NBA Top Shot: 2,6 millió dollárnyi NFT kelt el 30 perc alatt

-

Az NFT-őrület folytatódik – befektetők 2,6 millió dollárt pumpálnak a CryptoKitties alkotóinak legújabb termékébe.

A Dapper Labs szombaton kezdte árusítani NBA Top Shot NFT-kollekcióját, és 2673 darab Series 2 Holo csomagot sikerült eladniuk a kiadást követő 30 percben.

Az NBA Top Shot NFT-gyűjtemény a kártyagyűjtés hagyományos hobbiját néhány modern technológiai fordulattal párosítja.
A digitális kártyák nem helyettesíthető tokenek (NFT-k), blokkláncra épülő digitális eszközök, bizonyítható szűkösséggel, emellett multimédiás elemeket (pl.: „videó-pillanatokat”) is tartalmaznak.
A virtuális kártyákat kizárólag az NBA Top Shot webhelyén keresztül lehet megvásárolni, eladni, vagy cserélni.
Egy hivatalos blogbejegyzés szerint eddig 25 ezren jelezték vásárlási szándékukat, ami a jövőbeli „Legendary” típusú kiadás iránti nagy keresletre utal, melyhez kevés gyűjtő férhet majd hozzá.
Michael Batnick, a Ritholtz Wealth Management munkatársa egyike volt a tokenekért sorban állóknak, azonban versennyel kellett szembenéznie.

„Az NBA Top Shot iránti kereslet őrületes. 30 perc alatt 2673 csomagot adtak el 999 dollárért. Megpróbáltam megvenni egy csomagot, de 19.000 ember előzött meg” – írta Twitteren.

A Top Shot drop hibákat okozhat

A szombati eladás nem ment könnyedén, mivel a pénteki tesztsorhoz tartozó cookie-k hibája lehetővé tette néhány felhasználó számára, hogy csomagokat vásároljanak anélkül, hogy sorba álltak volna.

„A dropban volt egy hiba, és a kommunikációnk is zavaros és pontatlan volt. Mi tiszteljük az időtöket, visszajelzéseteket, gyűjteményeiteket, és ez nem a legjobb módja volt annak, hogy mindezt megmutassuk” – ismerte el a drop mögött álló csapat.

A fejlesztők szerint nincs egyszerű megoldása a problémának, és több taktikára lesz szükség a jövőben, hogy a tervezett szűkösség tartható legyen.

Az úttörő CryptoKitties NFT-játék mögött álló Dapper Labs néhány hónapos zárt tesztelés után tavaly ősszel indította el az NBA Top Shot nyilvános bétaverzióját.
Azóta számos NBA-játékos csatlakozott a cég 12 millió dolláros befektetési fordulójához, amely elindította saját, NFT-nek szánt blokkláncát, a Flow-t.

Olvastad már? Rekordot döntött a bitcoin, leállt a Binance

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!