Házkutatást tartottak a Terraform Labs alapítójánál

-

A dél-koreai hatóságok nemrégiben házkutatást tartottak 15 különböző helyszínen. Ezek között kriptotőzsdék irodái is szerepeltek, valamint Shin Hyun-seong, a Terraform Labs társalapítójának a háza.
A hatóságok a jelentések szerint számos, a Luna tokenhez köthető adatot tudtak megszerezni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Luna token hatalmas port kavart bedőlése után a nyomozás következő lépéseként Do Kwon, a másik alapító után került sor a további intézkedésre, amelyet a Pénzügyi Bűnügyi Nyomozócsoport hajtott végre.
Hyun-seong a Tchai Corporation ügyvezetőjeként is tevékenykedett, így ott is házkutatást tartottak, és a jelentések szerint sok tranzakciós adathoz jutottak a Luna tokennel kapcsolatban.
A jelentésekből kiderül, hogy más cégeknél is vizsgálódtak, többek között a Kernel Labs és a Flexi Corporation került megemlítésre, amely mindkettő összeköttetésben állt a Terraform Labs vállalattal.

Csalási ügy

A Luna token, és az UST stablecoin bedőlése után a dél-koreai hatóságok még szorosabbra vonták a felügyeletet a különböző kriptopénzes projektek fölött, szigorúbb szabályozási keretet kialakítva.
Ezzel együtt az iparág helyi képviselői, többek között a kriptotőzsdék, bejelentették, hogy olyan szervezeteket kívánnak létrehozni, amelyeknek pont az a dolga, hogy a további ilyen eseteket megakadályozzák.
A helyi sajtóból kiderül, hogy a hatósági intézkedéseket a cégek és a vezetők esetében vélhetően az is motiválta, hogy Do Kwon ellen csalásért tett feljelentést a Luna-befektetők egy csoportja.

Olvastad már? A Merge után esélyt kap az Ethereum, hogy átvegye a Bitcoin helyét?

Forrás:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!