Mi az a Binance Coin?

-

A Binance Coin elsődleges célja, hogy a Binance, a világ egyik legnépszerűbb kriptotőzsdéjének a csereeszközeként funkcionáljon.
A coin devizajele a BNB.
A legfontosabb kulcsszavak vele kapcsolatban:

  • Kedvezmény – azok a felhasználók, akik bizonyos mennyiségű coinnal rendelkeznek és kereskedési díjakat is fizetnek belőle, kedvezményekben részesülnek. 2018-ban ez 25%-os kedvezményt jelentett a kereskedési díjakból, 2019-ben 12,5%-ot, 2020-tól pedig 6,25%-ot.
  • Token – a Binance Coin egy Ethereum-alapú ERC-20 token. Felső kibocsátási korlátja 200 millióban került meghatározásra. A coinok fele egy 2017-es ICO során kelt el, 10%-a angyalbefektetőkhöz került, a maradék 40% pedig az alapítócsapat tulajdonát képezi.
  • Gas – a Binance Coin felhasználható natív coinként a Binance decentralizált tőzsdéjén is.
Mennyit növekedett a BNB árfolyama?

A Binance Coin árfolyama 22.000%-ot növekedett a kibocstását követő első 6 hónapban, amellyel a bitcoint és az ethereumot is simán lekörözte.
2021 elején a BNB is felkapaszkodott a kriptopiac bikafutamán, árfolyama 2020 és 2021 februárja között több mint 200%-ot nőtt.

Hogyan működik a Binance Coin?

Amikor lezajlik egy kereskedés a Binance-en, bizonyos mértékű kereskedési díj a platformot illeti jutalék formájában.
Ezeket a költségeket a kereskedett kriptopénz, illetve Binance Coin formájában is kifizethetjük. Ha a Binance Coin mellett döntünk, kedvezményekre is jogosultak vagyunk.
Ennek további előnye ezenfelül az, hogy nem keletkezik hulladék. Ilyen akkor következhet be, ha olyan coinokból fizetjük a díjat, amelyek nem oszthatók fel igen kicsi egységekre – ilyen például a NEO.
Ez azt jelenti, hogy a kereskedés minden tekintetben olcsóbb.

Érdekesség

2018 áprilisában a Binance bejelentett egy új funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ezeket a coinhulladékokat összegyűjtve a felhasználók azt Binance Coinra alakítsák.

Kiutalhatom a tőzsdéről a BNB-t?

Igen. A Binance Coin egy olyan token, amellyel a nyílt piacon is kereskedhetsz.
Nem jellemző azonban, hogy más tőzsdék is támogatnák, de minden olyan tárcában tárolható, amely kezeli az ERC-20 tokneket. Ilyen például a MyEtherWallet, a MetaMask vagy az Ethereum Wallet.

Mi az a token égetés?

Az égetés semmi mást nem jelent, mint a tokenek olyan címre történő küldését, amelynek privát kulcsait senki nem ismeri, így soha többé senkinek nem lesz azokhoz hozzáférése.
Azok tlejes egészében kikerülnek a piaci körforgásból.
Minden negyedévben a Binance néhány Binance Coin elégetése mellett dönt. Ennek célja, hogy csökkentse az elérhető készletet annak reményében, hogy megnöveljék az árfolyamot.
A Binance jövedelmének 20%-át arra használja, hogy Binance Coint vásároljon fel a piacokról, majd ennek a legfeljebb 50%-át elégesse a fehér könyv által lefektetett szabályok értelmében.

Mennyi BNB-t éget a Binance?

2018 áprilisában a Binance 2.220.314 Binance Coint égetett el, összesen 30 millió dollár értékben. A 2020-as év coinégetései során összesen 13.384.040 Binance Coin veszett oda örökre.

Más tőzsdéknek is vannak saját tokenjeik?

A legtöbb kriptotőzsde rendelkezik saját tokenekkel, amelyeket általában a kereskedési díjak fizetésére használhatnak a felhasználók.
Az OKB Alapítvány például még 2018 áprilisában indította el az OKB tokent, amely az OKEx kriptotőzsde utility tokenjének számít. A tervek szerint más tőzsdék is készülnek annak bevezetésére.
A Huobi 2018 februárjában indította el saját Huobi Tokenjét, amellyel akár 50%-os kedvezményt is kaphatnak ügyfeleik a kereskedési díjakból. Ennek felső korlátja 500 millió token, és úgy szerezhetők meg, hogy „Pont Cards”-okat vásárolunk a Huobi Prón.
A Binance-hez hasonlóan a Huobi is negyedévente profitjának 20%-ából Huobi Tokeneket vásárol vissza a piacról.

Mi vár a jövőben a Binance Coinra?

A Binance Coin a kriptopiacon egy viszonylag megbízható és stabil kriptopénznek számít. A mögötte álló platform egy ideje szintén dinamikusan növekszik.
2018 első negyedévében arról számoltak be, hogy jövedelmük még a Deutsche Bank akkori profitját is meghaladta úgy, hogy 500-szor kevesebb alkalmazottal dolgoznak.
Ez a szám akkor 200 millió dollárt jelentett. A Binance-alapító Changpeng Zhao 2020 decemberében arról számolt be, hogy a platform éves profitja 800 millió és 1 milliárd dollár körül alakul majd az év végére.

Olvastad már? Mi az a Cardano?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!