Így alakult az utóbbi időkben a bitcoin, ethereum és XRP árfolyama

-

A bitcoin árfolyama 7,4%-kal növekedett az elmúlt 24 órában, 40.260 dolláros magasságokba emelkedve. A kriptopénz ára így összesen 17,9%-ot növekedett az elmúlt 1 hét során.

A bitcoin így már majdnem kimászott abból a gödörből, amelybe még január 27-én került.

Erre természetesen szükség is volt, hiszen a vezető kriptopénz január 8-án 41.946 dolláron új rekordárfolyamot állított be.

A mai árfolyamnövekedés ennek a ralinak a folytatása, amely a hét elején kezdett eszkábálódni. Az árfolyam hétfőn kezdett el felkapaszkodni a 33.600 dolláros aljtól.

A kriptopénz 24 órás kereskedési volumene 74,3 milliárd dollárnál jár, amely 17,34%-os növekedés a tengapi 61 milliárd dollárhoz képest.

Az ETH és az XRP szintén növekszik

Más kriptopénzek szintén nem voltak restek.

Az Ethereum árfolyama 1703 dollárt ért el, 0,8%-os napi növekedéssel, a heti növekmény pedig 23,5%. Tegnap egy rekordárfolyam is beállításra került 1720 dolláron.

Az XRP 0,44 dollárnál tart jelenleg, ez 2,1%-os növekedés, az abnormális piacát pedig kitűnően jellemzi az utóbbi idők hullámvasúta, az elmúlt hét napban például 58,1%-ot nőtt.

Feburár 1-én az XRP ára 75 dollárcentes magasságokba lőtt, miután a „Pump and Hold XRP” nevű Telegram-csoport 295.000 kereskedője koordinált ármanipulációt hajtott végre.

Ez a pump, és annak a sikere azonban rövid életű volt. A csoport tagjainak száma is kis idő alatt 165.000-re csökkent.

Korábban ezen a héten Mike McGlone, a Bloomberg vezető árucikkstratégája azt mondta, hogy a bitcoin konszolidációs bikapiacba lépett.

Becslése szerint az 50.000 dollár egy jó kezdeti ellenállási szint lehet.

Olvastad már? A Twitter vezetője is beindított egy Bitcoin-csomópontot

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!