Ismét vitatéma a bitcoin energiafogyasztása

-

A Digiconomist fogyasztási indexe alapján a bitcoin energiafogyasztása 2020 vége óta folyamatos emelkedést mutatott.
A bitcoin árfolyamának megugrása jelentősen megemelte a bányászok villamosenergia-fogyasztását, így a közösségen belül ismét vitatéma lett a bitcoin energiaigénye.

A legújabb adatok szerint a bitcoin éves energiafogyasztása már rekordideje 75 TWh felett van.
A bitcoin jelenleg évente 77,8 TWh-t fogyaszt, amely megegyezik Chile energiafogyasztásával. A bitcoin ökológiai lábnyoma évente nagyjából 37 megatonna szén-dioxid, vagyis annyi, mint Új-Zéland teljes éves kibocsátása.

A bitcoin energiafogyasztása már november óta meghaladta a „normál” értéket, a kriptoközösség pedig megosztottá vált a fejlemények miatt.

„Minél sikeresebb a bitcoin annál magasabb lesz az árfolyam, és így a verseny és az energiafogyasztása is együtt emelkedik.”

Charles Hoskinson, a Cardano mögött álló cég vezérigazgatója elmondta, hogy a Cardano hálózata csupán 6 GWh-t fogyaszt, mivel a Polkadot és Algorand blokkláncokhoz hasonlóan proof of stake rendszert használnak.
Egyes kriptoközösségek tagjai úgy vélik, a bitcoin egyedi tulajdonságai megérik az energiafogyasztását.

Meltem Demirors, a CoinShares stratégiai igazgatója szerint a bitcoin egy jó felhasználása a villamosenergiának:

„Az emberek próbálják eldönteni, hogy a bitcoin jó felhasználása-e az energiának, miközben a bitcoin fogyasztása teljesen átlátható más iparágakhoz képest.”

Demirors hozzátette, hogy az energiafogyasztás önmagában még nem rossz dolog.

„Az e-mailek küldése és tárolása is energiába kerül, de senki nem vonja kétségbe az e-mailek energiafogyasztását.”

Michel Rauchs, a Cambridge Centre for Alternative Finance kutatója szerint a bitcoin továbbra is kevesebb energiát fogyaszt, mint az inaktív háztartási eszközök az USA-ban.
Az amerikai mikrók háttérfogyasztása két évre elegendő lenne a bitcoin hálózata számára.
Arról egyébként, hogy mennyi tévhit kering a Bitcoin energiafogyasztásáról, korábban a BitcoinBázis hazai kriptohírportál írt egy részletes cikket, ezt ide kattintva olvashatjátok el.

Olvastad már? A magas költségek miatta a Liquid szünetelteti az Ethereum-utalásokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!