A Twitter vezetője is beindított egy Bitcoin-csomópontot

-

Jack Dorsey nemsokára tovább növeli a Bitcoin blokklánc biztonságosságát. Egy fényképet osztott meg a csomópont szinkronizálásáról.
Ötödikén indította be a csomópontot, ez egészen pontosan azt jelenti, hogy telepíti a gépére a Bitcoin szoftverét, letölti a teljes blokkláncot, majd bárki számára elérhetően tárolja azt.

Ezzel lehet biztosítani, hogy a tranzakciók adatai ténylegesen decentralizáltan vannak tárolva.
A posztolt fénykép Dorsey monitoráról készült képernyőkép, amelyen menet közben látható a letöltés.
Jelen pillanatban a Bitcoin teljes blokklánca körülbelül 325 gigabájtnyi adatot jelent, a teljes csomópontok ezt az egészet tárolják.


A nulláról való szinkronizálás akár heteket is igénybe vehet. A pontos időtartam attól függ, hogy milyen az internetkapcsolat sebessége, és milyen teljesítményű a gép.
A képen az látszik, hogy Dorsey még éppen csak elkezdte, 2%-on áll a számláló. A közösség persze részletekre is kíváncsi volt, megkérdezték azt is, hogy milyen gépet használ.
Dorsey elmondása alapján az egész folyamat azzal kezdődött, hogy egy M1-es Macbook csip segítségével megépítette a hardvert. Ez a processzor az Apple laptopjaiban használatos, a legújabb kiadású.

A Bitcoin csomópontok különböznek a bányászoktól, hiszen ez utóbbiaknak egymással kell versenyezniük a blokkjutalomért.
A csomópontok viszont párhuzamosan dolgoznak. Ugyanannak az elosztott főkönyvnek a teljes példányait tárolják, ezzel növelve a hálózat általános decentralizáltságát és biztonságát.
A teljes csomópontok száma általában 7000-11000 között változik. Nemrégiben, január 20-án ebben is új rekord született, 11613 csomópontot mértek a hálózaton.

Olvastad már? Az USA-ban a bitcoin már az aranynál is népszerűbb befektetés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!