A Binance Coin elsődleges célja, hogy a Binance, a világ egyik legnépszerűbb kriptotőzsdéjének a csereeszközeként funkcionáljon.

A coin devizajele a BNB.

A legfontosabb kulcsszavak vele kapcsolatban:

  • Kedvezmény – azok a felhasználók, akik bizonyos mennyiségű coinnal rendelkeznek és kereskedési díjakat is fizetnek belőle, kedvezményekben részesülnek. 2018-ban ez 25%-os kedvezményt jelentett a kereskedési díjakból, 2019-ben 12,5%-ot, 2020-tól pedig 6,25%-ot.
  • Token – a Binance Coin egy Ethereum-alapú ERC-20 token. Felső kibocsátási korlátja 200 millióban került meghatározásra. A coinok fele egy 2017-es ICO során kelt el, 10%-a angyalbefektetőkhöz került, a maradék 40% pedig az alapítócsapat tulajdonát képezi.
  • Gas – a Binance Coin felhasználható natív coinként a Binance decentralizált tőzsdéjén is.
Mennyit növekedett a BNB árfolyama?

A Binance Coin árfolyama 22.000%-ot növekedett a kibocstását követő első 6 hónapban, amellyel a bitcoint és az ethereumot is simán lekörözte.

2021 elején a BNB is felkapaszkodott a kriptopiac bikafutamán, árfolyama 2020 és 2021 februárja között több mint 200%-ot nőtt.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Hogyan működik a Binance Coin?

Amikor lezajlik egy kereskedés a Binance-en, bizonyos mértékű kereskedési díj a platformot illeti jutalék formájában.

Ezeket a költségeket a kereskedett kriptopénz, illetve Binance Coin formájában is kifizethetjük. Ha a Binance Coin mellett döntünk, kedvezményekre is jogosultak vagyunk.

Ennek további előnye ezenfelül az, hogy nem keletkezik hulladék. Ilyen akkor következhet be, ha olyan coinokból fizetjük a díjat, amelyek nem oszthatók fel igen kicsi egységekre – ilyen például a NEO.

Ez azt jelenti, hogy a kereskedés minden tekintetben olcsóbb.

Érdekesség

2018 áprilisában a Binance bejelentett egy új funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ezeket a coinhulladékokat összegyűjtve a felhasználók azt Binance Coinra alakítsák.

Kiutalhatom a tőzsdéről a BNB-t?

Igen. A Binance Coin egy olyan token, amellyel a nyílt piacon is kereskedhetsz.

Nem jellemző azonban, hogy más tőzsdék is támogatnák, de minden olyan tárcában tárolható, amely kezeli az ERC-20 tokneket. Ilyen például a MyEtherWallet, a MetaMask vagy az Ethereum Wallet.

Mi az a token égetés?

Az égetés semmi mást nem jelent, mint a tokenek olyan címre történő küldését, amelynek privát kulcsait senki nem ismeri, így soha többé senkinek nem lesz azokhoz hozzáférése.

Azok tlejes egészében kikerülnek a piaci körforgásból.

Minden negyedévben a Binance néhány Binance Coin elégetése mellett dönt. Ennek célja, hogy csökkentse az elérhető készletet annak reményében, hogy megnöveljék az árfolyamot.

A Binance jövedelmének 20%-át arra használja, hogy Binance Coint vásároljon fel a piacokról, majd ennek a legfeljebb 50%-át elégesse a fehér könyv által lefektetett szabályok értelmében.

Mennyi BNB-t éget a Binance?

2018 áprilisában a Binance 2.220.314 Binance Coint égetett el, összesen 30 millió dollár értékben. A 2020-as év coinégetései során összesen 13.384.040 Binance Coin veszett oda örökre.

Más tőzsdéknek is vannak saját tokenjeik?

A legtöbb kriptotőzsde rendelkezik saját tokenekkel, amelyeket általában a kereskedési díjak fizetésére használhatnak a felhasználók.

Az OKB Alapítvány például még 2018 áprilisában indította el az OKB tokent, amely az OKEx kriptotőzsde utility tokenjének számít. A tervek szerint más tőzsdék is készülnek annak bevezetésére.

A Huobi 2018 februárjában indította el saját Huobi Tokenjét, amellyel akár 50%-os kedvezményt is kaphatnak ügyfeleik a kereskedési díjakból. Ennek felső korlátja 500 millió token, és úgy szerezhetők meg, hogy „Pont Cards”-okat vásárolunk a Huobi Prón.

A Binance-hez hasonlóan a Huobi is negyedévente profitjának 20%-ából Huobi Tokeneket vásárol vissza a piacról.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Mi vár a jövőben a Binance Coinra?

A Binance Coin a kriptopiacon egy viszonylag megbízható és stabil kriptopénznek számít. A mögötte álló platform egy ideje szintén dinamikusan növekszik.

2018 első negyedévében arról számoltak be, hogy jövedelmük még a Deutsche Bank akkori profitját is meghaladta úgy, hogy 500-szor kevesebb alkalmazottal dolgoznak.

Ez a szám akkor 200 millió dollárt jelentett. A Binance-alapító Changpeng Zhao 2020 decemberében arról számolt be, hogy a platform éves profitja 800 millió és 1 milliárd dollár körül alakul majd az év végére.

Olvastad már? Mi az a Cardano?

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂