Az Ethereum blokklánca elérte az 1 milliárd tranzakciót

-

Az Ethereum-hálózat naponta átlagosan több mint 1 millió tranzakciót hajt végre 2020 júniusa óta.
Az Ethereum újabb mérföldkövet ért el az új rekordárrolyam felé vezető úton.
Az Etherscan blokklánc-felfedező adatai szerint, az Ethereum-hálózat ma elérte az 1 milliárd tranzakciót.

Az Ethereum-blokklánc 2015-ben indult. 2017 májusában először 100.000, majd 2018 januárjában 1 millió tranzakciót ért el napi szinten, amikor ára 1400 dollár körül rekordot állított be.
Miután az erősödő piacot felváltotta a tartós árfolyamcsökkenés, a tranzakciók száma mérséklődött, a napi átlag így 500.000 és 1 millió közé esett.
2020 júniusa óta azonban a tranzakciók folyamatosan a napi 1 milliós érték fölött mozognak, amit a blokkláncra épített decentralizált pénzügyi alkalmazások hajtanak fölfelé.
Az olyan defialkalmazások, mint az Aave és a Uniswap, lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy kamatot keressenek lekötéseikből és valutákat cseréljenek centralizált bank vagy tőzsde használata nélkül.
Ehelyett, az Ethereum infrastruktúrájára támaszkodnak, és nagy mennyiségű tranzakciókat hajtanak végre az említett protokollokon keresztül.

A DeFi Pulse által nyomon követett defiprotokollokba már több mint 35 milliárd dollárt kötöttek le.
A blokklánc fokozottabb használata megterheli a hálózatot; ezáltal a gas kölségeket is megemelve. A tavaly életbe lépett „proof of stake” Ethereum 2.0 hálózatot – amely még nem teljes funkcionalitású – úgy tervezték, hogy nagyobb mennyiségű tranzakciót is jóval gyorsabban dolgozzon fel.
Ha a napi tranzakciós ráta stabil marad, az Ethereum-blokklánc valamivel több mint két év múlva elérné a 2 milliárd tranzakciót.
A felhasználók azt remélik, hogy az Ethereum 2.0 teljesen elkészül, mielőtt az ETH elérné ezt a mérföldkövet.

Olvastad már? Ismét vitatéma a bitcoin energiafogyasztása

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!