Az Ethereum blokklánca elérte az 1 milliárd tranzakciót

-

Az Ethereum-hálózat naponta átlagosan több mint 1 millió tranzakciót hajt végre 2020 júniusa óta.
Az Ethereum újabb mérföldkövet ért el az új rekordárrolyam felé vezető úton.
Az Etherscan blokklánc-felfedező adatai szerint, az Ethereum-hálózat ma elérte az 1 milliárd tranzakciót.

Az Ethereum-blokklánc 2015-ben indult. 2017 májusában először 100.000, majd 2018 januárjában 1 millió tranzakciót ért el napi szinten, amikor ára 1400 dollár körül rekordot állított be.
Miután az erősödő piacot felváltotta a tartós árfolyamcsökkenés, a tranzakciók száma mérséklődött, a napi átlag így 500.000 és 1 millió közé esett.
2020 júniusa óta azonban a tranzakciók folyamatosan a napi 1 milliós érték fölött mozognak, amit a blokkláncra épített decentralizált pénzügyi alkalmazások hajtanak fölfelé.
Az olyan defialkalmazások, mint az Aave és a Uniswap, lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy kamatot keressenek lekötéseikből és valutákat cseréljenek centralizált bank vagy tőzsde használata nélkül.
Ehelyett, az Ethereum infrastruktúrájára támaszkodnak, és nagy mennyiségű tranzakciókat hajtanak végre az említett protokollokon keresztül.

A DeFi Pulse által nyomon követett defiprotokollokba már több mint 35 milliárd dollárt kötöttek le.
A blokklánc fokozottabb használata megterheli a hálózatot; ezáltal a gas kölségeket is megemelve. A tavaly életbe lépett „proof of stake” Ethereum 2.0 hálózatot – amely még nem teljes funkcionalitású – úgy tervezték, hogy nagyobb mennyiségű tranzakciót is jóval gyorsabban dolgozzon fel.
Ha a napi tranzakciós ráta stabil marad, az Ethereum-blokklánc valamivel több mint két év múlva elérné a 2 milliárd tranzakciót.
A felhasználók azt remélik, hogy az Ethereum 2.0 teljesen elkészül, mielőtt az ETH elérné ezt a mérföldkövet.

Olvastad már? Ismét vitatéma a bitcoin energiafogyasztása

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!