A Twitter vezetője is beindított egy Bitcoin-csomópontot

-

Jack Dorsey nemsokára tovább növeli a Bitcoin blokklánc biztonságosságát. Egy fényképet osztott meg a csomópont szinkronizálásáról.
Ötödikén indította be a csomópontot, ez egészen pontosan azt jelenti, hogy telepíti a gépére a Bitcoin szoftverét, letölti a teljes blokkláncot, majd bárki számára elérhetően tárolja azt.

Ezzel lehet biztosítani, hogy a tranzakciók adatai ténylegesen decentralizáltan vannak tárolva.
A posztolt fénykép Dorsey monitoráról készült képernyőkép, amelyen menet közben látható a letöltés.
Jelen pillanatban a Bitcoin teljes blokklánca körülbelül 325 gigabájtnyi adatot jelent, a teljes csomópontok ezt az egészet tárolják.


A nulláról való szinkronizálás akár heteket is igénybe vehet. A pontos időtartam attól függ, hogy milyen az internetkapcsolat sebessége, és milyen teljesítményű a gép.
A képen az látszik, hogy Dorsey még éppen csak elkezdte, 2%-on áll a számláló. A közösség persze részletekre is kíváncsi volt, megkérdezték azt is, hogy milyen gépet használ.
Dorsey elmondása alapján az egész folyamat azzal kezdődött, hogy egy M1-es Macbook csip segítségével megépítette a hardvert. Ez a processzor az Apple laptopjaiban használatos, a legújabb kiadású.

A Bitcoin csomópontok különböznek a bányászoktól, hiszen ez utóbbiaknak egymással kell versenyezniük a blokkjutalomért.
A csomópontok viszont párhuzamosan dolgoznak. Ugyanannak az elosztott főkönyvnek a teljes példányait tárolják, ezzel növelve a hálózat általános decentralizáltságát és biztonságát.
A teljes csomópontok száma általában 7000-11000 között változik. Nemrégiben, január 20-án ebben is új rekord született, 11613 csomópontot mértek a hálózaton.

Olvastad már? Az USA-ban a bitcoin már az aranynál is népszerűbb befektetés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!