adatok alapján pedig látható, mindössze 24 óra alatt nagyjából 500 millió dollár értékű bitcoint utaltak ki a váltóról. Ju szerint ez egy nagy vásárlóhoz ment, aki OTC-ügylet keretein belül vette meg ezt a mennyiséget.

„A coinok olyan tárcákba mentek, amelyekből ki még nem utaltak ezelőtt, csak befelé. Valószínűleg intézményi befektetőhöz tartoznak, szerintem ez nagyon bikás jel.”

A tranzakciók az 1100 BTC, azaz 35 millió dolláros érték és a 4400 BTC, azaz a 150 milliós összeg között mozogtak.

Alapvetően lehetséges, hogy ezek a tárcák a tőzsde sajátjai, de nincs rá magyarázat, hogy egy nagy tárcát miért kellene több kisebbre szétszedni. Emellett a Coinbase a letétkezelési szolgáltatása mellett OTC-ügyleteket is lebonyolít.

Az intézmények, és a nagyobb vásárlók legtöbbször OTC, over the counter, azaz magyarul „pult alatti” üzletet kötnek, hogy elkerüljék a nagy piaci ármozgásokat.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Ennek ellenére az ilyen vásárlások és eladások hatással vannak az árfolyamra. A piac mindig kiegyenlíti magát, szóval ha egy nagy adag eltűnik a kínálati oldalról, de a lakossági vásárlók étvágya nem változik, akkor az mindenképp emelkedéshez vezet. Persze ilyenkor egy kicsit késleltetett ez a hatás.

A sajtó már sokszor foglalkozott vele, hogy a nagyobb cégek mostanában folyamatos vásárlást végeznek. A Grayscale saját bitcoin alapja mostanra 23 milliárd dollárnyi BTC-t kezel.

A BlockFi pedig nemrégiben indította el a saját hasonló szolgáltatását. Elon Musk tweetje után az árfolyam ugyan visszakorrigált az eredeti szint közelébe, az igények viszont szemmel láthatóan továbbra is magasak.

Olvastad már? A bitcoin hamarosan felkerülhet a VISA hálózatára

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: Block Inspect

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂