Kínai bányászok tömegesen vásárolnak Nvidia laptopokat, hogy ethereumot bányásszanak

-

Az Nvidia legújabb RTX 30-as laptopjai egyre népszerűbbek a kriptobányászok körében.

Február 6-án a BTCer nevű Weibo-felhasználó több képet is megosztott, amelyen látszik, hogy RTX 30-as szériájú gamer laptopokkal bányásznak kriptopénzt.

„Felálltak a lapotopbányák” – írta BTCer a posztban, melyen több tucat laptop bányászik állva.

Több hírportál, például a VideoCardz és a Wccftech is azt sugallta, hogy ezek Ethereum-bányászok lehetnek. A cikkekben egy másik felhasználót is idéztek, aki megmutatta milyen egyszerű a bányászás egy RTX 3060 kártyával.
Egy felhasználó beült egy Starbucksba, és két óra alatt nagyjából 0,89 dollárnyi ETH-t bányászott ki.
Egyes becslések szerint egy RTX 3060-nal felszerelt laptop éves szinten akár 2,3 ETH-t is megtermelhet (3900 dollár), amely fedezi a laptop és a villamosenergia költségeit is. A január 26-án megjelent laptopok ára 1000-2000 dollár között mozog.
A kínai bányászok ezáltal még jobban megnövelik a keresletet a jelenleg is hiányokkal küzdő piacon.
Colette Kress, az Nvidia pénzügyi igazgatója januárban azt mondta, hogy a cég az első negyedév során továbbra is készlethiánnyal fog küzdeni, mivel a gamerek kereslete hatalmas volt, és a cég nem tud lépést tartani ezzel.
Az Ethereum árfolyama általában a bányászok jövedelmével együtt emelkedik, különösen a magas gas költségek miatt.

Február 5-én 25,2 dolláros rekordra emelkedett egy utalás átlagos költsége, miután az ethereum árfolyama átlépte az 1700 dollárt.
Mivel az Ethereum egy nap átáll a proof of stake rendszerre, így az hálóaz bányászközösségének más módon kell majd jutalmakat szereznie. A proof of stake rendszer első fázisa 2020 végén indult el.

Olvastad már? 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt a Tesla

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Tadeu Banzato

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!