A Coinbase Pro kiutalási üteme optimizmusra ad okot

-

Egyetlen nap leforgása alatt 15200 bitcoint utaltak ki a Coinbase Pro tárcáiból, vélhetően intézményi vásárlók számára.
Mostanában amúgy is jelentős mennyiségű BTC megy ki a váltóról, és a CryptoQuant vezetője, Ki Young Ju szerint ez kifejezetten bikás jel.

A legfrissebb adatok alapján pedig látható, mindössze 24 óra alatt nagyjából 500 millió dollár értékű bitcoint utaltak ki a váltóról. Ju szerint ez egy nagy vásárlóhoz ment, aki OTC-ügylet keretein belül vette meg ezt a mennyiséget.

„A coinok olyan tárcákba mentek, amelyekből ki még nem utaltak ezelőtt, csak befelé. Valószínűleg intézményi befektetőhöz tartoznak, szerintem ez nagyon bikás jel.”

A tranzakciók az 1100 BTC, azaz 35 millió dolláros érték és a 4400 BTC, azaz a 150 milliós összeg között mozogtak.


Alapvetően lehetséges, hogy ezek a tárcák a tőzsde sajátjai, de nincs rá magyarázat, hogy egy nagy tárcát miért kellene több kisebbre szétszedni. Emellett a Coinbase a letétkezelési szolgáltatása mellett OTC-ügyleteket is lebonyolít.
Az intézmények, és a nagyobb vásárlók legtöbbször OTC, over the counter, azaz magyarul „pult alatti” üzletet kötnek, hogy elkerüljék a nagy piaci ármozgásokat.

Ennek ellenére az ilyen vásárlások és eladások hatással vannak az árfolyamra. A piac mindig kiegyenlíti magát, szóval ha egy nagy adag eltűnik a kínálati oldalról, de a lakossági vásárlók étvágya nem változik, akkor az mindenképp emelkedéshez vezet. Persze ilyenkor egy kicsit késleltetett ez a hatás.
A sajtó már sokszor foglalkozott vele, hogy a nagyobb cégek mostanában folyamatos vásárlást végeznek. A Grayscale saját bitcoin alapja mostanra 23 milliárd dollárnyi BTC-t kezel.
A BlockFi pedig nemrégiben indította el a saját hasonló szolgáltatását. Elon Musk tweetje után az árfolyam ugyan visszakorrigált az eredeti szint közelébe, az igények viszont szemmel láthatóan továbbra is magasak.

Olvastad már? A bitcoin hamarosan felkerülhet a VISA hálózatára

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Block Inspect

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!